Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

Persondata

Seneste nyheder inden for Persondata

Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
JURA § info logo
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) har nu udgivet et dansk resumé af sin årsberetning, der opsummerer, hvad rådet havde fokus på i 2020.
13/10/2021
Persondata
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Kromann Reumert logo
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Regeringen har, ved Folketingets åbning d. 5. oktober 2021, offentliggjort lovprogrammet for 2021/2022. Her får du et overblik over de lovforslag, der er interessante i et databeskyttelsesretligt perspektiv.
12/10/2021
Persondata
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
WTC advokaterne logo
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
Som dataansvarlig er du forpligtet til at foretage en konkret vurdering af de risici, som er forbundet med virksomhedens behandling af personoplysninger og på den baggrund udvælge hvilke sikkerhedsforanstaltninger, som skal implementeres. Men hvornår har virksomheden etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger i forhold til at begrænse de identificerede risici?
11/10/2021
Persondata
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
IUNO logo
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
Datatilsynet har i en ny sag udtalt alvorlig kritik af Skattestyrelsens behandling af personoplysninger. Kritikken var udløst af et sikkerhedsbrud hos Skattestyrelsen, hvorefter Datatilsynet fejlagtigt blev informeret om, at den berørte registrerede var underrettet. Med henvisning til ekstraordinære forhold i ferieperioden, kom det først frem omkring 40 dage efter, at det alligevel ikke var tilfældet.
08/10/2021
Persondata
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
Kromann Reumert logo
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
I en ny afgørelse udtaler Datatilsynet alvorlig kritik af et forsikringsselskab, som har afvist en indsigtsanmodning. Datatilsynet udtaler, at forsikringsselskabet ikke kan nægte at give en tidligere kunde indsigt i overvågningsmateriale, med henvisning til at kunden vil bruge materialet i forbindelse med en mulig retssag mod forsikringsselskabet. Datatilsynet finder, at forsikringsselskabet i den konkrete sag ikke har påvist afgørende hensyn, som borgerens ret til indsigt burde vige for.
07/10/2021
Persondata
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
Kromann Reumert logo
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
Whatsapp har modtaget en bøde på hele 225 millioner euro fra det irske datatilsyn. Der er tale om den næststørste GDPR-bøde nogensinde.
06/10/2021
Persondata
Datatilsynet har afgjort sag om brug af Google Chromebooks og G Suite for Education i folkeskolen
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har afgjort sag om brug af Google Chromebooks og G Suite for Education i folkeskolen
I en ny afgørelse, der er den første af en række sager, udtaler Datatilsynet alvorlig kritik, udsteder et påbud samt en advarsel til Helsingør Kommune.
05/10/2021
Persondata
Datatilsynet har indstillet Region Midtjylland til bøde
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har indstillet Region Midtjylland til bøde
Datatilsynet har politianmeldt Region Midtjylland for ikke at sikre et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau omkring regionens opbevaring af patientjournaler i et arkiv i Livstilscenter Brædstrup. Datatilsynet har indstillet til, at Region Midtjylland pålægges en bøde på 400.000 kr. Datatilsynet har blandt andet lagt vægt på, at Region Midtjylland i tidligere sager har haft udfordringer med adgangsstyring og adgangsbegrænsning til behandling af personoplysninger.
04/10/2021
Persondata
Datatilsynets whistleblowerordning er på vej
IUNO logo
Datatilsynets whistleblowerordning er på vej
Datatilsynets nye whistleblowerordning er klar til december. Med den kommende eksterne løsning, kan eksempelvis medarbejdere i mindre virksomheder – der først skal oprette whistleblowerordninger senere – allerede i år foretage indberetninger under de nye regler.
27/09/2021
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
Hans Fogtdal Advokatfirma logo
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
For det meste foregår sager om økonomisk kriminalitet i det skjulte og er dermed vanskelig at opdage. Det gælder selv for revisorer og compliance-medarbejdere. I andre tilfælde skyldes sagerne ukendskab til regler eller manglende opmærksomhed omkring det problematiske i en vis form for adfærd. Hvis først de interne kontroller, forholdsregler eller politikker i en virksomhed svigter, så kan det gå helt galt for virksomheden.
17/09/2021
Compliance, Strafferet, Persondata, Finansiering og bankret
Det videre arbejde med AI-forordningen
Bird & Bird logo
Det videre arbejde med AI-forordningen
Bird & Bird har de seneste måneder sat fokus på EU-Kommissionens udkast til AI-forordning. De tidligere artikler omhandlede AI-systemer der er forbudte, forordningens forhold til GDPR samt højrisikosystemerne. Denne artikel er den sidste i vores artikelserie om forslaget og behandler de stridspunkter, som forslaget indeholder, den afvejning af modsatrettede hensyn, der skal ske, og det videre forløb.
17/09/2021
Persondata, EU-ret
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
IUNO logo
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
Europa-Kommissionen har nu godkendt Storbritannien som sikkert tredjeland at overføre persondata til. Det betyder, at virksomheder frit kan overføre persondata dertil. Vi ser i nyhedsbrevet nærmere på, hvad virksomheder skal være opmærksomme på i forbindelse med internationale dataoverførsler, uanset om overførsel sker til et sikkert tredjeland eller ej.
10/09/2021
Persondata
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
WTC advokaterne logo
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
To nye afgørelser fra Datatilsynet kan belyse, hvornår virksomheder er berettiget til at videregive personoplysninger i henhold til GDPR.
02/09/2021
Persondata
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
Bird & Bird logo
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
I forbindelse med skriftlige tilsyn med 30 virksomheder og myndigheder har Datatilsynet i slutningen af august offentliggjort et standardiseret spørgeskema, der bruges under tilsyn med informationssikkerheden.
30/08/2021
Persondata
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
JURA § info logo
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
Mange glemmer at man ved optagelser af billeder og lyd er underlagt de almindelige databeskyttelsesretlige regler og principper. Det gælder også kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams.
23/08/2021
Persondata
Se spørgsmålene, der danner grundlaget for Datatilsynets tilsyn med informationssikkerhed
JURA § info logo
Se spørgsmålene, der danner grundlaget for Datatilsynets tilsyn med informationssikkerhed
Datatilsynet er for øjeblikket ved at gennemføre skriftlige tilsyn med sikkerheden i 30 organisationer. I den sammenhæng har Datatilsynet valgt at offentliggøre de spørgsmål, som grundlag for tilsynene.
23/08/2021
Persondata
Må I optage telefonsamtaler i henhold til GDPR?
WTC advokaterne logo
Må I optage telefonsamtaler i henhold til GDPR?
Det kan være fordelagtigt for virksomheder og offentlige myndigheder at optage telefonsamtaler, f.eks. med henblik på at kunne dokumentere mundtlige aftaler eller uddanne nye medarbejdere. Men hvordan overholder I GDPR, når I optager jeres telefonsamtaler?
20/08/2021
Persondata
Storbritannien er nu et ”sikkert tredjeland” for persondataoverførsler
IUNO logo
Storbritannien er nu et ”sikkert tredjeland” for persondataoverførsler
Europa-Kommissionen har nu godkendt Storbritannien som sikkert tredjeland at overføre persondata til. Det betyder, at virksomheder frit kan overføre persondata dertil. Vi ser i nyhedsbrevet nærmere på, hvad virksomheder skal være opmærksomme på i forbindelse med internationale dataoverførsler, uanset om overførsel sker til et sikkert tredjeland eller ej.
20/08/2021
Persondata
Datatilsynet indstiller Udlændingestyrelsen til bøde for overtrædelse af GDPR-reglerne
JURA § info logo
Datatilsynet indstiller Udlændingestyrelsen til bøde for overtrædelse af GDPR-reglerne
Datatilsynet indstiller til en bøde på 150.000 kr., idet vurderes at Udlændingestyrelsen ikke har levet op til kravene om et passende sikkerhedsniveau i databeskyttelsesreglerne (GDPR).
19/08/2021
Persondata, Compliance
GDPR i relation til rettigheder om køn og seksualitet
JURA § info logo
GDPR i relation til rettigheder om køn og seksualitet
I dagene mellem den 12.-22. august er afholdes der WorldPride i København og Malmø. Her er der ofte stor fokus på køn og seksualitet.
16/08/2021
Persondata
Må du bringe billeder af personer på sociale medier uden deres accept?
JURA § info logo
Må du bringe billeder af personer på sociale medier uden deres accept?
Offentliggørelse af billeder af personer på internettet er ofte genstand for klager til Datatilsynet.
13/08/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Bliv opdateret på internationale dataoverførsler
Kromann Reumert logo
Bliv opdateret på internationale dataoverførsler
I denne nyhed stiller vi skarpt på den seneste udvikling inden for overførsel af personoplysninger til tredjelande og de praktiske implikationer af Schrems II-dommen. Du kan blandt andet blive klogere på EU-Kommissionens nye standardkontraktbestemmelser, EDPB's endelige anbefalinger til implementering af supplerende foranstaltninger, dataansvarliges forpligtelser i forbindelse med anvendelsen af cloud-tjenester samt overførsler af personoplysninger til Storbritannien.
03/08/2021
Persondata
Privat virksomhed indstillet til bøde på 400.000 kroner
Kromann Reumert logo
Privat virksomhed indstillet til bøde på 400.000 kroner
Datatilsynet har netop indstillet en virksomhed til en bøde på 400.000 kr., for uberettiget at have videregivet en forhenværende medarbejders personoplysninger til to af virksomhedens kunder. Der var blandt andet tale om oplysninger om, at medarbejderen havde begået strafbare forhold under ansættelsen. Vi ser nærmere på sagen her.
03/08/2021
Persondata
Datatilsynet indstiller kommune til GDPR-bøde efter sikkerhedsbrud
Kromann Reumert logo
Datatilsynet indstiller kommune til GDPR-bøde efter sikkerhedsbrud
Efter et sikkerhedsbrud har Datatilsynet politianmeldt og indstillet en kommune til en bøde på 200.000 kr., fordi kommunen ikke levede op til databeskyttelsesforordningens krav om et passende sikkerhedsniveau. Læs mere om sagen i denne nyhed.
27/07/2021
Persondata
Viser de 24 nyeste nyheder inden for persondata   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted