Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Teambuilding uden teamwork

Teambuilding uden teamwork
IUNO logo
Er virksomheder altid ansvarlige for medarbejderes ulykker i forbindelser med teambuilding? Nej, og det har vi et eksempel på i en ny sag, hvor en medarbejder kom til skade under en teambuilding øvelse. Det var afgørende, at medarbejderne var sat til at løse enkle, simple og ufarlige opgaver, som alle voksne mennesker ville kunne løse.

En kontormedarbejder, der arbejdede i en kommune, kom en juni eftermiddag til skade under et teambuildingarrangement. Kommunen havde hyret en anden virksomhed til at planlægge arrangementet. Det skulle have været en sjov og social dag, hvor medarbejderne skulle rystes sammen gennem lette opgaver, der skulle løses med kreativitet og teamwork. Men der var ikke en instruktør til stede, og under én af øvelserne gik det galt.


Medarbejderens team fandt på, at hun skulle være øverst i en menneskepyramide. Teamet havde lavet en platform med deres hænder, hun kunne stå på. De løftede hende op, og der blev taget et billede af den kreative løsning. Kort efter faldt hun ned og ramte jorden. Efter faldet fik hun ondt i hovedet og ryggen og krævede derfor erstatning fra kommunen.


Enkle opgaver blev til uforudsigelig menneskepyramide

Spørgsmålet gik på, om kommunen var ansvarlig for medarbejderens ulykke, fordi den skete under et teambuilding arrangement, som kommunen havde taget initiativ til.


Retten fandt, at opgaverne under arrangementet var så enkle, simple og ufarlige, at alle voksne mennesker ville kunne løse dem. Det betød, at det ikke var nødvendigt, at kommunen instruerede, førte tilsyn med og planlagde arrangementet. Kommunen skulle derfor ikke betale erstatning til medarbejderen.


Det var heller ikke muligt for kommunen at forudse, at medarbejderne ville løse opgaven ved at lave en menneskepyramide. Derudover var der ikke noget som pegede på, at medarbejderens kollegaer havde lavet fejl under teambuildingøvelsen, som kommunen som deres arbejdsgiver var ansvarlig for.


Retten tog ikke stilling til, om arrangøren af teambuilding arrangementet var ansvarlig for ulykken.


IUNO mener

Afgørelsen viser, at virksomheder ikke nødvendigvis er ansvarlige for medarbejderes ulykker ved teambuilding arrangementer. Sker ulykken under simple, enkle og ufarlige opgaver, som alle voksne mennesker ville kunne løse, vil virksomheder ikke blive ansvarlige for ulykken.


IUNO anbefaler, at virksomheder sætter sig godt ind i de øvelser, som medarbejdere bliver sat til at lave under firmaarrangementer. Der er nemlig en grænse for, hvornår virksomheder har pligt til at instruere, føre tilsyn med og planlægge øvelserne, og det afhænger af, hvor svære øvelserne er. Hvis arrangementet er frivilligt, er det også vigtigt at være opmærksom på, om medarbejderne er underlagt instruktion, og om virksomheden får reklame ud af arrangementet. Det kan have betydning for, om medarbejderne har krav på erstatning. Vi har et eksempel på en sag, her, hvor en medarbejder var kommet til skade under DHL Stafetten, men hvor det ikke var en arbejdsskade.


[Retten i Viborgs dom af den 20. maj 2022]

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Typiske fejl ved skift af forsikringsselskab
Mange virksomheder eller privatpersoner oplever at skulle skifte forsikringsselskab, hvilket der kan være mange gode grunde til. I forbindelse med et skift af forsikringsselskab er der dog visse ting man skal holde sig for øje.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted