Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

E-handel og markedsføring

Seneste nyheder inden for E-handel og markedsføring

Skal persondata alene opbevares for dokumentation af samtykke?
TVC Advokatfirma logo
Skal persondata alene opbevares for dokumentation af samtykke?
Afgørelse om behandling af personoplysninger i markedsføringsøjemed giver Datatilsynet anledning til at revurdere en række forhold i en ny vejledende tekst, der omhandler opbevaring af personoplysninger.
27/01/2023
Persondata, E-handel og markedsføring
Virksomheder, der driver onlinemarkedspladser, kan ifalde ansvar for falske varer, sat til salg af eksterne sælgere
Bird & Bird logo
Virksomheder, der driver onlinemarkedspladser, kan ifalde ansvar for falske varer, sat til salg af eksterne sælgere
EU-Domstolen (EUD) har for nylig afgjort, at onlinemarkedspladser (i den konkrete sag; Amazon) efter omstændighederne kan holdes ansvarlig for eksterne sælgeres krænkelser af tredjemands varemærker, selvom varerne ikke direkte sælges af onlinemarkedspladsoperatøren selv.
19/01/2023
E-handel og markedsføring, Immaterielret
Har din virksomhed styr på betingelserne for reklamation og garanti?
WTC advokaterne logo
Har din virksomhed styr på betingelserne for reklamation og garanti?
Hen over juleperioden har der på sædvanlig vis været et stort salg af varer fra fysiske og onlinebutikker. Mange butikker og producenter vil derfor forventeligt i den kommende tid opleve henvendelser fra forbrugere, der ønsker at gøre brug af reklamations- eller garantirettigheder.
06/01/2023
Kontraktret, Øvrige, E-handel og markedsføring
Farvet samtykke til cookies kan være ulovlig nudging
IUNO logo
Farvet samtykke til cookies kan være ulovlig nudging
Virksomheder har i vidt omfang mulighed for at være kreative med farver og design, når der bliver udarbejdet samtykkeløsninger for cookies på hjemmesider og lignende. Men friheden har grænser – det har Datatilsynet understreget i en ny sag. Grænsen går, når brugeren eksempelvis på grund af farvevalg bliver ”skubbet” i retning af et valg, fordi det undergraver brugerens rettigheder.
28/11/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Husk de nye tilbudsregler på Black Friday
Bech Bruun logo
Husk de nye tilbudsregler på Black Friday
På fredag går det løs til Black Friday, men allerede i dag skydes Black Week i gang. Har jeres organisation styr på Forbrugerombudsmandens opdaterede retningslinjer for prismarkedsføring og de ændrede regler i prisændringsbekendtgørelsen?
21/11/2022
E-handel og markedsføring
Lever din virksomheds samtykkeløsning op til reglerne?
TVC Advokatfirma logo
Lever din virksomheds samtykkeløsning op til reglerne?
Datatilsynet udtaler i en afgørelse fra oktober 2022 alvorlig kritik af JP/Politikkens samtykkeløsning. Afgørelsen er afsagt i forbindelse med et tilsyn, hvor Datatilsynet har fokuseret på behandling af personoplysninger om hjemmesidebesøgende og er den seneste i en række af afgørelser om emnet.
17/11/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Hvad der er ulovligt offline, skal også være ulovligt online
Kromann Reumert logo
Hvad der er ulovligt offline, skal også være ulovligt online
EU har længe barslet med lovgivning, der skulle tøjle "big tech" - men en del af den lovgivning, som nu endeligt er vedtaget, regulerer også meget andet end Google, Facebook og Apple. EU's Digital Services Act får både betydning for en række specifikke tjenester og for markedsføring på internettet generelt.
04/11/2022
E-handel og markedsføring, Persondata, Øvrige
Kritik og påbud af virksomheds databehandling på ”nej tak-liste”
IUNO logo
Kritik og påbud af virksomheds databehandling på ”nej tak-liste”
Datatilsynet iværksatte en undersøgelse af hvordan en markedsføringsvirksomhed behandlede personoplysninger ved udbud af internetkonkurrencer og tilknyttede spørgeskemaer. Tilsynet mundede ud i flere bemærkninger til behandling af oplysninger i markedsføringsøje med, navnlig i forhold til hvordan oplysningerne blev opbevaret.
28/10/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
GDPR og markedsføring – ny afgørelse fra Datatilsynet
Bech Bruun logo
GDPR og markedsføring – ny afgørelse fra Datatilsynet
Datatilsynet har i en ny afgørelse kastet lys over behandling af personoplysninger i forbindelse med markedsføring og internetkonkurrencer. I afgørelsen forholder Datatilsynet sig blandt andet til kravene for indhentelse af et samtykke med henblik på markedsføring, videregivelse af personoplysninger uden et samtykke til brug for markedsføring, og muligheden for at opbevare en ”nej-tak” liste.
27/10/2022
E-handel og markedsføring, Persondata
Kundeoplysninger på vildspor
IUNO logo
Kundeoplysninger på vildspor
Sø- og Handelsretten skulle i en ny sag blandt andet tage stilling til, om en tidligere medarbejder kunne bruge en række kunder fra sin tidligere arbejdsplads på sin egen virksomheds hjemmeside. Retten mente, at medarbejderens handlinger kunne vildlede og påvirke andre virksomheder, og at det kunne skade hans gamle arbejdsplads.
10/10/2022
Ansættelses- og arbejdsret, E-handel og markedsføring
Datatilsynet har afgjort at det som udgangspunkt er ulovligt at bruge Google Analytics
Bird & Bird logo
Datatilsynet har afgjort at det som udgangspunkt er ulovligt at bruge Google Analytics
Løsning på vej – Afløser til Privacy Shield?Datatilsynet udtalte i sidste uge, at det efter Datatilsynets opfattelse ikke gennem de nuværende ...
03/10/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Datatilsynet erklærer brug af Google Analytics ulovlig
Bech Bruun logo
Datatilsynet erklærer brug af Google Analytics ulovlig
På baggrund af en række europæiske afgørelser, senest fra det italienske datatilsyn, har Datatilsynet undersøgt værktøjet Google Analytics med henblik på at vurdere, om værktøjet kan benyttes lovligt i henhold til GDPR.
26/09/2022
Persondata, E-handel og markedsføring
Brug af (fremtidig) bæredygtighed i markedsføringen
Kromann Reumert logo
Brug af (fremtidig) bæredygtighed i markedsføringen
Opmærksomheden omkring klimavenlige produkter har næppe nogensinde været større, og mange erhvervsdrivende har iværksat flere initiativer for at opnå en mere bæredygtig fremtid. Det er også naturligt, at sådanne initiativer ønskes omtalt og markedsført, men det vigtigt at huske på, at der er en række krav til anvendelse af miljø- og klimarelaterede udsagn i markedsføringen, herunder pligt til at kunne dokumentere rigtigheden af faktuelle forhold. Dette gælder også, når der bruges udsagn om fremtidige ambitioner.
20/09/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Beskyttede oprindelsesbetegnelser i lyset af fetadommen
Kromann Reumert logo
Beskyttede oprindelsesbetegnelser i lyset af fetadommen
Ved dom af 14. juli 2022 i sag C-159/20, Kommissionen mod Danmark, fastslog EU-Domstolen, at Danmark har begået traktatbrud ved at undlade at standse danske mejeriers brug af den beskyttede oprindelsesbetegnelse "feta" i forbindelse med eksport til lande uden for EU. Dermed er der efter alt at dømme sat et endegyldigt punktum i den langstrakte saga om dansk "feta".
19/09/2022
Immaterielret, EU-ret, E-handel og markedsføring
Sø- og Handelsretten afsiger central afgørelse i midlertidig forbudssag
Kromann Reumert logo
Sø- og Handelsretten afsiger central afgørelse i midlertidig forbudssag
I en afgørelse af 17. juni 2022 har Sø- og Handelsretten taget stilling til det vigtige spørgsmål, om en patentansøgning kan danne grundlag for en sag om midlertidigt forbud og påbud.
19/09/2022
Immaterielret, E-handel og markedsføring, Life Science & Health Care
Nye mærkningsregler på vej for retoucherede billeder
Kromann Reumert logo
Nye mærkningsregler på vej for retoucherede billeder
Erhvervsministeriet har i løbet af sommeren sendt et udkast til et lovforslag om mærkningspligt ved retoucherede reklamebilleder til høring (høringsfristen var den 18. august 2022). Lovforslagets formål er blandt andet at modvirke den eventuelle negative påvirkning, som børn og unge udsættes for igennem urealistiske reklamebilleder. Hvis loven bliver vedtaget, er det Erhvervsministeriets forventning, at loven vil træde i kraft den 1. juli 2023.
16/09/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Snart kan det blive vanskeligt at ’købe nu og betale senere’
Bech Bruun logo
Snart kan det blive vanskeligt at ’købe nu og betale senere’
”Køb nu – betal senere”. Denne mulighed for at købe på kredit via webshops har mange virksomheder valgt at tage i brug via tredjepartsudbydere. Et nyt lovudkast vil imidlertid gøre det langt sværere for erhvervsdrivende at tilbyde disse kreditter. Bliver lovforslaget vedtaget, vil det således betyde, at disse ”køb nu – betal senere”-kreditter bliver reguleret på samme måder som andre forbrugskreditter.
06/09/2022
E-handel og markedsføring, Finansiering og bankret
Markedsføring på sociale medier - bøde for krav om "tagging" i SoMe-konkurrencer
Kromann Reumert logo
Markedsføring på sociale medier - bøde for krav om "tagging" i SoMe-konkurrencer
En hyppigt anvendt metode blandt erhvervsdrivende til at udbrede kendskabet til deres brand er at afholde konkurrencer på sociale medier, og ofte stilles der krav om "tagging" af andre brugere i kommentarfeltet. Retten i Kolding har nu fastslået, at denne praksis er i strid med markedsføringslovens § 10, stk. 1 - også kendt som spamforbuddet. I det konkrete tilfælde fik virksomheden en bøde på 10.000 kr.
14/06/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Forslag til nyt direktiv skal beskytte forbrugerne mod greenwashing og understøtte bæredygtigt forbrug
Bech Bruun logo
Forslag til nyt direktiv skal beskytte forbrugerne mod greenwashing og understøtte bæredygtigt forbrug
Et forslag til et nyt direktiv er blevet fremsat af EU-Kommissionen. Med det nye direktiv skal forbrugerne blive bedre rustet til at træffe informerede købsbeslutninger, så et bæredygtigt forbrug understøttes.
03/06/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Bøde og konfiskeret fortjeneste på tre millioner for overtrædelse af markedsføringsloven
Bech Bruun logo
Bøde og konfiskeret fortjeneste på tre millioner for overtrædelse af markedsføringsloven
Vestre Landsret har dømt en virksomhed til at betale en bøde på 250.000 kroner, ligesom virksomheden får konfiskeret fortjenesten på 3,2 millioner kroner. Virksomheden havde vildledt forbrugerne ved at anvende såkaldte ”dark patterns” i sin markedsføring omkring abonnementer på en netbutik.
01/06/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Forbrugerombudsmandens reviderede retningslinjer for prismarkedsføring
Bech Bruun logo
Forbrugerombudsmandens reviderede retningslinjer for prismarkedsføring
Som følge af nye EU-regler og en ny bestemmelse i prismærkningsbekendtgørelsen har Forbrugerombudsmanden revideret sine retningslinjer for prismarkedsføring. Disse trådte i kraft den 28. maj 2022.
31/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Nye retningslinjer for prismarkedsføring er nu offentliggjort
Kromann Reumert logo
Nye retningslinjer for prismarkedsføring er nu offentliggjort
Forbrugerombudsmanden har i dag udsendt de reviderede retningslinjer for prismarkedsføring.
25/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Flyselskaber er ikke forpligtet til at tilbagebetale gebyrer opkrævet af billetudbydere
IUNO logo
Flyselskaber er ikke forpligtet til at tilbagebetale gebyrer opkrævet af billetudbydere
Når flypassagerer køber flybilletten gennem et rejsebureau, opkræver rejsebureauet ofte nogle gebyrer i tillæg til selve flybilletten. Det kan give problemer, når flyrejsen aflyses. I den situation kan passageren kræve billetprisen refunderet direkte fra flyselskabet, men spørgsmålet er, om det også gælder for gebyrerne? Det stiller en nylig dom fra Retten i Kolding skarpt på.
18/05/2022
Transportret, Øvrige, E-handel og markedsføring
Nye regler på forbrugerområdet i EU
Bech Bruun logo
Nye regler på forbrugerområdet i EU
Ændringer på forbrugerområdet i EU trådte i kraft den 1. januar 2022.Den Europæiske Union har længe haft et særligt fokus på forbrugerbeskyttelse. Med to nye direktiver på forbrugerområdet i EU er der nu...
11/05/2022
E-handel og markedsføring, Øvrige
Viser de 24 nyeste nyheder inden for e-handel og markedsføring   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted