Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
JURIDISKE NYHEDER

Persondata

Seneste nyheder inden for Persondata

Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Bech Bruun logo
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Datatilsynet har netop offentliggjort en vejledende tekst, der beskriver de databeskyttelsesretlige krav for optagelse af telefonsamtaler. Vejledningen gør det bl.a. i visse tilfælde nemmere for organisationer at optage telefonsamtaler i forhold til hidtidig praksis.
I går
Persondata
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Bech Bruun logo
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Det længe ventede udkast til Standard Contractual Clauses (”SCC”) er endelig sendt i høring. EU-Kommissionen løfter sløret for, hvordan fremtidens SCC’re kommer til at se ud. Det bliver nemmere at håndtere dataoverførsler for de aktører, som i forvejen prioriterer databeskyttelse.
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Bech Bruun logo
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Det Europæiske Databeskyttelsesråd har den 10. november 2020 vedtaget de længe ventede anbefalinger om europæiske essentielle garantier og iværksættelse af supplerende foranstaltninger i kølvandet på Schrems II-afgørelsen.
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Bird & Bird logo
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Under og efter høringen om den nye offentlige standardkontrakt, K04, blev det diskuteret, om K04’s ansvarsmaksimering skulle omfatte skadesløsholdelse for tredjemands databeskyttelsesretlige krav.
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
WTC advokaterne logo
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
I en ny afgørelse udtaler Datatilsynet alvorlig kritik af en virksomheds behandling af oplysninger om en opsagt medarbejder. Datatilsynet vurderer desuden, at virksomheden ikke har opfyldt sin oplysningspligt over for sine medarbejdere.
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
WTC advokaterne logo
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Der kan være mange årsager til, at du som arbejdsgiver ønsker at iværksætte kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere. Måske har du konkret mistanke om læk af fortrolige oplysninger, at der foregår uregelmæssigheder såsom bortskaffelse af materiale fra arbejdspladsen, at en medarbejder ikke præsterer den aftalte arbejdsydelse eller ikke kan udføre sit arbejde på grund af misbrug.
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Bird & Bird logo
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Ud fra en formålsbetragtning har Datatilsynet vurderet, at den fortegnelse, en dataansvarlig skal føre efter GDPR, skal indeholde mere detaljerede oplysninger end den tidligere vejledning krævede.
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
WTC advokaterne logo
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Fem nye afgørelser fra Datatilsynet sætter fokus på mangelfuld efterlevelse af oplysningspligten over for medarbejdere ved brug af kontrolforanstaltninger.
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Kromann Reumert logo
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Som et led i at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19 i Danmark opfordrer myndighederne restauranter og caféer til at tilbyde gæster at registrere deres kontaktoplysninger.
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Bech Bruun logo
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Datatilsynet og Datarådet anerkender brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol, som i det konkrete tilfælde udgjorde en kontrolforanstaltning i henhold til DA/LO-...
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Kromann Reumert logo
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Det var i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, da en sejlklub offentliggjorde gamle klubblade med personoplysninger om et foreningsmedlem. En afgørelse, der ...
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kromann Reumert logo
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
I en ny afgørelse udtaler Datatilsynet en alvorlig kritik af en virksomhed, der ikke imødekom en tidligere medarbejders anmodning om at få slettet videooptagelser og billeder...
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Bech Bruun logo
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Det var i strid med persondatalovgivningen, da et administrationsselskab utilsigtet videregav personoplysninger om sine lejere til deres...
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
I kølvandet af et tilsynsbesøg har Datatilsynet politianmeldt en hotelkæde og indstillet virksomheden til en bøde på 1,1 mio. kr. for ikke at have levet op til ...
05/08/2020
Persondata
Videregivelse af kunde­oplysninger til markeds­føring var lovlig
Kromann Reumert logo
Videregivelse af kunde­oplysninger til markeds­føring var lovlig
Ifølge Datatilsynet var det i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, da en teleudbyder videregav oplysninger om en kunde til et elselskab, som skulle bruge oplysningerne til ...
04/08/2020
Persondata
EU-Domstolen erklærer Privacy Shield-ordningen ugyldig
Bech Bruun logo
EU-Domstolen erklærer Privacy Shield-ordningen ugyldig
Den 16. juli 2020 traf EU-Domstolen afgørelse i den såkaldte Schrems II-sag, som vedrører gyldigheden af EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser for overførsel af personoplysninger til ...
17/07/2020
Persondata
Ny regulering om lokationskrav for it-systemer i den offentlige forvaltning
Bech Bruun logo
Ny regulering om lokationskrav for it-systemer i den offentlige forvaltning
Den nye bekendtgørelse samt tilhørende vejledning om lokationskrav til it-systemer i den offentlige forvaltning fastslår omfanget af lokationskravet, og afløser dermed den...
08/07/2020
Persondata
Arbejdsgivere kan på anmodning fra Statens Serum Institut videregive medarbejderes personoplysninger
Kromann Reumert logo
Arbejdsgivere kan på anmodning fra Statens Serum Institut videregive medarbejderes personoplysninger
Arbejdsgivere kan i henhold til en ny ændringsbekendtgørelse lovligt videregive identifikationsoplysninger om specifikke medarbejdere til Statens ...
18/06/2020
Persondata
Udvidet adgang til tv-overvågning
Bech Bruun logo
Udvidet adgang til tv-overvågning
Den 1. juli 2020 træder en ændring af tv-overvågningsloven i kraft. Ændringen giver både private og offentlige myndigheder udvidet adgang til at foretage tv-overvågning i det offentlige rum, men medfører ogs...
04/06/2020
Persondata
Rigsrevisionen kritiserer offentlige myndigheders brug af databehandlere og Datatilsynets tilsyn med databeskyttelses­reglerne
Kromann Reumert logo
Rigsrevisionen kritiserer offentlige myndigheders brug af databehandlere og Datatilsynets tilsyn med databeskyttelses­reglerne
Rigsrevisionen har afgivet en beretning om offentlige myndigheders brug af databehandlere. I beretningen konkluderes det, ...
03/06/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
På baggrund af en klage har Datatilsynet politianmeldt et vikar- og rekrutteringsbureau og indstillet til en bøde på 50.000 kroner for tilsidesættelse af ...
29/05/2020
Persondata
Datatilsynets standarddatabehandleraftale anerkendes i Norge og Sverige
Kromann Reumert logo
Datatilsynets standarddatabehandleraftale anerkendes i Norge og Sverige
Tilsynsmyndighederne i Norge og Sverige har anerkendt den danske standarddatabehandleraftale, som det danske datatilsyn har stået for at udarbejde. I februar 2018 ...
28/05/2020
Persondata
Datatilsynet træffer afgørelse om utilstrækkelig risikovurdering
Kromann Reumert logo
Datatilsynet træffer afgørelse om utilstrækkelig risikovurdering
I anledning af tre anmeldte sikkerhedsbrud har Datatilsynet i en ny afgørelse udtalt alvorlig kritik af en betalingsanlægsvirksomheds utilstrækkelige vurdering af de risici, der er...
20/05/2020
Persondata
Opdateret samtykkevejledning fra EDPB – enkelte præciseringer med relevans for hjemmesider og Apps
Bird & Bird logo
Opdateret samtykkevejledning fra EDPB – enkelte præciseringer med relevans for hjemmesider og Apps
I april 2018 – umiddelbart inden GDPR skulle finde anvendelse – offentliggjorde den daværende Artikel 29 gruppe sine opdaterede retningslinjer ...
19/05/2020
Persondata
Viser de 24 nyeste nyheder inden for persondata   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted