Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Genoptag jeres iværksætterselskab, hvis det er sendt til tvangsopløsning

IUNO
15/10/2021
Genoptag jeres iværksætterselskab, hvis det er sendt til tvangsopløsning
IUNO logo
Hvis et iværksætterselskab ikke er blevet omdannet eller lukket inden den 15. oktober 2021, bliver selskabet sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen. Hvis I har et iværksætterselskab, som er sendt til tvangsopløsning, har I måske stadig mulighed for genoptage jeres selskab. På den måde kan selskabet fortsætte sin drift efter fristen. I nyhedsbrevet guider IUNO jer igennem processen om genoptagelsen.

Hvis I ikke har omdannet jeres iværksætterselskab (IVS) inden fristen den 15. oktober 2021, og selskabet er blevet sendt til tvangsopløsning i skifteretten, kan I anmode om at få selskabet genoptaget. For at få lov til at genoptage selskabet er det et krav, at selskabet ikke har været under tvangsopløsning inden for de seneste fem år. Samtidig kan I kun anmode om genoptagelse inden for tre måneder efter, Erhvervsstyrelsen har bedt skifteretten om at tvangsopløse selskabet.


Sådan genoptager I jeres selskab

For at et IVS, som ikke er omdannet inden fristen, kan genoptages, skal I bruge følgende:


  • Et referat fra generalforsamlingen hvor det er besluttet, at virksomheden skal genoptages og at selskabet skal omdannes,
  • Nye vedtægter som er godkendt på generalforsamling,
  • En liste over legale og reelle ejere samt deres ejerforhold,
  • En erklæring fra en godkendt revisor om at kapitalen er til stede, og der ikke er ulovlige kapitalejerlån,
  • Samtykke fra likvidator hvis skifteretten har nået at udnævne en likvidator, og
  • Selskabet skal omdannes til enten et anpartsselskab eller et aktieselskab

Det er en betingelse for genoptagelse, at generalforsamlingen beslutter, at IVS’et skal omdannes til et anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S). Beslutningen om at omdanne selskabet skal ske senest på samme tidspunkt som beslutningen om at genoptage selskabet.


For ApS’er skal selskabskapitalen være mindst 40.000 kr. For A/S’er skal selskabskapitalen være mindst 400.000 kr. Derfor vil det ofte være nødvendigt at gennemføre en kapitalforhøjelse inden omdannelsen.


IUNO mener

Hvis I har et IVS, som er sendt til tvangsopløsning, bør I sende anmodningen om genoptagelse så hurtigt som muligt, hvis I ønsker at fortsætte driften. Erhvervsstyrelsen giver ikke dispensation, hvis I overskrider fristen på tre måneder. IUNO anbefaler derfor, at I er ekstra opmærksomme på at udforme og indhente den rigtige dokumentation i god tid.


I forbindelse med genoptagelsen er det vigtigt at nærlæse selskabets nuværende vedtægter, da de har betydning for, hvordan generalforsamlingen skal holdes. Erhvervsstyrelsen kræver et gebyr ved registrering af nye vedtægter, og I kan derfor overveje, om I vil lave andre ændringer til vedtægterne, end dem der kræves i forbindelse med genoptagelsen, så I kan spare gebyret i fremtiden.


[Lov om ændring af selskabsloven og lov om bemyndigelse til midlertidig fravigelse af virksomheders pligter på selskabs- og regnskabsområdet i forbindelse med covid-19 af den 29. december 2020]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted