Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Er din virksomhed klar til de nye ESG-krav?

WTC advokaterne
11/08/2022
Er din virksomhed klar til de nye ESG-krav?
WTC advokaterne logo
Med det politiske fokus på bæredygtighed, verdensmål, EU’s green deal og krisen i og omkring Ukraine, er der blevet sat fuld fart på den grønne omstilling og værnet om europæiske værdier, som blot har sat endnu mere damp på ESG-toget (Enivronmental, Social and Governance).

Allerede nu kan vi se, at der inden for de næste år vil blive vedtaget en række nye EU-regler, som vil stille højere krav til virksomhedernes datagrundlag om miljø og klima, sociale/samfundsmæssige påvirkning og den generelle styring af virksomheden (governance), gennemsigthed om klimaforhold samt socialt ansvar.


Det gælder blandt andet EU’s direktivforslag om virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD), som skal skabe en europæisk lovramme for bæredygtig finansiering. I forslaget fremgår, at virksomheder med mere end 250 ansatte og alle børsnoterede virksomheder skal gengive deres miljø-, social- og forvaltningspolitik i standardiserede, begrundede og attesterede informationsdokumenter. Formålet er at skabe større gennemsigtighed for borgerne, forbrugerne og investorerne, så virksomhederne til fulde kan udfylde deres rolle i samfundet.


Senest har EU lagt et direktivforslag om virksomheders due diligence for bæredygtighed (CSDDD) på bordet, som sigter på at indføre en due diligence-pligt for visse virksomheder. Kerneelementerne i denne pligt er at identificere, bringe til ophør, forebygge, afbøde og redegøre for negative menneskerettigheder og miljøpåvirkninger i virksomhedens egen drift, datterselskaber og værdikæder. Derudover skal visse store virksomheder have en plan for at sikre, at deres forretningsstrategi er forenelig med at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C i henhold til Paris-aftalen. Direktører bliver også forpligtet til at bidrage til mål for bæredygtighed og klimaændringer for virksomheden.


The new normal

Det er vigtigt at holde sig for øje, at ESG ikke kun er krav som stilles af myndigheder til virksomheder. Det vil formentlig også skabe en ny norm, hvor I vil opleve, at jeres kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere på kryds og tværs vil stille krav til jeres opfyldelse af ESG-kravene. I sagerne med Wolt og Nemlig.com har vi set, at der er blevet rettet omfattende kritik af virksomhedernes ansættelsesvilkår. Men også boykot af produkter fra israelske besættelsesområder som følge af negative menneskerettigheder samt en generel stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter.


Vi kan også se, at jeres ESG-indsats og -målsætning kommer til at have betydning for værdisætningen af jeres virksomhed, den dag I ønsker at tiltrække investorer eller opkøbere af jeres virksomhed. 


Det er derfor vigtigt, at I allerede nu begynder at tænke de nye ESG-regler ind i jeres forretningsmodel, herunder i jeres beslutninger om strategisk retning og investeringer i nye produkter og driftsmidler.


WTC står klar

I WTC følger vi ESG-udviklingen tæt, har et overblik over reglerne og kan pege på, hvor udviklingen går hen. Hvis I har spørgsmål, ønsker sparring eller blot et kort statustjek, så ræk endelig ud. Vi står klar!   

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Husk din ejeraftale - Selskabslovens regler er ikke nok
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Husk din ejeraftale - Selskabslovens regler er ikke nok
Hvorfor er det så vigtigt at have en ejeraftale mellem ejerne af små og mellemstore virksomheder? Fordi fordi Selskabsloven ikke tager stilling til mange af de helt væsentlige forhold, som typisk opstår mellem ejerne. Bliv klogere i denne episode og få gode input til hvordan du kommer i gang samt hvad en ejeraftalen skal indeholde.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Forbrugerombudsmandens nye anbefalinger til virksomheders miljømarkedsføring
Forbrugerombudsmandens nye anbefalinger til virksomheders miljømarkedsføring
04/11/2024
E-handel og markedsføring, Øvrige
Produktsikkerhedsforordningen
Produktsikkerhedsforordningen
31/10/2024
EU-ret, Forsikring og erstatning
Lang forsinkelse i horisonten
Lang forsinkelse i horisonten
06/11/2024
Transportret, Øvrige
Google nægter tredjepartsadgang til Android Auto: Muligt misbrug af dominerende stilling
Google nægter tredjepartsadgang til Android Auto: Muligt misbrug af dominerende stilling
11/11/2024
Konkurrenceret, EU-ret
Nyt sanktionsregime i EU mod hybride trusler fra Rusland
Nyt sanktionsregime i EU mod hybride trusler fra Rusland
06/11/2024
Compliance, EU-ret
Beskyttelse af forretningshemmeligheder og anvendelsen af NDA’er
Beskyttelse af forretningshemmeligheder og anvendelsen af NDA’er
18/11/2024
Kontraktret, Øvrige, Immaterialret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du at udgive materiale?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted