Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nu bliver det lettere at kommunikere elektronisk med domstolene

Kromann Reumert
15/01/2015
Nu bliver det lettere at kommunikere elektronisk med domstolene
Pr. 1. januar 2015 blev kravet om, at alle processkrifter skal forsynes med original underskrift, ophævet, hvilket betyder, at processkrifter nu kan fremsendes elektronisk. Det er dog fortsat muligt for en dommer konkret at kræve, at processkrifter skal forsynes med original underskrift.

ORIGINAL UNDERSKRIFT IKKE LÆNGERE NØDVENDIG
Ændringen medfører det i praksis betydningsfulde fremskridt, at processkrifter fremover kan fremsendes elektronisk – endda som udgangspunkt uden, at processkriftet underskrives. Dog skal navnet på den part eller advokat, som har indleveret processkriftet, fremgå. Dette udgør en stor administrativ lettelse for domstolenes brugere, idet ændringen gør op med det utidssvarende krav om, at processkrifter fremsendt pr. e-mail også skulle fremsendes pr. post med original underskrift. Domstolsstyrelsen henstiller endda til, at meddelelser fremadrettet ikke fremsendes både digitalt og fysisk.

RETNINGSLINJER FOR ELEKTRONISK FREMSENDELSE
Det er vigtigt, at der i fremsendelsesmailen henvises til det korrekte sagsnummer i e-mailens emnefelt, og at hver e-mail alene indeholder materiale relateret til en sag. Endvidere bør processkrifter og bilag fremsendes i separate filer dog således, at bilag samles i en fil. Lyd eller videofiler bør kun fremsendes elektronisk efter særskilt aftale med retten – det vil dog i langt de fleste tilfælde være uproblematisk at sende sådant materiale pr. e-mail. Domstolene har mulighed for at modtage e-mails på op til samlet 50 MB.

DOMSTOLSSTYRELSEN ETABLERER ELEKTRONISK SAGSBEHANDLINGSSYSTEM
Domstolenes sagsbehandlingssystemer er endnu ikke indrettet til egentlig digital sags- og dokumenthåndtering, og ekstrakter og materialesamlinger bør derfor ikke fremsendes digitalt, med mindre det er aftalt særskilt med retten.

Det er dog forventningen, at Domstolsstyrelsen inden for de nærmeste år får etableret et elektronisk sagsbehandlingssystem til brug for kommunikationen med domstolene. Dette sker formentlig i form af oprettelsen af en egentlig portal, hvor brugere kan uploade dokumenter, kommunikere med retten og finde oplysninger om tidsfrister mv.

Dermed vil eksterne brugere få væsentlig forbedrede muligheder for uden videre at søge i og trække oplysninger om deres verserende sager direkte fra domstolenes eget system. En sådan portal vil derfor formentlig i betydelig grad udvide mulighederne for en egentlig elektronisk (papirløs) behandling af sagerne, hvilket i mange civile sager vil føre til en effektiviseret sagsbehandling, særligt hvis også domstolenes hardware-løsninger forbedres.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted