Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

E-handel og markedsføring

Seneste nyheder inden for E-handel og markedsføring

Datatilsynet har afgjort at det som udgangspunkt er ulovligt at bruge Google Analytics
Bird & Bird logo
Datatilsynet har afgjort at det som udgangspunkt er ulovligt at bruge Google Analytics
Løsning på vej – Afløser til Privacy Shield?Datatilsynet udtalte i sidste uge, at det efter Datatilsynets opfattelse ikke gennem de nuværende ...
I dag
Persondata, E-handel og markedsføring
Datatilsynet erklærer brug af Google Analytics ulovlig
Bech Bruun logo
Datatilsynet erklærer brug af Google Analytics ulovlig
På baggrund af en række europæiske afgørelser, senest fra det italienske datatilsyn, har Datatilsynet undersøgt værktøjet Google Analytics med henblik på at vurdere, om værktøjet kan benyttes lovligt i henhold til GDPR.
26/09/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Brug af (fremtidig) bæredygtighed i markedsføringen
Kromann Reumert logo
Brug af (fremtidig) bæredygtighed i markedsføringen
Opmærksomheden omkring klimavenlige produkter har næppe nogensinde været større, og mange erhvervsdrivende har iværksat flere initiativer for at opnå en mere bæredygtig fremtid. Det er også naturligt, at sådanne initiativer ønskes omtalt og markedsført, men det vigtigt at huske på, at der er en række krav til anvendelse af miljø- og klimarelaterede udsagn i markedsføringen, herunder pligt til at kunne dokumentere rigtigheden af faktuelle forhold. Dette gælder også, når der bruges udsagn om fremtidige ambitioner.
20/09/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Beskyttede oprindelsesbetegnelser i lyset af fetadommen
Kromann Reumert logo
Beskyttede oprindelsesbetegnelser i lyset af fetadommen
Ved dom af 14. juli 2022 i sag C-159/20, Kommissionen mod Danmark, fastslog EU-Domstolen, at Danmark har begået traktatbrud ved at undlade at standse danske mejeriers brug af den beskyttede oprindelsesbetegnelse "feta" i forbindelse med eksport til lande uden for EU. Dermed er der efter alt at dømme sat et endegyldigt punktum i den langstrakte saga om dansk "feta".
19/09/2022
Immaterielret, EU-ret, E-handel og markedsføring
Sø- og Handelsretten afsiger central afgørelse i midlertidig forbudssag
Kromann Reumert logo
Sø- og Handelsretten afsiger central afgørelse i midlertidig forbudssag
I en afgørelse af 17. juni 2022 har Sø- og Handelsretten taget stilling til det vigtige spørgsmål, om en patentansøgning kan danne grundlag for en sag om midlertidigt forbud og påbud.
19/09/2022
Immaterielret, E-handel og markedsføring, Life Science & Health Care
Nye mærkningsregler på vej for retoucherede billeder
Kromann Reumert logo
Nye mærkningsregler på vej for retoucherede billeder
Erhvervsministeriet har i løbet af sommeren sendt et udkast til et lovforslag om mærkningspligt ved retoucherede reklamebilleder til høring (høringsfristen var den 18. august 2022). Lovforslagets formål er blandt andet at modvirke den eventuelle negative påvirkning, som børn og unge udsættes for igennem urealistiske reklamebilleder. Hvis loven bliver vedtaget, er det Erhvervsministeriets forventning, at loven vil træde i kraft den 1. juli 2023.
16/09/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Snart kan det blive vanskeligt at ’købe nu og betale senere’
Bech Bruun logo
Snart kan det blive vanskeligt at ’købe nu og betale senere’
”Køb nu – betal senere”. Denne mulighed for at købe på kredit via webshops har mange virksomheder valgt at tage i brug via tredjepartsudbydere. Et nyt lovudkast vil imidlertid gøre det langt sværere for erhvervsdrivende at tilbyde disse kreditter. Bliver lovforslaget vedtaget, vil det således betyde, at disse ”køb nu – betal senere”-kreditter bliver reguleret på samme måder som andre forbrugskreditter.
06/09/2022
E-handel og markedsføring, Finansiering og bankret
Markedsføring på sociale medier - bøde for krav om "tagging" i SoMe-konkurrencer
Kromann Reumert logo
Markedsføring på sociale medier - bøde for krav om "tagging" i SoMe-konkurrencer
En hyppigt anvendt metode blandt erhvervsdrivende til at udbrede kendskabet til deres brand er at afholde konkurrencer på sociale medier, og ofte stilles der krav om "tagging" af andre brugere i kommentarfeltet. Retten i Kolding har nu fastslået, at denne praksis er i strid med markedsføringslovens § 10, stk. 1 - også kendt som spamforbuddet. I det konkrete tilfælde fik virksomheden en bøde på 10.000 kr.
14/06/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Forslag til nyt direktiv skal beskytte forbrugerne mod greenwashing og understøtte bæredygtigt forbrug
Bech Bruun logo
Forslag til nyt direktiv skal beskytte forbrugerne mod greenwashing og understøtte bæredygtigt forbrug
Et forslag til et nyt direktiv er blevet fremsat af EU-Kommissionen. Med det nye direktiv skal forbrugerne blive bedre rustet til at træffe informerede købsbeslutninger, så et bæredygtigt forbrug understøttes.
03/06/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Bøde og konfiskeret fortjeneste på tre millioner for overtrædelse af markedsføringsloven
Bech Bruun logo
Bøde og konfiskeret fortjeneste på tre millioner for overtrædelse af markedsføringsloven
Vestre Landsret har dømt en virksomhed til at betale en bøde på 250.000 kroner, ligesom virksomheden får konfiskeret fortjenesten på 3,2 millioner kroner. Virksomheden havde vildledt forbrugerne ved at anvende såkaldte ”dark patterns” i sin markedsføring omkring abonnementer på en netbutik.
01/06/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Forbrugerombudsmandens reviderede retningslinjer for prismarkedsføring
Bech Bruun logo
Forbrugerombudsmandens reviderede retningslinjer for prismarkedsføring
Som følge af nye EU-regler og en ny bestemmelse i prismærkningsbekendtgørelsen har Forbrugerombudsmanden revideret sine retningslinjer for prismarkedsføring. Disse trådte i kraft den 28. maj 2022.
31/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Nye retningslinjer for prismarkedsføring er nu offentliggjort
Kromann Reumert logo
Nye retningslinjer for prismarkedsføring er nu offentliggjort
Forbrugerombudsmanden har i dag udsendt de reviderede retningslinjer for prismarkedsføring.
25/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Flyselskaber er ikke forpligtet til at tilbagebetale gebyrer opkrævet af billetudbydere
IUNO logo
Flyselskaber er ikke forpligtet til at tilbagebetale gebyrer opkrævet af billetudbydere
Når flypassagerer køber flybilletten gennem et rejsebureau, opkræver rejsebureauet ofte nogle gebyrer i tillæg til selve flybilletten. Det kan give problemer, når flyrejsen aflyses. I den situation kan passageren kræve billetprisen refunderet direkte fra flyselskabet, men spørgsmålet er, om det også gælder for gebyrerne? Det stiller en nylig dom fra Retten i Kolding skarpt på.
18/05/2022
Transportret, Øvrige, E-handel og markedsføring
Nye regler på forbrugerområdet i EU
Bech Bruun logo
Nye regler på forbrugerområdet i EU
Ændringer på forbrugerområdet i EU trådte i kraft den 1. januar 2022.Den Europæiske Union har længe haft et særligt fokus på forbrugerbeskyttelse. Med to nye direktiver på forbrugerområdet i EU er der nu...
11/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Ændringer i købeloven: Forlængelse af formodningsreglen
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Forlængelse af formodningsreglen
Med de nye opdateringer i købeloven skal flere virksomheder nu vænne sig til et øget ansvar overfor forbrugere. En af ændringerne er en forlængelse af perioden dækket af formodningsreglen. Reglen handler om, hvornår man formoder, at en mangel er opstået i forbrugerkøb. I nyhedsbrevet her går IUNO i dybden med opdateringen af formodningsreglen.
28/04/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige, Kontraktret
Ændringer i købeloven: Digitalisering
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Digitalisering
Med de nye opdateringer i købeloven skal flere virksomheder nu vænne sig til et øget ansvar overfor forbrugere. En af ændringerne er blandt andet for aftaler om levering af digitalt indhold og digitale tjenester. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med ændringerne til digitale tjenester, og hvad de betyder for virksomheder, der sælger til forbrugere.
21/04/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Har din virksomhed styr på markedsføringsloven?
WTC advokaterne logo
Har din virksomhed styr på markedsføringsloven?
Som erhvervsdrivende skal du overholde markedsføringsloven, når du markedsfører dine produkter eller ydelser for omverden. Desværre kan loven være svær at gennemskue, da den både er lang og kompleks, og derfor har vi samlet nogle af de vigtigste regler her.
06/04/2022
E-handel og markedsføring
Ændringer i købeloven: Garantier
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Garantier
Med de nye opdateringer i købeloven skal flere virksomheder nu vænne sig til et øget ansvar overfor forbrugere. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med de nye regler om garantier - mere specifikt i forhold til reglerne om garantier, som virksomheder giver i reklamer.
24/03/2022
Kontraktret, E-handel og markedsføring, Øvrige
Ændring af reglerne for prismarkedsføring
Bech Bruun logo
Ændring af reglerne for prismarkedsføring
Som følge af nye EU-regler træder der den 28. maj 2022 en ny bestemmelse i kraft i Bekendtgørelse om oplysning om salgspris og enhedspris for forbrugsvarer. De gældende regler for, hvornår man må bruge sparbudskaber og hvilke priser, man må sammenligne med, bliver dermed ændret.
22/03/2022
E-handel og markedsføring
Ændringer i købeloven: Betaling med personoplysninger
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Betaling med personoplysninger
En række bestemmelser i købeloven om forbrugerens rettigheder er for nyligt opdateret. En af ændringerne handler om køb mod betaling med personoplysninger. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med de nye regler om køb mod betaling med personoplysninger.
14/03/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige, Persondata
Overblik: Nye regler for salg til forbrugere
IUNO logo
Overblik: Nye regler for salg til forbrugere
Købeloven er opdateret og tager nu større hensyn til de mange digitale tjenester, der udbydes til forbrugere. Forbrugeres rettigheder er nu udvidet, og gælder blandt andet også aftaler om levering af digitalt indhold og digitale tjenester. IUNO giver her et overblik over de væsentligste ændringer i købeloven. I de kommende uger kan du se frem til nyhedsbreve, der går i dybden med ændringerne.
24/02/2022
E-handel og markedsføring
Cookieløsninger er under angreb
Bech Bruun logo
Cookieløsninger er under angreb
Organisationers cookieløsninger får i øjeblikket stor opmærksomhed fra både Datatilsynet i Danmark og andre europæiske datatilsyn. Det er særlig indhentelse af samtykke og dataoverførsler til usikre tredjelande via cookies, der bliver mødt med hård kritik for ikke at overholde GDPR. Navnlig Google Analytics og det såkaldte Transparency and Consent Framework er under angreb.
15/02/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Ny kvikguide til bekæmpelse af greenwashing
Bech Bruun logo
Ny kvikguide til bekæmpelse af greenwashing
Forbrugerombudsmanden har offentliggjort en kvikguide til virksomheder, der ønsker at anvende klima- og miljømæssige udsagn i markedsføringen. Kvikguiden skal guide virksomheder og har til formål at medvirke til at bekæmpe greenwashing.
12/01/2022
E-handel og markedsføring
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
JURA § info logo
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
Fremadrettet bliver det muligt for alle at søge og finde domme afsagt ved Danmarks Domstole.
07/01/2022
Øvrige, Branchenyheder, Børsret, Compliance, E-handel og markedsføring, Energi og forsyning, Familie- og arveret, Fast ejendom og entreprise, Finansiering og bankret, Forsikring og erstatning, IT- og telekommunikation, Immaterielret, Insolvens og rekonstruktion, Internationale retsforhold, Konfliktløsning, Konkurrenceret, Kontraktret, Lejeret, Life Science & Health Care, M&A, Medieret, Miljøret, Offentlig ret, Persondata, Retssager og voldgift, Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Stats- og forvaltningsret, Strafferet, Søret, Transportret, Udbud
Viser de 24 nyeste nyheder inden for e-handel og markedsføring   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted