Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Tysk retssag – hvad skal du være opmærksom på?

Tysk retssag – hvad skal du være opmærksom på?
Focus Advokater logo
Står din virksomhed over for en retssag i Tyskland, eller er du i tvivl om hvordan virksomheden skal forholde sig i forbindelse med en tysk samarbejdspartner, så kan du her læse om, hvad I skal være opmærksom på.

Hvis du som dansk virksomhed eller privatperson oplever uenighed med en tysk virksomhed eller privatperson, og dette udvikler sig til en retssag, så er det første spørgsmål, hvor der skal udtages stævning, eller hvor du risikerer at blive sagsøgt.


Det andet spørgsmål er, hvilken domstol sagen skal føres ved og i hvilket land? Når der er tale om grænseoverskridende retssager, kan retssagen nemlig både høre ind under tyske og danske domstole. Afgørende er, hvilken aftale parterne på forhånd har truffet.

Dänische Advokaten er Focus Advokaters afdeling for dansk/tysk ret.


Dänische Advokaten er Focus Advokaters afdeling for dansk/tysk ret.


Værnetingsaftale

Ofte aftaler parterne i den indbyrdes kontrakt, hvilken domstol som har kompetence i den pågældende sag. Dette er en såkaldt værnetingsaftale, som kan indgå som en del af kontrakten. Desuden er det muligt at afgøre fra aftalens indgåelse præcist hvilken lokal domstol, der har kompetence til at afgøre den pågældende sag. Hvis der ikke er indgået en værnetingsaftale, så skal sagen som udgangspunkt efter EU-domsforordningen anlægges der, hvor sagsøgte har sin bopæl.

Hvis du vil udtage stævning i Tyskland

Ønsker du at stævne en tysk privatperson eller tysk virksomhed, som du oplever en uenighed med, og hvor sagens værdi er lavere end EUR 5.000, så har du mulighed for selv at indgive en stævning til den kompetente Amtsgericht (Byret). Derudover har du også mulighed for selv at møde for retten. Dänische Advokaten anbefaler dog at involvere en advokat i disse sager. En advokat kan rådgive og hjælpe med dig med at udforme de rette processkrifter og overholde fastsatte frister i sagen. Hjælp og rådgivning fra en advokat med indsigt og erfaring med grænseoverskridende retsforhold, kan være nyttigt for dig i en retssag, hvor der hurtigt kan opstå sproglige misforståelser.


Er sagens værdi højere end EUR 5.000 skal sagen anlægges ved en Landgericht (en landsret) i Tyskland. Allerede ved udtagelse af stævningen er der pligt til, at du er er repræsenteret af en advokat.


Hvis du bliver sagsøgt i Tyskland

Bliver du sagsøgt i Tyskland er det vigtigt, at du overholder den frist den tyske domstol har fastsat på stævningen. Reagerer du ikke på stævningen, vil der blive afsagt en udeblivelsesdom (Versäumnisurteil) mod dig. Udeblivelsesdommen kan principielt ligestilles med en almindelig dom, og kan tvangsfuldbyrdes over for dig.


Modtager du en tysk stævning er det derfor en god ide at rådføre sig med en tysksproget advokat, som kan give dig kompetent rådgivning uden sproglige barriere inden for tysk-danske retsforhold.


Hvordan kan Dänische Advokaten hjælpe dig?

Vi kan rådgive dig i alt fra bl.a. stiftelse af selskaber og rådgivning om skatteret, konkurrenceret, ansættelsesret, enterpriseret, lejeret, søret og IPR. Desuden yder vi rådgivning inden for kontraktudformning og gennemførelse af transaktioner, f.eks. ved køb og salg af virksomheder og fast ejendom. Derudover tilbyder vi assistance i forbindelse inkasso og retssager.


Rådgivningen foregår naturligvis på både dansk og tysk, og vores advokater har møderet både i Danmark og i Tyskland.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Procuritas og tidligere managing partner frifundet i Gram Equipment-sagen
Procuritas og tidligere managing partner frifundet i Gram Equipment-sagen
16/11/2023
Selskabsret, M&A, Retssager og voldgift
FLSmidth A/S frifundet for krav på 347 mio. kr.
FLSmidth A/S frifundet for krav på 347 mio. kr.
21/11/2023
Retssager og voldgift, Forsikring og erstatning
Irmapigen sejrer i Sø- og Handelsretten
Irmapigen sejrer i Sø- og Handelsretten
13/12/2023
Konfliktløsning, Immaterialret, Retssager og voldgift
Når syn og skøn går i tomgang
Når syn og skøn går i tomgang
02/01/2024
Fast ejendom og entreprise, Retssager og voldgift
Lovforslag om ændring af eksportkontrolloven i høring
Lovforslag om ændring af eksportkontrolloven i høring
19/03/2024
Compliance, Internationale retsforhold, EU-ret
Tre år med investeringsscreeningsloven
Tre år med investeringsscreeningsloven
23/04/2024
Compliance, Internationale retsforhold, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted