Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Koncerninterne forsikringsselskaber ikke klar til særligt tilsyn

Horten
23/10/2015
Koncerninterne forsikringsselskaber ikke klar til særligt tilsyn
Finanstilsynet har i 2014/2015 forsøgt sig med et særligt tilpasset og målrettet tilsyn for de 12 koncerninterne forsikringsselskaber ("captives") i Danmark, men forsøget har vist, at de ikke er klar til et særligt tilsyn. Derfor skal de igen underlægges det almindelige tilsyn for forsikringsselskaber.

De såkaldte "captives" er koncerninterne forsikringsselskaber, der udelukkende forsikrer koncernens egne forsikringsrisici. Det vil sige, at captives – modsat almindelige forsikringsselskaber – forsikrer ejerne i stedet for kunderne, hvilket betyder, at risikoprofilen for captives adskiller sig væsentligt fra almindelige forsikringsselskaber.

Derfor har Finanstilsynet på forsøgsbasis prøvet med et særligt – og mere simpelt – tilsyn med captives, hvor fokus primært skulle være på kapital, ledelse og styring.

PROBLEMER MED STYRING AF OUTSOURCING OG KVALITETEN AF INDBERETNINGER
På baggrund af en række inspektioner har Finanstilsynet vurderet, om det var hensigtsmæssigt at fortsætte med det særlige tilsyn.

Af Finanstilsynets rapport fremgår det, at der bl.a. har været udfordringer i relation til styring og kontrol med outsourcing – især i forhold til eksterne leverandører – ligesom kvaliteten af indberetningerne til Finanstilsynet heller ikke har været tilfredsstillende.

TILBAGE TIL DET ALMINDELIGE TILSYN INDTIL VIDERE
Finanstilsynet har derfor vurderet, at selskabernes udfordringer er af en sådan størrelse, at det på nuværende tidspunkt ikke er hensigtsmæssigt at fortsætte med det særlige tilsyn, hvorfor Finanstilsynet har standset forsøgsordningen.

I stedet vil der igen blive ført tilsyn med captives på samme måde som andre forsikringsselskaber. Det er dog ikke utænkeligt, at et særligt tilsyn igen kan komme på tale for de 12 captives, fordi de som nævnt har et andet formål og en anden risikoprofil end almindelige forsikringsselskaber.

Læs Finanstilsynets evaluering af captives her.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Typiske fejl ved skift af forsikringsselskab
Mange virksomheder eller privatpersoner oplever at skulle skifte forsikringsselskab, hvilket der kan være mange gode grunde til. I forbindelse med et skift af forsikringsselskab er der dog visse ting man skal holde sig for øje.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted