Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

Persondata

Seneste nyheder inden for Persondata

AI-forordningen endelig vedtaget i EU
Bech Bruun logo
AI-forordningen endelig vedtaget i EU
AI-forordningen er nu endelig vedtaget, efter begge lovgivende kamre – Europa-Parlamentet og Rådet – har vedtaget forordningen. AI-forordningen træder i kraft 20 dage efter offentliggørelse i EU-Tidende, hvorefter bestemmelserne i AI-forordningen løbende finder anvendelse.
28/05/2024
EU-ret, Immaterialret, Persondata, IT- og telekommunikation
Overtrædelse af GDPR: Erstatning for ikke-økonomisk skade
Bech Bruun logo
Overtrædelse af GDPR: Erstatning for ikke-økonomisk skade
To afgørelser fra henholdsvis EU-Domstolen samt Romerike og Glåndal Tingrett i Norge vedrørende den registreredes ret til erstatning for overtrædelse af GDPR bringer muligvis en ny forståelse til databeskyttelsesforordningens artikel 82.
06/05/2024
Persondata, Forsikring og erstatning
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
WTC advokaterne logo
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
Kunstig intelligens og AI-værktøjer bliver i stigende grad anvendt af medarbejdere til at lette og optimere arbejdsopgaver. Men hvordan sikrer du som arbejdsgiver, at dine medarbejderes brug af kunstig intelligens både er lovlig og etisk forsvarlig?
26/04/2024
Persondata, Immaterialret, Øvrige
VIRK23 er på gaden
Bird & Bird logo
VIRK23 er på gaden
Version 2 af standardkontrakten VIRK17 er på gaden under navnet VIRK23. Læs med hér, hvis du vil have et overblik over nydannelserne i VIRK23.
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Kromann Reumert logo
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Danske virksomheder er blandt de mest digitaliserede i verden. Teknologi og digital understøttelse er for langt de fleste virksomheder afgørende for, at de kan udføre deres kerneopgaver, være konkurrencedygtige og gennemføre grøn omstilling. Efterhånden som virksomheder bliver mere afhængige af internettet, er de også markant mere sårbare overfor digitale trusler og cyberangreb. Trusselsbilledet er hertil forhøjet på grund af et forandret sikkerhedspolitisk landskab, hvor cyberangreb og disinformation bruges på lige fod med militære aktioner i en hybrid krigsførelse. Bliv klogere på, hvordan I skal forholde jer til ny regulering på området, og hvordan I kan gribe arbejdet med cybersikkerhed an i jeres virksomhed.
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
Træning af kunstig intelligens
Kromann Reumert logo
Træning af kunstig intelligens
Kunstig intelligens (AI) har åbnet døren ind til en ny verden af muligheder, men bag denne dør gemmer sig også en række af komplekse juridiske udfordringer. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan træningen af AI-modeller kan give udfordringer i relation til ophavsretsloven og databeskyttelsesreglerne.
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
Bech Bruun logo
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentets medlemmer vedtog den 13. marts EU AI Act, der nu står klar til at træde i kraft i løbet af de kommende måneder. Det må forventes, at der inden offentliggørelse alene foretages mindre ændringer uden materiel betydning.
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Bech Bruun logo
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Regulatoriske AI-sandkasser bliver et krav i AI-Forordningen, og Digitaliseringsstyrelsen og Datatilsynet etablerer allerede nu en regulatorisk AI-sandkasse, hvor det er er muligt at udvikle, træne og teste AI-systemer.
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Bird & Bird logo
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
I et svar til Region Syddanmark, præciserede Datatilsynet i denne uge, at budskaberne i Chromebook-sagen også er relevante for andre cloudbaserede tjenester, herunder uden for folkeskolens regi.
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
Bech Bruun logo
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
Relativt få virksomheder har udarbejdet en politik for brug af open source, når de selv eller via eksterne leverandører, konsulenter mv. udvikler software. Dette er på trods af, at der ofte findes en meget stor mængde open source i software og de krav til compliance og risici, brugen af open source indebærer.
01/03/2024
Persondata, Compliance, IT- og telekommunikation
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Bech Bruun logo
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Forsvarsministeriet, som skal udarbejde udkast til en fælles hovedlov vedrørende NIS2-kravene, har meldt ud, at fristen for implementeringen af NIS2-direktivet bliver overskredet.
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
WTC advokaterne logo
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Privathospitalet Capio er blevet politianmeldt og indstillet til en bøde på minimum kr. 1.500.000 for ikke at have ført tilsyn med sine databehandlere.
20/02/2024
Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
Bird & Bird logo
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
Den længe ventede AI-forordning blev den 22. januar lækket i sin endelige version. Vi kender derfor teksten med undtagelse af finpudsninger og formaliteter. Den endelige tekst forventes tidligst offentliggjort i EU-Tidende i maj måned Denne artikel er den første i en serie af artikler, hvor vi dykker ned i betydningen af AI-forordningen, hvad AI-forordningen vil betyde og hvad reglerne indebærer af praktisk arbejde for at sikre compliance
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Bird & Bird logo
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Datatilsynet har anmeldt et privathospital til politiet og har indstillet til en bøde på ikke under DKK 1.500.000. Privathospitalet havde ikke ført tilsyn med sine databehandlere.
12/02/2024
Persondata, Compliance
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Chislett Compliance logo
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Datatilsynet har politianmeldt et privathospital og indstillet til bøde på mindst 1.500.000 kr. Hospitalet har ikke udført sin lovpligtige GDPR-kontrol af leverandører, der er databehandlere. I artiklen kan du læse, hvilke overvejelser alle organisationer bør gøre sig som følge af den nye afgørelse.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Bird & Bird logo
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Datatilsynet har offentliggjort deres hidtil største bødeindstilling siden GDPR trådte i kraft.
01/02/2024
Persondata
Vær opmærksom på Datatilsynets fokusområder for 2024
TVC Advokatfirma logo
Vær opmærksom på Datatilsynets fokusområder for 2024
Datatilsynets nye tilsynsplan for 2024 opstiller en række områder, hvor du som virksomhed, skal være særlig opmærksom i 2024.
29/01/2024
Persondata
GDPR: Virksomhed indstillet til bøde på kr. 15 mio.
WTC advokaterne logo
GDPR: Virksomhed indstillet til bøde på kr. 15 mio.
Datatilsynet har indstillet den danske it-virksomhed Netcompany, der har udviklet mit.dk, til en bøde på kr. 15 mio. – den største bøde nogensinde indstillet af Datatilsynet.
26/01/2024
Persondata
GDPR hos udlejere i Datatilsynets søgelys
Focus Advokater logo
GDPR hos udlejere i Datatilsynets søgelys
Datatilsynet vælger hvert år områder ud, som de særligt vil kigge nærmere på ved deres kommende tilsyn. Tilsynsområderne kan være ”et vink med en vognstang” om, at de nævnte sektorer kan forvente flere tilsyn og mere håndhævelse. I år har Datatilsynet bl.a. valgt boligforeninger ud.
25/01/2024
Persondata
Datatilsynet indstiller stifterne af mit.dk til millionbøde
TVC Advokatfirma logo
Datatilsynet indstiller stifterne af mit.dk til millionbøde
Flere indstillinger til bøder i 2024 tyder på, at Datatilsynet fremadrettet anvender effektive sanktionsmuligheder for overtrædelse af GDPR-lovgivningen
23/01/2024
Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2024?
Bech Bruun logo
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2024?
Datatilsynet har netop offentliggjort fokusområderne for 2024, der indeholder emner såsom brug af kunstig intelligens, rettighedsstyring, overvågning af ansatte og retten til indsigt.
18/01/2024
Persondata
Må du offentliggøre billeder på internettet?
Hulgaard Advokater logo
Må du offentliggøre billeder på internettet?
Et billede af en genkendelig person udgør en personoplysning. Derfor skal du være opmærksom, hvis du offentliggør billeder, hvor en eller flere personer er identificerbare. Handler du i udelukkende privat henseende, vil deling af billeder af genkendelige personer ikke være omfattet af de databeskyttelsesretlige regler. Det vil det til gengæld i situationer der ikke er rent personlige eller familiemæssige, fx hvis man handler som myndighed, privat virksomhed, forening eller lignende, i så fald er man dataansvarlig.
16/01/2024
Persondata
Samtykke til behandling af personoplysninger
Hulgaard Advokater logo
Samtykke til behandling af personoplysninger
Samtykke benyttes i vidt omfang til behandling af personoplysninger.I maj 2021 opdaterede Datatilsynet sin vejledning om samtykke.Samtykke er et af flere ligestillede retlige grundlag, som en dataansvarlig ...
15/01/2024
Persondata
Er din virksomhed forberedt på at håndtere databrud?
Hulgaard Advokater logo
Er din virksomhed forberedt på at håndtere databrud?
Hvad er et databrud?Der følger af Databeskyttelsesforordningen en generel forpligtelse for alle dataansvarlige til at anmelde brud på persondatasikkerheden til Datatilsynet inden for 72 timer ...
11/01/2024
Persondata
Viser de 24 nyeste nyheder inden for persondata   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted