Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Faglig video

Skift af forsikringsselskab - Dét skal du være opmærksom på

Forsikring og erstatning
Mange virksomheder eller privatpersoner oplever at skulle skifte forsikringsselskab, hvilket der kan være mange gode grunde til. I forbindelse med et skift af forsikringsselskab er der dog visse ting man skal holde sig for øje.

Skift af forsikringsselskab

Christian Werenberg, som er advokat og specialist i forsikrings- og erstatningsret, kommer i ovenstående video ind på nogle af de ting, som man skal være særligt opmærksom på rent juridisk, når man skifter forsikringsselskab.


Husk at give de rigtige oplysninger

Hvis du ikke giver de rigtige oplysninger til forsikringsselskabet i forbindelse med tegningen af forsikringen, kan det i yderste konsekvens betyde, at forsikringsselskabet ikke vil dække din skade.

Det gælder både de tilfælde, hvor du ubevidst har glemt at give nogle oplysninger og de tilfælde, hvor du bevidst har undladt visse oplysninger. Det følger ofte af forsikringsselskabernes vilkår, men det fremgår også direkte af Forsikringsaftaleloven.


Husk at anmelde skader til dit gamle forsikringsselskab i rette tid.

Når du skifter forsikringsselskab, skal du være opmærksom på at anmelde eventuelle gamle skader til gamle forsikringsselskab i rette tid. Typisk har du nemlig kun en kort periode til at få anmeldt de skader, som er dækket under den gamle forsikring, når du først har opsagt forsikringen. Det anbefales derfor altid, at du tager kontakt til en specialist inden for forsikringsforhold i forbindelse skift af forsikringsselskab, så du sikrer dig at få anmeldt eventuelle gamle skader i rette tid.


Skader skal være sket inden for dækningsperioden for at være dækket

Vær opmærksom på at en skade skal være sket inden for dækningsperioden af din forsikring for, at skaden er dækket. Vær derfor opmærksom på hvornår din forsikringsaftale starter og slutter. Dækningsperioden træder ofte i kraft samme dag, som du indgår forsikringsaftalen, men vær altid opmærksom på hvilken dato der er aftalt med forsikringsselskabet.


Husk at betale din forsikringspræmie til tiden

Det er vigtigt, at du betaler din forsikringspræmie til tiden. Hvis den ikke bliver betalt til tiden, vil forsikringsselskabet i visse tilfælde kunne nægte dig dækning. Dette følger både af de fleste forsikringsselskabers vilkår, men det følger også direkte af Forsikringsaftaleloven.


Forsikringsaftaleloven

Forsikringsaftaleloven finder anvendelse på forsikringsaftaler, der indgås med forsikringsaktieselskaber, gensidige forsikringsselskaber eller andre selskaber og institutioner, der driver forsikringsvirksomhed.


Du finder et link til Forsikringsaftaleloven her

Du finder kontaktoplysningerne til Christian her.
Om specialisten
Christian Werenberg
Christian Werenberg
Advokat & Partner
Christian er anerkendt som en af de ledende rådgivere inden for erstatnings-, forsikringsret og entrepriseret. Han har mere end 10 års praktisk erfaring fra forsikringsbranchen og har indgående erfaring med håndtering og løsning af konflikter indenfor området. Læs mere om Christians baggrund og erfaring nedenfor.

Relaterede faglige videoer

Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på her.
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted