Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
JURIDISKE NYHEDER

Persondata

Seneste nyheder inden for Persondata

Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Bech Bruun logo
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
EU-Kommissionen har offenliggjort udkast til to godkendelser af Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland som sikkert tredjeland.
I dag
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
IUNO logo
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Fra onsdag den 24. februar 2021 skal flyselskaber med fly der ankommer til Danmark fra udlandet indsamle og viderebringe oplysninger om passagerer og personale til Styrelsen for Patientsikkerhed som led i det danske COVID-19 smitteopsporingsarbejde.
I går
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
Kromann Reumert logo
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-Kommissionen offentliggør udkast til to tilstrækkelighedsafgørelser om Storbritanniens behandling af personoplysninger, som forhåbentlig får brexitpuslespillet til at gå op på GDPR-fronten. I denne nyhed kan du læse, hvad udkastene kan få af betydning for, hvordan vi fremover eksporterer personoplysninger til Storbritannien som tredjeland.
24/02/2021
Persondata
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
WTC advokaterne logo
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
En møbelkæde er blevet idømt bødestraf for ulovligt at have opbevaret 350.000 kundeoplysninger. Sagen er den første af sin art, og vil som prøvesag få betydning for lignende sager fremover.
24/02/2021
Persondata
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
Hans Fogtdal Advokatfirma logo
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
I en afgørelse af 12. februar 2021 i Retten i Århus bliver selskabet IDdesign A/S (nu Ilva A/S) idømt en bøde for overtrædelse af GDPR for at have opbevaret ca. 350.000 personoplysninger længere, end det var nødvendigt i et ældre og til dels udfaset kundedatasystem. Oprindeligt indstillede Datatilsynet til anklagemyndigheden, at sagen skulle afgøres med en bøde på 1,5 mio. kr., hvilket anklagemyndigheden siden tilsluttede sig.
17/02/2021
Persondata, Compliance, Retssager og voldgift
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
WTC advokaterne logo
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
Hvis behandling af persondata er baseret på samtykke, skal den dataansvarlige kunne påvise, at den registrerede har givet et gyldigt samtykke i henhold til GDPR.
04/02/2021
Persondata
Ny bødevejledning for GDPR-sager offentliggjort
TVC Advokatfirma logo
Ny bødevejledning for GDPR-sager offentliggjort
Datatilsynet har i samarbejde med Rigsadvokaten og Rigspolitiet netop udgivet en bødevejledning til brug for sager vedrørende overtrædelse af databeskyttelsesforordningen og -loven.
04/02/2021
Persondata
Ny vejledning om bøder efter GDPR
Bech Bruun logo
Ny vejledning om bøder efter GDPR
Rigspolitiet, Rigsadvokaten og Datatilsynet har netop offentliggjort en ny vejledning om fastsættelse af bøder for overtrædelser af databeskyttelsesreglerne. Vejledningen er den første vejledning, som skaber gennemsigtighed om, hvordan Datatilsynet fastsætter størrelsen på bøder.
03/02/2021
Persondata
Positive udtalelser om Kommissionens nye standard­kontrakt­bestemmelser
Kromann Reumert logo
Positive udtalelser om Kommissionens nye standard­kontrakt­bestemmelser
Det Europæiske Databeskyttelsesråd og Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse har for nylig udtalt sig positivt om EU-Kommissionens udkast til reviderede standardkontraktbestemmelser. I denne nyhed kan du læse om, hvor de dog samtidig ser, at bestemmelserne stadig kan forbedres.
29/01/2021
Persondata
Ny case-baseret vejledning ruster dig til at håndtere brud på persondata­sikkerheden
Kromann Reumert logo
Ny case-baseret vejledning ruster dig til at håndtere brud på persondata­sikkerheden
Det Europæiske Databeskyttelsesråd har udarbejdet en praktisk anvendelig vejledning om, hvordan du anmelder et brud på persondatasikkerheden. Vejledningen er netop sendt i offentlig høring, og mens vi venter på udfaldet, har vi brugt tiden på at vise dig, hvordan du som dataansvarlig kan bruge vejledningen til at håndtere 18 af de hyppigste former for sikkerhedsbrud.
29/01/2021
Persondata
Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige
Kromann Reumert logo
Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige
På baggrund af en række spørgeskemaundersøgelser kan Datatilsynet konstatere en tilfredsstillende IT-sikkerhed hos de 14 adspurgte dataansvarlige. Det betyder dog ikke, at vi kan læne os tilbage i stolen; tilsynet fastholder nemlig sit fokus på sikkerheden med yderligere undersøgelser i 2021.
28/01/2021
Persondata
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Kromann Reumert logo
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Et nyt lovkrav betyder, at store og børsnoterede virksomheder fra den 1. januar 2021 skal redegøre for deres politik for dataetik i ledelsesberetningen eller på hjemmesiden. Hvis virksomheden ikke har en politik for dataetik, skal ledelsesberetningen indeholde en redegørelse for fravalget. Tilsvarende krav gælder for visse finansielle virksomheder. I denne nyhed kan du få indblik i dataetikbegrebet og blive klogere på, hvilken betydning lovkravet har for din virksomhed.
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Bech Bruun logo
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Det danske Datatilsyn har netop offentliggjort sin tilsynsplan for 2021. Datatilsynets fokusområder er bl.a. tv-overvågning, overførsel af personoplysninger til tredjelande, kontrol med databehandlere og behandling af personoplysninger om hjemmesidebesøgende via cookies.
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
WTC advokaterne logo
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Ifølge Datatilsynet bør it-systemer kontrolleres og testes jævnligt for at undgå brud på datasikkerheden.
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Bird & Bird logo
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Når vi i Bird & Bird kigger tilbage på året, der gik, og ind i den persondataretlige krystalkugle, spår vi, at 2021 kommer til at stå i tredjelandets tegn!
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Kromann Reumert logo
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Til mange virksomheders store lettelse har EU og Storbritannien afværget et "hard Brexit". I udkastet til handelsaftalen kan vi se, at det også får positiv betydning på databeskyttelsesrettens område. Parterne er nemlig blevet enige om en midlertidig løsning på, hvordan personoplysninger kan overføres til Storbritannien det næste halve år. I denne nyhed kan du blive klogere på den særlige aftale.
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Bird & Bird logo
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Storbritannien (”UK”) forlod EU den 31. januar 2020 med en overgangsperiode, som udløber den 31. december 2020.
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Kromann Reumert logo
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet har udtalt alvorlig kritik af, at en transportbetalingsvirksomhed har behandlet personoplysninger på baggrund af et forkert behandlingsgrundlag. Efter Datatilsynets opfattelse skal virksomheden foretage en fornyet vurdering af behandlingsgrundlaget for de omstridte behandlingsaktiviteter. Vi ser nærmere på sagen i denne nyhed.
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
Kromann Reumert logo
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
Det Europæiske Databeskyttelsesråd har offentliggjort en vejledning om dataansvarlige og databehandlere samt en vejledning om målrettet markedsføring mod brugere af sociale medier.
14/12/2020
Persondata
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
Bech Bruun logo
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
Datatilsynet har opdateret deres vejledning om behandling af personoplysninger i ansættelsesforhold. Bech-Bruun opsummerer de væsentligste ændringer her.
04/12/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Bech Bruun logo
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Datatilsynet har netop offentliggjort en vejledende tekst, der beskriver de databeskyttelsesretlige krav for optagelse af telefonsamtaler. Vejledningen gør det bl.a. i visse tilfælde nemmere for organisationer at optage telefonsamtaler i forhold til hidtidig praksis.
01/12/2020
Persondata
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Bech Bruun logo
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Det længe ventede udkast til Standard Contractual Clauses (”SCC”) er endelig sendt i høring. EU-Kommissionen løfter sløret for, hvordan fremtidens SCC’re kommer til at se ud. Det bliver nemmere at håndtere dataoverførsler for de aktører, som i forvejen prioriterer databeskyttelse.
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Bech Bruun logo
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Det Europæiske Databeskyttelsesråd har den 10. november 2020 vedtaget de længe ventede anbefalinger om europæiske essentielle garantier og iværksættelse af supplerende foranstaltninger i kølvandet på Schrems II-afgørelsen.
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Bird & Bird logo
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Under og efter høringen om den nye offentlige standardkontrakt, K04, blev det diskuteret, om K04’s ansvarsmaksimering skulle omfatte skadesløsholdelse for tredjemands databeskyttelsesretlige krav.
11/11/2020
Persondata
Viser de 24 nyeste nyheder inden for persondata   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted