Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny lejelov er på vej

Focus Advokater
07/01/2021
Ny lejelov er på vej
Focus Advokater logo
Som beskrevet i vores nyhedsindlæg den 26. juni 2020 er der en ny lejelov på vej. Hvornår træder loven i kraft, og er der flere ændringer på vej, giver vi dig status på her.

Lovforslag i 2. høring

Lejeloven og boligreguleringsloven skal sammenskrives. Det følger som en del af et lejelovsforlig i Folketinget fra 2014.


Reglerne, der vedrører forholdet mellem udlejer og lejer, skal samles i én lov, lejeloven, mens de regler, der er af offentligretlig karakter (om f.eks. huslejenævns sagsbehandling, bopælspligt mv.), samles i en ny lov om boligforhold, der afløser boligreguleringsloven.


Transport- og Boligministeriet sendte før sommerferien to lovforslag i høring. Senere kom der en supplerende høring om de særlige regler om småejendomme, som ministeriet ikke havde fået med i det første lovudkast. De udgaver af lovforslagene, som blev sendt i høring var foreløbige. På den baggrund var der flere høringsparter, som gav udtryk for ønske om, at der blev gennemført endnu en offentlig høring over de to lovforslag, således at høringsparterne kan få mulighed for at se mere færdige lovforslag.


Det er nu sket, og de to lovforslag er på ny sendt i høring i en mere færdig form. I lovforslagene indgår nu – ud over ændringer som følge af den 1. høring – en række lovtekniske tilpasninger. Der sker kun små indholdsmæssige ændringer i loven – f.eks. bliver det skrevet ind i hvert kapitel, hvilke tvister som huslejenævnet kan træffe afgørelse i. Derudover skal der – forudsætningsvist – ikke ske ændringer i bestemmelserne, således at udlejers eller lejers rettigheder ændres i forhold til de eksisterende love. Blandt andet brancheorganisationerne er efter den første høringsfase ikke helt enige i dette. Vi må i sidste ende afvente lovforslagets behandling i Folketinget, førend det bliver helt klart, om – og i givet fald hvilke –  ændringer, som de nye love medfører.


Ikrafttræden

Et af de mest interessante punkter i de nye forslag er nok, at der er sat et ikrafttrædelsestidspunkt ind i lovforslagene. Det er den 1. januar 2022. Så det er fra dette tidspunkt, som vi må forvente at de nye love træder i kraft, således at der er et år til at ”vænne sig til” de nye paragrafnumre og en ny opdeling af lejelovens og boligreguleringslovens bestemmelser i en samlet lov.


Rådgivning

Focus Advokater følger udviklingen tæt og opdaterer her på siden, når lovforslaget fremsættes i Folketinget. Vores lejerets-team står også klar til at rådgive om eventuelle spørgsmål allerede nu. Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller brug for nærmere rådgivning.


Du kan læse vores tidligere artikel om den nye lejelov her

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Focus Advokater logo
Odense
Englandsgade 25
5000 Odense C
63 14 20 20
mail@focus-advokater
Kolding
Toldbodgade 10, 4
6000 Kolding
Svendborg
Havnepladsen 3 A
5700 Svendborg
København
Amaliegade 40 B, 2
1256 København K
Hamborg
Grimm 8
D-20457 Hamburg
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted