Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
JURIDISKE NYHEDER

Persondata

Seneste nyheder inden for Persondata

Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Kromann Reumert logo
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Som et led i at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19 i Danmark opfordrer myndighederne restauranter og caféer til at tilbyde gæster at registrere deres kontaktoplysninger.
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Bech Bruun logo
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Datatilsynet og Datarådet anerkender brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol, som i det konkrete tilfælde udgjorde en kontrolforanstaltning i henhold til DA/LO-...
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Kromann Reumert logo
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Det var i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, da en sejlklub offentliggjorde gamle klubblade med personoplysninger om et foreningsmedlem. En afgørelse, der ...
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kromann Reumert logo
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
I en ny afgørelse udtaler Datatilsynet en alvorlig kritik af en virksomhed, der ikke imødekom en tidligere medarbejders anmodning om at få slettet videooptagelser og billeder...
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Bech Bruun logo
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Det var i strid med persondatalovgivningen, da et administrationsselskab utilsigtet videregav personoplysninger om sine lejere til deres...
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
I kølvandet af et tilsynsbesøg har Datatilsynet politianmeldt en hotelkæde og indstillet virksomheden til en bøde på 1,1 mio. kr. for ikke at have levet op til ...
05/08/2020
Persondata
Videregivelse af kunde­oplysninger til markeds­føring var lovlig
Kromann Reumert logo
Videregivelse af kunde­oplysninger til markeds­føring var lovlig
Ifølge Datatilsynet var det i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, da en teleudbyder videregav oplysninger om en kunde til et elselskab, som skulle bruge oplysningerne til ...
04/08/2020
Persondata
EU-Domstolen erklærer Privacy Shield-ordningen ugyldig
Bech Bruun logo
EU-Domstolen erklærer Privacy Shield-ordningen ugyldig
Den 16. juli 2020 traf EU-Domstolen afgørelse i den såkaldte Schrems II-sag, som vedrører gyldigheden af EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser for overførsel af personoplysninger til ...
17/07/2020
Persondata
Ny regulering om lokationskrav for it-systemer i den offentlige forvaltning
Bech Bruun logo
Ny regulering om lokationskrav for it-systemer i den offentlige forvaltning
Den nye bekendtgørelse samt tilhørende vejledning om lokationskrav til it-systemer i den offentlige forvaltning fastslår omfanget af lokationskravet, og afløser dermed den...
08/07/2020
Persondata
Arbejdsgivere kan på anmodning fra Statens Serum Institut videregive medarbejderes personoplysninger
Kromann Reumert logo
Arbejdsgivere kan på anmodning fra Statens Serum Institut videregive medarbejderes personoplysninger
Arbejdsgivere kan i henhold til en ny ændringsbekendtgørelse lovligt videregive identifikationsoplysninger om specifikke medarbejdere til Statens ...
18/06/2020
Persondata
Udvidet adgang til tv-overvågning
Bech Bruun logo
Udvidet adgang til tv-overvågning
Den 1. juli 2020 træder en ændring af tv-overvågningsloven i kraft. Ændringen giver både private og offentlige myndigheder udvidet adgang til at foretage tv-overvågning i det offentlige rum, men medfører ogs...
04/06/2020
Persondata
Rigsrevisionen kritiserer offentlige myndigheders brug af databehandlere og Datatilsynets tilsyn med databeskyttelses­reglerne
Kromann Reumert logo
Rigsrevisionen kritiserer offentlige myndigheders brug af databehandlere og Datatilsynets tilsyn med databeskyttelses­reglerne
Rigsrevisionen har afgivet en beretning om offentlige myndigheders brug af databehandlere. I beretningen konkluderes det, ...
03/06/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller et vikarbureau til en bøde på 50.000 kroner
På baggrund af en klage har Datatilsynet politianmeldt et vikar- og rekrutteringsbureau og indstillet til en bøde på 50.000 kroner for tilsidesættelse af ...
29/05/2020
Persondata
Datatilsynets standarddatabehandleraftale anerkendes i Norge og Sverige
Kromann Reumert logo
Datatilsynets standarddatabehandleraftale anerkendes i Norge og Sverige
Tilsynsmyndighederne i Norge og Sverige har anerkendt den danske standarddatabehandleraftale, som det danske datatilsyn har stået for at udarbejde. I februar 2018 ...
28/05/2020
Persondata
Datatilsynet træffer afgørelse om utilstrækkelig risikovurdering
Kromann Reumert logo
Datatilsynet træffer afgørelse om utilstrækkelig risikovurdering
I anledning af tre anmeldte sikkerhedsbrud har Datatilsynet i en ny afgørelse udtalt alvorlig kritik af en betalingsanlægsvirksomheds utilstrækkelige vurdering af de risici, der er...
20/05/2020
Persondata
Opdateret samtykkevejledning fra EDPB – enkelte præciseringer med relevans for hjemmesider og Apps
Bird & Bird logo
Opdateret samtykkevejledning fra EDPB – enkelte præciseringer med relevans for hjemmesider og Apps
I april 2018 – umiddelbart inden GDPR skulle finde anvendelse – offentliggjorde den daværende Artikel 29 gruppe sine opdaterede retningslinjer ...
19/05/2020
Persondata
Den britiske regering offentliggør baggrundsnotater for at opnå godkendelse som sikkert tredjeland
Kromann Reumert logo
Den britiske regering offentliggør baggrundsnotater for at opnå godkendelse som sikkert tredjeland
Med henblik på at opnå godkendelse som et sikkert tredjeland har den britiske regering offentliggjort en række notater, der beskriver ...
03/04/2020
Persondata
Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google
Kromann Reumert logo
Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google
Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google for manglende sletning af søgeresultater. Bøden er en af de største, der er udstedt af EU-...
01/04/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller to kommuner til GDPR-bøder for manglende kryptering af arbejdscomputere
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller to kommuner til GDPR-bøder for manglende kryptering af arbejdscomputere
I kølvandet af to særskilte sikkerhedsbrud har Datatilsynet politianmeldt Gladsaxe Kommune og Hørsholm Kommune, fordi kommunerne ikke levede op til ...
01/04/2020
Persondata
Højesteret: Godtgørelse for uretmæssig overvågning af medarbejder, der ansås for at være i strid med både ledelsesretten og GDPR
Bird & Bird logo
Højesteret: Godtgørelse for uretmæssig overvågning af medarbejder, der ansås for at være i strid med både ledelsesretten og GDPR
Højesteret har i en ny dom statueret, at en medarbejder havde krav på godtgørelse for tort på 20.000 kr., idet ...
13/03/2020
Persondata
Ny opgørelse over antallet af sikkerhedsbrud fra Datatilsynet
Kromann Reumert logo
Ny opgørelse over antallet af sikkerhedsbrud fra Datatilsynet
Datatilsynet har offentliggjort en opgørelse over antallet af sikkerhedsbrud i 4. kvartal 2019. 70 % af de 2.328 anmeldelser om brud på persondatasikkerheden kan henføres til ...
12/03/2020
Persondata
Nu bliver det sværere at markedsføre sig via cookies
Bech Bruun logo
Nu bliver det sværere at markedsføre sig via cookies
Med en ny principiel afgørelse og vejledning fastslår Datatilsynet, at indsamling af data via cookies ofte vil udgøre personoplysninger. Hvis der er tale om personoplysninger, skal ...
20/02/2020
E-handel og markedsføring, Persondata
GDPR-bøde på knap 2,5 mio. kr. for skødesløs fysisk opbevaring.
Bech Bruun logo
GDPR-bøde på knap 2,5 mio. kr. for skødesløs fysisk opbevaring.
Den første britiske GDPR-bøde er på knap 2,5 mio. kr. og går til et medicinudbringningsfirma, som opbevarede fysisk patientdata på højst uforsvarlig vis. Det britiske ...
10/02/2020
Persondata
Nye dataetiske principper for forsikrings- og pensionsbranchen
Kromann Reumert logo
Nye dataetiske principper for forsikrings- og pensionsbranchen
Brancheforeningen 'Forsikring & Pension' har udviklet en række dataetiske principper i erkendelse af, at dataansvarlighed er et vigtigt konkurrenceparameter i forsikrings- og ...
10/02/2020
Persondata
Viser de 24 nyeste nyheder inden for persondata   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted