Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

E-handel og markedsføring

Seneste nyheder inden for E-handel og markedsføring

Nye regler på forbrugerområdet i EU
Bech Bruun logo
Nye regler på forbrugerområdet i EU
Ændringer på forbrugerområdet i EU trådte i kraft den 1. januar 2022.Den Europæiske Union har længe haft et særligt fokus på forbrugerbeskyttelse. Med to nye direktiver på forbrugerområdet i EU er der nu...
11/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Ændringer i købeloven: Forlængelse af formodningsreglen
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Forlængelse af formodningsreglen
Med de nye opdateringer i købeloven skal flere virksomheder nu vænne sig til et øget ansvar overfor forbrugere. En af ændringerne er en forlængelse af perioden dækket af formodningsreglen. Reglen handler om, hvornår man formoder, at en mangel er opstået i forbrugerkøb. I nyhedsbrevet her går IUNO i dybden med opdateringen af formodningsreglen.
28/04/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige, Kontraktret
Ændringer i købeloven: Digitalisering
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Digitalisering
Med de nye opdateringer i købeloven skal flere virksomheder nu vænne sig til et øget ansvar overfor forbrugere. En af ændringerne er blandt andet for aftaler om levering af digitalt indhold og digitale tjenester. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med ændringerne til digitale tjenester, og hvad de betyder for virksomheder, der sælger til forbrugere.
21/04/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Har din virksomhed styr på markedsføringsloven?
WTC advokaterne logo
Har din virksomhed styr på markedsføringsloven?
Som erhvervsdrivende skal du overholde markedsføringsloven, når du markedsfører dine produkter eller ydelser for omverden. Desværre kan loven være svær at gennemskue, da den både er lang og kompleks, og derfor har vi samlet nogle af de vigtigste regler her.
06/04/2022
E-handel og markedsføring
Ændringer i købeloven: Garantier
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Garantier
Med de nye opdateringer i købeloven skal flere virksomheder nu vænne sig til et øget ansvar overfor forbrugere. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med de nye regler om garantier - mere specifikt i forhold til reglerne om garantier, som virksomheder giver i reklamer.
24/03/2022
Kontraktret, E-handel og markedsføring, Øvrige
Ændring af reglerne for prismarkedsføring
Bech Bruun logo
Ændring af reglerne for prismarkedsføring
Som følge af nye EU-regler træder der den 28. maj 2022 en ny bestemmelse i kraft i Bekendtgørelse om oplysning om salgspris og enhedspris for forbrugsvarer. De gældende regler for, hvornår man må bruge sparbudskaber og hvilke priser, man må sammenligne med, bliver dermed ændret.
22/03/2022
E-handel og markedsføring
Ændringer i købeloven: Betaling med personoplysninger
IUNO logo
Ændringer i købeloven: Betaling med personoplysninger
En række bestemmelser i købeloven om forbrugerens rettigheder er for nyligt opdateret. En af ændringerne handler om køb mod betaling med personoplysninger. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med de nye regler om køb mod betaling med personoplysninger.
14/03/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige, Persondata
Overblik: Nye regler for salg til forbrugere
IUNO logo
Overblik: Nye regler for salg til forbrugere
Købeloven er opdateret og tager nu større hensyn til de mange digitale tjenester, der udbydes til forbrugere. Forbrugeres rettigheder er nu udvidet, og gælder blandt andet også aftaler om levering af digitalt indhold og digitale tjenester. IUNO giver her et overblik over de væsentligste ændringer i købeloven. I de kommende uger kan du se frem til nyhedsbreve, der går i dybden med ændringerne.
24/02/2022
E-handel og markedsføring
Cookieløsninger er under angreb
Bech Bruun logo
Cookieløsninger er under angreb
Organisationers cookieløsninger får i øjeblikket stor opmærksomhed fra både Datatilsynet i Danmark og andre europæiske datatilsyn. Det er særlig indhentelse af samtykke og dataoverførsler til usikre tredjelande via cookies, der bliver mødt med hård kritik for ikke at overholde GDPR. Navnlig Google Analytics og det såkaldte Transparency and Consent Framework er under angreb.
15/02/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Ny kvikguide til bekæmpelse af greenwashing
Bech Bruun logo
Ny kvikguide til bekæmpelse af greenwashing
Forbrugerombudsmanden har offentliggjort en kvikguide til virksomheder, der ønsker at anvende klima- og miljømæssige udsagn i markedsføringen. Kvikguiden skal guide virksomheder og har til formål at medvirke til at bekæmpe greenwashing.
12/01/2022
E-handel og markedsføring
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
JURA § info logo
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
Fremadrettet bliver det muligt for alle at søge og finde domme afsagt ved Danmarks Domstole.
07/01/2022
Øvrige, Branchenyheder, Børsret, Compliance, E-handel og markedsføring, Energi og forsyning, Familie- og arveret, Fast ejendom og entreprise, Finansiering og bankret, Forsikring og erstatning, IT- og telekommunikation, Immaterielret, Insolvens og rekonstruktion, Internationale retsforhold, Konfliktløsning, Konkurrenceret, Kontraktret, Lejeret, Life Science & Health Care, M&A, Medieret, Miljøret, Offentlig ret, Persondata, Retssager og voldgift, Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Stats- og forvaltningsret, Strafferet, Søret, Transportret, Udbud
Forbrugerombudsmanden offentliggør ny kvikguide om "grøn" markedsføring
Kromann Reumert logo
Forbrugerombudsmanden offentliggør ny kvikguide om "grøn" markedsføring
Forbrugerombudsmanden har udarbejdet en kvikguide om miljømarkedsføring efter høring. Guiden er en del af Forbrugerombudsmandens indsats mod vildledende markedsføring på området greenwashing og skal guide virksomheder, der ønsker at markedsføre sig med miljø- og klimavenlige udsagn. Vejledningen om brug af miljømæssige og etiske udsagn i markedsføringen vil ligeledes blive opdateret i begyndelsen af 2022.
06/01/2022
E-handel og markedsføring
Forbrugerombudsmanden vurderer: Facebook overtræder god markedsføringsskik
Kromann Reumert logo
Forbrugerombudsmanden vurderer: Facebook overtræder god markedsføringsskik
På baggrund af en påtale fra Forbrugerombudsmanden ændrer Facebook sit annoncesystem i forhold til målrettede reklamer for forbrugslån.
22/12/2021
E-handel og markedsføring
Er din organisation klar til de nye regler i markedsføringsloven?
Bech Bruun logo
Er din organisation klar til de nye regler i markedsføringsloven?
Folketinget vedtog den 25. november 2021 en række ændringer af markedsføringsloven. Ændringerne medfører blandt andet nye regler for markedsføring rettet mod børn og unge på sociale medier samt en ny forhøjet bødemodel. De træder i kraft den 1. januar 2022 eller den 22. maj 2022.
07/12/2021
E-handel og markedsføring
Hvornår skal valgplakaterne tages ned?
Bech Bruun logo
Hvornår skal valgplakaterne tages ned?
Efter det netop afsluttede kommunalvalg er det nu tid til at tage de valgplakater ned, der i snart en måned har hængt rundt omkring i de danske kommuner. Her gennemgås, hvad man skal være særligt opmærksom på i forbindelse med nedtagning af valgplakater, herunder ikke mindst hvornår plakaterne senest skal være taget ned.
22/11/2021
Øvrige, E-handel og markedsføring
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Bird & Bird logo
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Erhvervsstyrelsen har på sin hjemmeside for nyligt offentliggjort, at de fremadrettet ikke vil prioritere tilsynet med hjemmesiders indhentning af simple statistikcookies. Reglerne er imidlertid ikke ændret. Nyheden – og opfølgende præciseringer og udtalelser fra både Erhvervsstyrelsen og Datatilsynet – giver anledning til nogle bemærkninger om, hvad der så gælder nu.
10/11/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Ny regulering af platformsarbejde er på vej
Kromann Reumert logo
Ny regulering af platformsarbejde er på vej
Takeaway, rengøring og transport er eksempler på tjenesteydelser, som i stadig stigende omfang udbydes og bestilles via digitale platforme. Udviklingen har medført et øget fokus på platformsarbejdernes ansættelsesretlige beskyttelse og er samtidig en vigtig påmindelse om grænsedragningerne mellem ansatte og selvstændige erhvervsdrivende. Nu har man både i EU og i Danmark iværksat tiltag, som skal bidrage til at afklare den usikkerhed, der er relateret til platformsarbejde.
27/10/2021
E-handel og markedsføring, Øvrige, Ansættelses- og arbejdsret
Kommunalvalg: Hvordan er det nu med valgplakaterne?
Bech Bruun logo
Kommunalvalg: Hvordan er det nu med valgplakaterne?
I anledning af det kommende kommunalvalg bliver det fra på lørdag den 23. oktober 2021 muligt at hænge valgplakater op rundt omkring i landet. Her gennemgås, hvad man skal være særligt opmærksom på i forbindelse med ophængning af valgplakater.
15/10/2021
Offentlig ret, Øvrige, E-handel og markedsføring
Datingside idømt bøde for vildledning af forbrugere
JURA § info logo
Datingside idømt bøde for vildledning af forbrugere
Vestre Landsret har idømt datingsiden dating.dk en bøde på 50.000 kroner for at have vildledt om prisen og bindingsperioden for et datingabonnement.
13/10/2021
E-handel og markedsføring
Lovforslag om ændring af Markedsføringsloven
Bech Bruun logo
Lovforslag om ændring af Markedsføringsloven
Med lovforslaget gennemføres de seneste ændringer i direktivet om urimelig handelspraksis, hvorefter der blandt andet er lagt op til ændringer vedrørende markedsføring rettet mod børn og unge, herunder på sociale medier, ændringer af bødeniveauet samt en større gennemsigtighed i online transaktioner.
09/09/2021
E-handel og markedsføring
Forbrugerombudsmanden politianmelder Easy Park
JURA § info logo
Forbrugerombudsmanden politianmelder Easy Park
Forbrugerombudsmanden politianmelder Easy Park for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.
02/09/2021
E-handel og markedsføring, Øvrige
Ny standardmarkering af reklamer på sociale medier skal hjælpe forbrugerne
JURA § info logo
Ny standardmarkering af reklamer på sociale medier skal hjælpe forbrugerne
Både børn og voksne har ofte svært ved at identificere kommercielt indhold på sociale medier. Af denne årsag har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gennemført nogle adfærdsvidenskabelige eksperimenter, som viser, at tydelig standardmarkering af reklamer gør det nemmere for både børn og voksne at afkode reklamerne.
16/08/2021
E-handel og markedsføring
Må du bringe billeder af personer på sociale medier uden deres accept?
JURA § info logo
Må du bringe billeder af personer på sociale medier uden deres accept?
Offentliggørelse af billeder af personer på internettet er ofte genstand for klager til Datatilsynet.
13/08/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Ny kvikguide om "grøn" markedsføring sendt i høring
Kromann Reumert logo
Ny kvikguide om "grøn" markedsføring sendt i høring
Forbrugerombudsmanden har udarbejdet en kvikguide om miljømarkedsføring, som nu er sendt i høring. Guiden er en del af Forbrugerombudsmandens indsats mod vildledende markedsføring på området ‒ "greenwashing" ‒ og skal guide virksomheder, der ønsker at markedsføre sig med miljø- og klimavenlige udsagn. Kvikguiden er en forkortet version af Forbrugerombudsmandens vejledning om miljømarkedsføring fra 2014.
09/06/2021
E-handel og markedsføring
Viser de 24 nyeste nyheder inden for e-handel og markedsføring   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted