Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny landsretsdom: Bekendtgørelsen om unges arbejde gælder ikke i dagligvarebutikker og supermarkeder

Bech Bruun
10/10/2023
Ny landsretsdom: Bekendtgørelsen om unges arbejde gælder ikke i dagligvarebutikker og supermarkeder
Bech Bruun logo
En mørk vinteraften, lige før lukketid kl. 22.00, kom en maskeret røver, bevæbnet med en skruetrækker, ind i en dagligvarebutik i Aarhus, hvor han forlangte og fik udleveret kassebeholdningen af den 16-årige ungarbejder, der på det tidspunkt sad ved kassen. Røveriet varede kun få øjeblikke, og det blev ikke bemærket af de to voksne kolleger, der også var på arbejde.

Den ene befandt sig bagerst i butikken, cirka 60 meter borte, hvor han var i færd med at rydde op i bakeoff-afdelingen. 


Den anden befandt sig på et aflåst kontor, hvor han var i færd med at optælle kassen og afslutte dagen. Afstanden fra kontorets dør til kassen var cirka 5 meter. De tre medarbejdere havde et headset, så de kunne kommunikere med hinanden, men disse var ikke i brug, da røveriet skete.


Bekendtgørelse om unges arbejde, § 13, stk. 2

Arbejdstilsynet var af den opfattelse, at der forelå en overtrædelse af bekendtgørelse om unges arbejde, hvor det fremgår af § 13, stk. 2, at ved arbejde i åbningstiden i ”bagerbutikker, kiosker, grillbarer, videobutikker, netcafér, servicestationer og lignende” må unge ikke beskæftiges mellem kl. 18.00 og kl. 6.00 på hverdage og mellem kl. 14.00 og kl. 6.00 på lørdage, søndage og helligdage, medmindre de unge arbejder sammen med en person over 18 år. 


På den baggrund fik virksomheden et straks-påbud om at sikre, at unge ansatte i butikken i det angivne tidsrum var inden for syns- og hørevidde af en voksen kollega. 


Dansk Erhverv klagede på vegne af virksomheden til Arbejdsmiljøklagenævnet over straks-påbuddet og gjorde gældende, at der faktisk havde været en voksen kollega til stede i lokalet, da røveriet skete, og yderligere en voksen til stede i et umiddelbart tilstødende lokale, sådan at den unge ikke kunne siges at arbejde ”alene”. 


Et flertal i nævnet stadfæstede imidlertid Arbejdstilsynets afgørelse. Anklagemyndigheden rejste derefter tiltale for overtrædelse af arbejdsmiljølovens § 60, stk. 1, samt bekendtgørelsen § 13, stk. 2, og nedlagde påstand om en bøde på 140.000 kroner.


Retspraksis om unges alene-arbejde

Der er en righoldig praksis om unges alene-arbejde uden for normal arbejdstid, men der er ikke retspraksis om netop den situation, der forelå i sagen fra Aarhus. 


Tidligere er der faldet bøder for overtrædelse af bestemmelsen, hvor den voksne har været til stede i et tilstødende lokale med to døre eller en trappe ind til butikslokalet. Der er også sket domfældelse, hvor den voksne midlertidigt havde forladt butikken for at udføre et ærinde, eller hvor den voksne holdt pause i en lejlighed oven på butikken. I disse tilfælde, hvor den unge har været alene i selve butikslokalet, er der udmålt bøder efter Rigsadvokatens retningslinjer på mellem 20.000 og 45.000 kroner.


Landsrettens dom

Hverken Retten i Aarhus eller Vestre Landsret kom imidlertid til at tage stilling til, om straffebestemmelsen kunne anvendes på situationen. 


I begge instanser blev sagen afgjort på baggrund af en fortolkning af bekendtgørelsens anvendelsesområde. Bekendtgørelsen er et regelsæt, der skal beskytte unge arbejdere i de butikker, der erfaringsmæssigt er i særlig risiko for at blive udsat for røverier, og som tidligere ofte blev bemandet med en ung under 18 år uden for normal arbejdstid – nemlig ”bagerbutikker, kiosker, grillbarer, videobutikker, netcafér, servicestationer og lignende”.


En stor dagligvarebutik (som den i sagen fra Aarhus) eller et supermarked var efter byrettens og landsrettens opfattelse slet ikke omfattet af reglen. Virksomheden blev af denne grund frifundet i begge instanser.


Bech-Bruuns kommentarer (V.L. S–2085–22, 12. afd.)

Det er en almindelig regel i dansk ret, at der skal være en klar og sikker lovhjemmel for at idømme borgerne straf. Derfor er der meget, der taler for, at en bestemmelse om strafansvar, hvis en ung arbejder ”alene”, ikke kan udstrækkes til den situation, der forelå i sagen fra Aarhus, hvor den unge netop ikke arbejdede ”alene” – efter en almindelig sproglig forståelse af dette ord. 


Der foreligger ikke oplysninger om, hvorvidt der er overvejelser om at ændre lovgivningen, men indtil det måtte ske, er retsstillingen på dette område fastlagt ved landsrettens dom.


Bech-Bruun repræsenterede virksomheden. 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Aktieoptionernes akilleshæl
Aktieoptionernes akilleshæl
19/04/2024
Ansættelses- og arbejdsret
EUs nye AI-forordning (AI Act) vedtages snart
EUs nye AI-forordning (AI Act) vedtages snart
26/04/2024
EU-ret, IT- og telekommunikation, Øvrige
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
26/04/2024
Persondata, Immaterialret, Øvrige
Arbejdsvilkår for platformsarbejde: Direktiv nu vedtaget af Europa-Parlamentet
Arbejdsvilkår for platformsarbejde: Direktiv nu vedtaget af Europa-Parlamentet
02/05/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Undtagelser til arbejdstidsreglerne sendt i høring
Undtagelser til arbejdstidsreglerne sendt i høring
03/05/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Ugyldig konkurrenceklausul kunne ikke opsiges
Ugyldig konkurrenceklausul kunne ikke opsiges
03/05/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted