Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny dom kan betyde, at det britiske parlament kan stemme imod Brexit

Kromann Reumert
03/11/2016
Ny dom kan betyde, at det britiske parlament kan stemme imod Brexit
Den engelske High Court har her til morgen fastslået, at den britiske regering ikke uden det britiske parlaments udtrykkelige godkendelse kan give art. 50-meddelelsen til EU. Den britiske regering har tidligere meddelt, at den vil give art. 50-meddelsen til EU senest den 1. marts 2017. Art. 50-meddelelsen vil udløse den 2-års periode, hvor den britiske regering og EU skal forhandle om vilkårene for Storbritaniens udtræden af EU. Sagen går nu til den britiske Højesteret.
Den britiske regerings plan om at give art. 50-meddelelsen til EU senest den 1. marts 2017 har de seneste måneder været genstand for en retssag ved de engelske domstole anlagt af en gruppe privatpersoner med Gina Miller (en investment manager) og Deir Dos Santos (en frisør) i spidsen.

Den engelske High Court har her til morgen fastslået, at den britiske regering ikke uden det britiske parlaments udtrykkelige godkendelse kan give art. 50-meddelelsen til EU. Hovedbegrundelsen er, at udstedelse af art. 50-meddelsen ikke er omfattet af regeringens prærogativ (de såkaldte "royal prerogative powers"), blandt andet fordi udtrædelsen af EU vil indebære et stort antal ændringer af de love, som parlamentet har vedtaget, herunder dem som udspringer af "the European Communities Act" fra 1972, hvor EU-ret blev en del af engelsk ret.

På grund af sagens principielle karakter, er der af den britiske regering allerede taget forberedelser til en såkaldt "leap-frog"-anke af dommen uden om Court of Appeals direkte til den engelske Højesteret. Den forventes at køre inden udgangen af året i lyset af den britiske regerings planer om at udstede art. 50-meddelelsen senest ved udgangen af marts 2017.

Måtte den britiske Højesteret komme frem til, at parlamentet skal godkende en evt. art 50-meddelelse, er der mulighed for, at parlamentsmedlemmerne vil kunne stemme mod Brexit. Som det er oplyst, er der et flertal i parlamentet, som er imod Brexit, men det er tvivlsomt, om de politisk ønsker at stemme anderledes end udfaldet af den vejledende folkeafstemning den 23. juni 2016.

 Følg Jurainfo.dk på LinkedIn og Facebook

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted