Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nordiske forbrugerombudsmænd går sammen mod skjult reklame

JURA § info
22/06/2015
Nordiske forbrugerombudsmænd går sammen mod skjult reklame
JURA § info logo


Skjult reklame på sociale medier bliver et stadig større problem. De nordiske forbrugerombudsmænd er derfor blevet enige om at koordinere indsatsen på området.

De nordiske forbrugerombudsmænd oplever på tværs af landene stigende problemer med blogindlæg eller statusopdateringer på de sociale medier, hvor det ikke tydeligt fremgår, at der er tale om reklame. Ifølge § 4 i markedsføringsloven skal en reklame fremstå således, at den klart vil blive opfattet som en reklame uanset dens form og uanset, i hvilket medium den bringes.

På den baggrund har forbrugerombudsmændene på et møde i Oslo besluttet at koordinere indsatsen på området.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Markedsføringen er i høj grad flyttet over på de sociale medier. Det skaber helt nye udfordringer for forbrugerne, for det er ikke altid helt nemt at gennemskue, om et blogindlæg er reklame, og hvem der står bag. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu har besluttet at styrke vores indsats på tværs af de nordiske lande.”

”Vi har i Danmark længe haft fokus på skjult reklame. Det er vores klare indtryk, at problemet er voksende, og vi er derfor ved at udvikle gode råd til bloggere om, hvordan de kan sikre sig, at de overholder reglerne.”
Læs den fælles pressemeddelse her eller læst mere på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted