Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
JURIDISKE NYHEDER

IT- og telekommunikation

Seneste nyheder inden for IT- og telekommunikation

Nyt katalog over kontraktbestemmelser til styring af samfundskritiske it-systemer
Bird & Bird logo
Nyt katalog over kontraktbestemmelser til styring af samfundskritiske it-systemer
Digitaliseringsstyrelsen offentliggjorde i marts 2022 et katalog over kontraktbestemmelser, som myndigheder med ansvar for samfundskritiske it-systemer skal implementere i nye kontrakter efter ”følg eller forklar”-princippet.
07/06/2022
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Øvrige, Compliance, Persondata
Væsentlige ændringsforslag til AI-forordningen
Bird & Bird logo
Væsentlige ændringsforslag til AI-forordningen
Sidste år satte Bird & Bird fokus på EU-Kommissionens udkast til den ny AI-forordning gennem en artikelserie i fire dele, der berører de vigtigste emner, herunder forbuddet mod at anvende visse AI-systemer, forordningens forhold til GDPR og krav til højrisikosystemer. De seneste resultater af det igangværende arbejde med udkastet til AI-forordningen er nu tilgængeligt og indeholder adskillige vidtrækkende ændringsforslag.
21/03/2022
Persondata, IT- og telekommunikation
Ny version af standardkontrakten for it-drift, D17, på vej
Bird & Bird logo
Ny version af standardkontrakten for it-drift, D17, på vej
Den 10. maj 2022 udkommer version 4 af standardkontrakten for it-drift, D17. Den nye version indeholder bl.a. en regulering af public cloud-ydelser, og anvendelsesområdet for kontrakten udvides dermed betydeligt.
15/03/2022
IT- og telekommunikation
Ny vejledning om cloud fra Datatilsynet
Bird & Bird logo
Ny vejledning om cloud fra Datatilsynet
Datatilsynet har netop offentliggjort en ny (og længe ventet) vejledning om cloud. I forhold til høringsversionen, er den endelige udgave udvidet betydeligt.
11/03/2022
Persondata, IT- og telekommunikation
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
JURA § info logo
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
Fremadrettet bliver det muligt for alle at søge og finde domme afsagt ved Danmarks Domstole.
07/01/2022
Øvrige, Branchenyheder, Børsret, Compliance, E-handel og markedsføring, Energi og forsyning, Familie- og arveret, Fast ejendom og entreprise, Finansiering og bankret, Forsikring og erstatning, IT- og telekommunikation, Immaterielret, Insolvens og rekonstruktion, Internationale retsforhold, Konfliktløsning, Konkurrenceret, Kontraktret, Lejeret, Life Science & Health Care, M&A, Medieret, Miljøret, Offentlig ret, Persondata, Retssager og voldgift, Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Stats- og forvaltningsret, Strafferet, Søret, Transportret, Udbud
Rambøll-rapport: Fortsat massive problemer med offentlige it-projekter!
Bird & Bird logo
Rambøll-rapport: Fortsat massive problemer med offentlige it-projekter!
Rambøll Management Consultings nylige rapport, IT i praksis® 2021-2022, indeholder et spændende afsnit om det offentliges it-anskaffelser og samarbejde med it-leverandørerne.
17/12/2021
IT- og telekommunikation, Kontraktret, Udbud
Et skridt nærmere DORA og MICA – få seneste status her
Bird & Bird logo
Et skridt nærmere DORA og MICA – få seneste status her
1. Europarådets vedtagelse1.1 EU er på veje med flere nye regelsæt til den finansielle sektor.1.2 Europarådet har den 24. november 2021 vedtaget sin holdning til Digital Operational ...
08/12/2021
Finansiering og bankret, EU-ret, IT- og telekommunikation
Er salg af software omfattet af reglerne om handelsagenter?
Bird & Bird logo
Er salg af software omfattet af reglerne om handelsagenter?
I en nylig sag (C-410/19) nåede EU-domstolen frem til at online levering af software på en tidsubegrænset licens er omfattet af begrebet ”varer” i EU-direktivet om handelsagenter (86/653).
03/12/2021
IT- og telekommunikation, Kontraktret, Internationale retsforhold, EU-ret
Cloud-computing og Schrems II
Bird & Bird logo
Cloud-computing og Schrems II
I anledning af Bird & Bird og Computerworlds cloud-konference den 24. november 2021 behandler vi i en artikelserie på i alt tre artikler de juridiske problemstillinger, der knytter sig til anvendelse af cloud-baserede løsninger.
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Bird & Bird logo
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
I anledning af Bird & Bird og Computerworlds Cloud-konference den 24. november 2021 behandler vi i en artikelserie på 3 de juridiske problemstillinger, der knytter sig til anvendelse af cloud-baserede løsninger. Dette er den anden artikel i denne artikelserie. Den første (cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?) finder du link til nederst i denne artikel
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Bird & Bird logo
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
I anledning af Bird & Bird og Computerworlds cloud-konference den 24. november 2021 vil vi i en artikelserie på 3 behandle de typiske problemstillinger, der knytter sig til anvendelse af cloud-baserede løsninger. Dette er den første artikel i denne artikelserie.
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Undgå konflikter og dyre tvister: Stil krav om reviews i din IT-leverance
Kromann Reumert logo
Undgå konflikter og dyre tvister: Stil krav om reviews i din IT-leverance
De færreste systemleverancer og digitaliseringsprojekter forløber fuldstændig som planlagt, og i mange tilfælde støder parterne på problemer enten i form af forsinkelser, manglende kvalitet eller funktionalitet og prisstigninger. Løbende reviews af projektet kan afhjælpe disse problemer ved at skabe fælles forståelse for problemernes opståen og mulige løsninger. Hvis man i sin kontrakt har aftalt muligheden for at foretage reviews, så får man som kunde endnu et styringsredskab, der kan sikre at projektet kommer i mål. Sammen med Lakeside gør vi dig klogere på, hvorfor alle IT-projekter bør undergå et review.
16/09/2021
IT- og telekommunikation, Kontraktret, Konfliktløsning
8 gode råd til at undgå svindel i din virksomhed
Hans Fogtdal Advokatfirma logo
8 gode råd til at undgå svindel i din virksomhed
Svindel i virksomheder er et stort og fortsat stigende problem i takt med øget globalisering, digitalisering og en øget kompleksitet på mange felter, ligesom Coronaen har øget risikoen.
09/09/2021
Compliance, IT- og telekommunikation, Finansiering og bankret, Strafferet
Vigtig dom om it-kontraktens ”atombombe”
Bird & Bird logo
Vigtig dom om it-kontraktens ”atombombe”
Den norske landbrugsorganisation Felleskjøpet AGRI, blev i 2018 tildelt 288 mio. NOK i en sag mod it-leverandøren Infor (Steinhausen) II GmbH for et forsinket it-system. Den 13. juli 2021 faldt der dom i ankesagen, hvor leverandøren blev frifundet, og kunden i stedet blev dømt til at betale 84 mio NOK. i erstatning for uberettiget ophævelse samt sagsomkostninger på i alt ca. 50 mio. NOK.
16/08/2021
Kontraktret, IT- og telekommunikation
Softwarelicenser kan udgøre momsfritaget forvaltning af investeringsforeninger
Bech Bruun logo
Softwarelicenser kan udgøre momsfritaget forvaltning af investeringsforeninger
En ny praksis fra EU-domstolen lyder, at licenser til software kan betyde momsfritaget forvaltning. Vurderingen hos Bech-Bruun er, at det vil ændre Skattestyrelsens restriktive praksis på området.
25/06/2021
Skatte- og afgiftsret, EU-ret, IT- og telekommunikation
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Kromann Reumert logo
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Europa-Kommissionen har den 21. april 2021 fremlagt sit forslag til forordning om kunstig intelligens. Forslaget udspringer af Kommissionens initiativ om en europæisk strategi for kunstig intelligens. Læs med her, og bliv klogere på forslagets indhold.
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
IUNO logo
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
Selvom langt fra alle systemer med kunstig intelligens (AI) medfører større risici, er der et stigende behov for at sikre grundlæggende rettigheder, brugersikkerhed og tillid til systemernes udvikling. EU-Kommissionen er derfor netop kommet med et nyt udspil, hvorefter virksomheder vil skulle dokumentere høj-risiko anvendelse af sådanne systemer. Men hvilke konsekvenser kan det nye udspil egentlig få for din virksomhed?
07/05/2021
Øvrige, IT- og telekommunikation, Persondata
Ny SaaS-standardkontrakt
Bird & Bird logo
Ny SaaS-standardkontrakt
Brancheorganisationen Danske IT-Advokater (DITA) har udarbejdet en standardkontrakt for indløb af it-systemer som en Software-as-a-Service løsning.
05/05/2021
IT- og telekommunikation
Google v. Oracle afgjort: API "kopiering" er ikke en ophavsretskrænkelse
Bird & Bird logo
Google v. Oracle afgjort: API "kopiering" er ikke en ophavsretskrænkelse
Den amerikanske højesteret har i forgårs fastslået, at Google ikke krænkede den amerikanske ophavsretslov ved at anvende elementer fra Oracles Java Application Programming Interface (API), da Google udviklede Android-styresystemet. Dommen sætter derved endegyldigt punktum for en retssag, der startede i 2010.
22/04/2021
IT- og telekommunikation, Immaterielret
K04: Ny standardkontrakt for it-drift langt om længe offentliggjort
Bird & Bird logo
K04: Ny standardkontrakt for it-drift langt om længe offentliggjort
Der har været "K" kontrakter for offentlige systemanskaffelser siden 1987. K04 er den første offentlige standardkontrakt vedrørende driftsydelser.
01/09/2020
IT- og telekommunikation
Digitaliseringsstyrelsen lancerer ny standard it-driftsaftale
Bech Bruun logo
Digitaliseringsstyrelsen lancerer ny standard it-driftsaftale
Digitaliseringsstyrelsen har den 25. august offentliggjort den nye standardkontrakt kaldet K04 til brug for oursourcing og it-drift.
31/08/2020
IT- og telekommunikation, Kontraktret
Ny statslig standard­kontrakt for IT-driftsydelser offentlig­gjort
Kromann Reumert logo
Ny statslig standard­kontrakt for IT-driftsydelser offentlig­gjort
Den længe ventede standard-IT-driftskontrakt (K04) blev offentliggjort den 25. august 2020. K04 skriver sig ind i rækken af offentlige standardkontrakter, der ellers tidligere alene har fokuseret på systemanskaffelserne.
27/08/2020
IT- og telekommunikation, Kontraktret
Ny telelov skal sikre bedre vilkår for konkurrencen på telemarkedet og skabe ny, digital infrastruktur
Bech Bruun logo
Ny telelov skal sikre bedre vilkår for konkurrencen på telemarkedet og skabe ny, digital infrastruktur
Et nyt lovforslag sigter mod en modernisering af telelovgivningen gennem fremmelse af investeringsincitamenter, harmoniseret forvaltning og stø...
30/06/2020
IT- og telekommunikation
COVID-19: Særlige forhold for IT-virksomheder
Kromann Reumert logo
COVID-19: Særlige forhold for IT-virksomheder
Det gælder for leverandører af teknologiløsninger som for alle andre, at coronavirus kan medføre, at det bliver sværere at levere eller levere til tiden. Underleverandører kan ikke levere hardware ...
16/03/2020
IT- og telekommunikation
Viser de 24 nyeste nyheder inden for it- og telekommunikation   |   Vis alle
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted