Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Er din virksomhed klar til de nye ESG-krav?

WTC advokaterne
11/08/2022
Er din virksomhed klar til de nye ESG-krav?
WTC advokaterne logo
Med det politiske fokus på bæredygtighed, verdensmål, EU’s green deal og krisen i og omkring Ukraine, er der blevet sat fuld fart på den grønne omstilling og værnet om europæiske værdier, som blot har sat endnu mere damp på ESG-toget (Enivronmental, Social and Governance).

Allerede nu kan vi se, at der inden for de næste år vil blive vedtaget en række nye EU-regler, som vil stille højere krav til virksomhedernes datagrundlag om miljø og klima, sociale/samfundsmæssige påvirkning og den generelle styring af virksomheden (governance), gennemsigthed om klimaforhold samt socialt ansvar.


Det gælder blandt andet EU’s direktivforslag om virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD), som skal skabe en europæisk lovramme for bæredygtig finansiering. I forslaget fremgår, at virksomheder med mere end 250 ansatte og alle børsnoterede virksomheder skal gengive deres miljø-, social- og forvaltningspolitik i standardiserede, begrundede og attesterede informationsdokumenter. Formålet er at skabe større gennemsigtighed for borgerne, forbrugerne og investorerne, så virksomhederne til fulde kan udfylde deres rolle i samfundet.


Senest har EU lagt et direktivforslag om virksomheders due diligence for bæredygtighed (CSDDD) på bordet, som sigter på at indføre en due diligence-pligt for visse virksomheder. Kerneelementerne i denne pligt er at identificere, bringe til ophør, forebygge, afbøde og redegøre for negative menneskerettigheder og miljøpåvirkninger i virksomhedens egen drift, datterselskaber og værdikæder. Derudover skal visse store virksomheder have en plan for at sikre, at deres forretningsstrategi er forenelig med at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C i henhold til Paris-aftalen. Direktører bliver også forpligtet til at bidrage til mål for bæredygtighed og klimaændringer for virksomheden.


The new normal

Det er vigtigt at holde sig for øje, at ESG ikke kun er krav som stilles af myndigheder til virksomheder. Det vil formentlig også skabe en ny norm, hvor I vil opleve, at jeres kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere på kryds og tværs vil stille krav til jeres opfyldelse af ESG-kravene. I sagerne med Wolt og Nemlig.com har vi set, at der er blevet rettet omfattende kritik af virksomhedernes ansættelsesvilkår. Men også boykot af produkter fra israelske besættelsesområder som følge af negative menneskerettigheder samt en generel stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter.


Vi kan også se, at jeres ESG-indsats og -målsætning kommer til at have betydning for værdisætningen af jeres virksomhed, den dag I ønsker at tiltrække investorer eller opkøbere af jeres virksomhed. 


Det er derfor vigtigt, at I allerede nu begynder at tænke de nye ESG-regler ind i jeres forretningsmodel, herunder i jeres beslutninger om strategisk retning og investeringer i nye produkter og driftsmidler.


WTC står klar

I WTC følger vi ESG-udviklingen tæt, har et overblik over reglerne og kan pege på, hvor udviklingen går hen. Hvis I har spørgsmål, ønsker sparring eller blot et kort statustjek, så ræk endelig ud. Vi står klar!   

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Artikler, der kunne være relevante for dig
ESG-rapportering
ESG-rapportering
12/04/2024
Finansiering og bankret, Compliance, EU-ret
Retningslinjer for bæredygtige aftaler i landbrugssektoren vedtaget
Retningslinjer for bæredygtige aftaler i landbrugssektoren vedtaget
15/04/2024
Konkurrenceret, E-handel og markedsføring, EU-ret
Refusion via rejsebureau
Refusion via rejsebureau
11/04/2024
Øvrige, Transportret
Opsigtsvækkende dom fra EMD pålægger stater et menneskeretligt ansvar for klimaforandringer
Opsigtsvækkende dom fra EMD pålægger stater et menneskeretligt ansvar for klimaforandringer
12/04/2024
Miljøret, EU-ret
Tre år med investeringsscreeningsloven
Tre år med investeringsscreeningsloven
23/04/2024
Compliance, Internationale retsforhold, EU-ret
Man må konsultere, før man agerer
Man må konsultere, før man agerer
23/04/2024
EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted