Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

Persondata

Seneste nyheder inden for Persondata

Datatilsynet etablerer ny whistleblowerordning
WTC advokaterne logo
Datatilsynet etablerer ny whistleblowerordning
Den 17. december 2021 trådte en ny uafhængig ekstern whistleblowerordning i kraft. Whistleblowerordningen, der håndteres af Datatilsynet, modtager og behandler medarbejderes indberetninger om lovovertrædelser og andre alvorlige forhold på arbejdspladsen.
19/01/2022
Persondata, Finansiering og bankret, EU-ret, Øvrige
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
JURA § info logo
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
Fremadrettet bliver det muligt for alle at søge og finde domme afsagt ved Danmarks Domstole.
07/01/2022
Øvrige, Branchenyheder, Børsret, Compliance, E-handel og markedsføring, Energi og forsyning, Familie- og arveret, Fast ejendom og entreprise, Finansiering og bankret, Forsikring og erstatning, IT- og telekommunikation, Immaterielret, Insolvens og rekonstruktion, Internationale retsforhold, Konfliktløsning, Konkurrenceret, Kontraktret, Lejeret, Life Science & Health Care, M&A, Medieret, Miljøret, Offentlig ret, Persondata, Retssager og voldgift, Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Stats- og forvaltningsret, Strafferet, Søret, Transportret, Udbud
Ingen ubetinget indsigtsret i whistleblowerordninger
IUNO logo
Ingen ubetinget indsigtsret i whistleblowerordninger
Indsigtsretten betyder, at medarbejdere og andre har ret til at se de oplysninger, der bliver behandlet om dem. Men når der eksempelvis sker indberetning til virksomhedens whistleblowerordning, kan det være et problem at imødekomme en indsigtsanmodning. Adgang til oplysningerne vil nemlig potentielt både kunne udsætte whistleblowerens beskyttelse og undersøgelserne af indberetningen.
07/01/2022
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Utilstrækkelig sikkerhed på kundeprofiler hos T. Hansen
WTC advokaterne logo
Utilstrækkelig sikkerhed på kundeprofiler hos T. Hansen
I en ny afgørelse udtaler Datatilsynet alvorlig kritik af sikkerheden omkring kundeprofiler hos T. Hansen Gruppen A/S og udsteder samtidig påbud om kryptering af kundernes passwords.
16/12/2021
Persondata
Overvågning og kontrol af dine medarbejdere
Focus Advokater logo
Overvågning og kontrol af dine medarbejdere
Moderne teknologier og arbejdsredskaber gør det muligt og let tilgængeligt for arbejdsgivere at kontrollere og overvåge deres medarbejdere på arbejdspladsen. Samtidig kan et øget omfang af hjemmearbejde have skabt et større behov for overvågning og kontrol. En sådan overvågning og kontrol vil typisk indebære en behandling af personoplysninger og vil derfor være omfattet af GDPR. Vi stiller i dette indlæg skarpt på, hvornår en arbejdsgiver må overvåge og kontrollere medarbejdere, og hvilke krav der skal opfyldes i henhold til GDPR.
02/12/2021
Persondata
Cloud-computing og Schrems II
Bird & Bird logo
Cloud-computing og Schrems II
I anledning af Bird & Bird og Computerworlds cloud-konference den 24. november 2021 behandler vi i en artikelserie på i alt tre artikler de juridiske problemstillinger, der knytter sig til anvendelse af cloud-baserede løsninger.
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Bird & Bird logo
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
I anledning af Bird & Bird og Computerworlds Cloud-konference den 24. november 2021 behandler vi i en artikelserie på 3 de juridiske problemstillinger, der knytter sig til anvendelse af cloud-baserede løsninger. Dette er den anden artikel i denne artikelserie. Den første (cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?) finder du link til nederst i denne artikel
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Bird & Bird logo
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Erhvervsstyrelsen har på sin hjemmeside for nyligt offentliggjort, at de fremadrettet ikke vil prioritere tilsynet med hjemmesiders indhentning af simple statistikcookies. Reglerne er imidlertid ikke ændret. Nyheden – og opfølgende præciseringer og udtalelser fra både Erhvervsstyrelsen og Datatilsynet – giver anledning til nogle bemærkninger om, hvad der så gælder nu.
10/11/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Bird & Bird logo
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
I anledning af Bird & Bird og Computerworlds cloud-konference den 24. november 2021 vil vi i en artikelserie på 3 behandle de typiske problemstillinger, der knytter sig til anvendelse af cloud-baserede løsninger. Dette er den første artikel i denne artikelserie.
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
Kromann Reumert logo
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
Datatilsynet i Norge har foretaget en vurdering af de konsekvenser, som brugen af Facebook indebærer for de registreredes rettigheder, og har derefter fravalgt en virksomhedsside på det sociale medie.
05/11/2021
Persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
WTC advokaterne logo
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik og udsteder påbud til Dating.dk for manglende hjemmel til behandling af brugernes personoplysninger. Ifølge Datatilsynet har datingtjenesten ikke indhentet et gyldigt samtykke til behandling af brugernes personoplysninger herunder følsomme personoplysninger.
04/11/2021
Persondata
Datatilsynet indstiller Kræftens Bekæmpelse til bøde
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller Kræftens Bekæmpelse til bøde
Datatilsynet har den 29. september 2021 indstillet Kræftens Bekæmpelse til en bøde på 800.000 kr. Det sker efter fire brud på persondatasikkerheden, der har medført kompromittering af mindst 1.448 borgeres personoplysninger.
03/11/2021
Persondata
Ny afgørelse fra Datatilsynet: Brud på persondatasikkerheden hos Dantherm
Kromann Reumert logo
Ny afgørelse fra Datatilsynet: Brud på persondatasikkerheden hos Dantherm
Datatilsynet har den 13. oktober 2021 udtalt kritik af Dantherm for ikke at have et passende sikkerhedsniveau og for ikke at kunne påvise, at behandlingen af personoplysninger var i overensstemmelse med de databeskyttelsesretlige regler.
02/11/2021
Persondata
Datatilsynet udgiver længe ventet vejledende tekst om brug af personoplysninger i testøjemed
Kromann Reumert logo
Datatilsynet udgiver længe ventet vejledende tekst om brug af personoplysninger i testøjemed
Datatilsynet har den 27. oktober 2021 udgivet en vejledende tekst om brug af personoplysninger, når virksomheder udvikler og tester it-systemer. Teksten forklarer, hvilke forholdsregler man skal tage.
01/11/2021
Persondata
Erhvervsstyrelsen varsler tilsyn på cookieområdet
Kromann Reumert logo
Erhvervsstyrelsen varsler tilsyn på cookieområdet
Ifølge Erhvervsstyrelsen skal danske hjemmesider undersøges for fejl i deres cookieløsninger inden udgangen af 2021. Erhvervsstyrelsen vil på eget initiativ igangsætte tilsyn, som vil omfatte de 100 mest besøgte hjemmesider, sundhedshjemmesider og obligatoriske selvbetjeningsløsninger i det offentlige.
19/10/2021
Persondata
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
JURA § info logo
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) har nu udgivet et dansk resumé af sin årsberetning, der opsummerer, hvad rådet havde fokus på i 2020.
13/10/2021
Persondata
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Kromann Reumert logo
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Regeringen har, ved Folketingets åbning d. 5. oktober 2021, offentliggjort lovprogrammet for 2021/2022. Her får du et overblik over de lovforslag, der er interessante i et databeskyttelsesretligt perspektiv.
12/10/2021
Persondata
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
WTC advokaterne logo
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
Som dataansvarlig er du forpligtet til at foretage en konkret vurdering af de risici, som er forbundet med virksomhedens behandling af personoplysninger og på den baggrund udvælge hvilke sikkerhedsforanstaltninger, som skal implementeres. Men hvornår har virksomheden etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger i forhold til at begrænse de identificerede risici?
11/10/2021
Persondata
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
IUNO logo
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
Datatilsynet har i en ny sag udtalt alvorlig kritik af Skattestyrelsens behandling af personoplysninger. Kritikken var udløst af et sikkerhedsbrud hos Skattestyrelsen, hvorefter Datatilsynet fejlagtigt blev informeret om, at den berørte registrerede var underrettet. Med henvisning til ekstraordinære forhold i ferieperioden, kom det først frem omkring 40 dage efter, at det alligevel ikke var tilfældet.
08/10/2021
Persondata
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
Kromann Reumert logo
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
I en ny afgørelse udtaler Datatilsynet alvorlig kritik af et forsikringsselskab, som har afvist en indsigtsanmodning. Datatilsynet udtaler, at forsikringsselskabet ikke kan nægte at give en tidligere kunde indsigt i overvågningsmateriale, med henvisning til at kunden vil bruge materialet i forbindelse med en mulig retssag mod forsikringsselskabet. Datatilsynet finder, at forsikringsselskabet i den konkrete sag ikke har påvist afgørende hensyn, som borgerens ret til indsigt burde vige for.
07/10/2021
Persondata
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
Kromann Reumert logo
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
Whatsapp har modtaget en bøde på hele 225 millioner euro fra det irske datatilsyn. Der er tale om den næststørste GDPR-bøde nogensinde.
06/10/2021
Persondata
Datatilsynet har afgjort sag om brug af Google Chromebooks og G Suite for Education i folkeskolen
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har afgjort sag om brug af Google Chromebooks og G Suite for Education i folkeskolen
I en ny afgørelse, der er den første af en række sager, udtaler Datatilsynet alvorlig kritik, udsteder et påbud samt en advarsel til Helsingør Kommune.
05/10/2021
Persondata
Datatilsynet har indstillet Region Midtjylland til bøde
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har indstillet Region Midtjylland til bøde
Datatilsynet har politianmeldt Region Midtjylland for ikke at sikre et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau omkring regionens opbevaring af patientjournaler i et arkiv i Livstilscenter Brædstrup. Datatilsynet har indstillet til, at Region Midtjylland pålægges en bøde på 400.000 kr. Datatilsynet har blandt andet lagt vægt på, at Region Midtjylland i tidligere sager har haft udfordringer med adgangsstyring og adgangsbegrænsning til behandling af personoplysninger.
04/10/2021
Persondata
Datatilsynets whistleblowerordning er på vej
IUNO logo
Datatilsynets whistleblowerordning er på vej
Datatilsynets nye whistleblowerordning er klar til december. Med den kommende eksterne løsning, kan eksempelvis medarbejdere i mindre virksomheder – der først skal oprette whistleblowerordninger senere – allerede i år foretage indberetninger under de nye regler.
27/09/2021
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Viser de 24 nyeste nyheder inden for persondata   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted