Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

DAC7: Digitale platformes indberetningspligt

DAC7: Digitale platformes indberetningspligt
Kromann Reumert logo
Operatører bag digitale platforme bliver fremover forpligtet til at indsamle og indberette oplysninger, som gør det muligt at identificere de brugere, som sælger varer, leverer tjenesteydelser eller udlejer fast ejendom eller transportmidler via en digital platform. Læs med i denne nyhed, hvor vi giver dig et kort overblik over, hvad DAC7 indebærer.

Direktivet om administrativt skattesamarbejde (DAC) er en del af den styrkede indsats, som EU-medlemsstaterne i de senere år har gennemført for at modvirke skatteundgåelse og -unddragelse gennem en øget gennemsigtighed på skatteområdet. Senest med DAC6, hvor rådgivere og skatteydere blev pålagt at indberette visse grænseoverskridende ordninger til de relevante skattemyndigheder.


Indberetningspligten

EU's medlemsstater er blevet enige om vedtagelsen af et nyt DAC7, som omhandler operatører bag digitale platformes indberetningspligter. Fremover bliver operatørerne forpligtet til at indsamle og indberette oplysninger, som gør det muligt at identificere de brugere, som via en digital platform:

  • sælger varer
  • leverer tjenesteydelser
  • udlejer fast ejendom eller transportmidler.

De danske skatteregler indebærer allerede indberetningspligter for operatører bag digitale platforme, men EU-forslaget vil medføre et endnu bredere anvendelsesområde og styrke de allerede eksisterende regler. De nuværende indberetningsregler omhandler digitale platforme, der formidler udlejning af skattepligtige udlejeres bolig, bil eller båd. Udenlandske virksomheder har ikke pligt til at indberette, men kan vælge at indberette på lige vilkår med danske virksomheder.

Indberetningspligten efter DAC7 omfatter både platforme i EU og platforme i tredjelande uden fast driftssted i EU, hvis blot de har brugere i EU. Oplysninger modtaget af en skattemyndighed i en medlemsstat udveksles efterfølgende med de øvrige skattemyndigheder i de andre EU medlemsstater.


De nye bestemmelser skal senest implementeres den 31. december 2022, så de får virkning fra den 1. januar 2023. Datarapporteringen skal foretages af operatøren bag den digitale platform senest den 31. januar i året efter det kalenderår, hvor sælgeren er identificeret som en rapporteringspligtig sælger. Det vil for eksempel sige senest den 31. januar 2024 for sælgere, der er blevet identificeret i 2023.

Fælles skattekontroller

Ud over indførelsen af den nye rapporteringspligt for operatørerne bag digitale platforme bliver der også indført en række generiske ændringer af Direktivet om administrativt skattesamarbejde, herunder en juridisk ramme for gennemførelse af fælles skattekontroller mellem to eller flere medlemsstater. Rammen for gennemførelsen af fælles skattekontroller skal senest være tilgængelig den 1. januar 2024 i alle EU-medlemsstater.


Kommissionen har allerede begyndt sit arbejde med den næste version af direktivet (DAC8), som skal indeholde regler for udveksling af skatterelevante data med hensyn til nye alternative betalingsmidler og investeringer, såsom kryptovaluta. Det forventes, at Kommissionen udsender et udkast til DAC8 i løbet af 2021.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Der kan særligt være en fordel ved at handle ejendomme inden den 1. januar 2024. Det kommer vi bl.a. nærmere ind på i denne episode.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Upcycling ud fra et varemærke- og markedsføringsretligt perspektiv
Upcycling ud fra et varemærke- og markedsføringsretligt perspektiv
03/04/2024
E-handel og markedsføring, Immaterialret
Seneste nyt på markedsføringsfronten - nedslagspunkter fra Forbrugerombudsmandens praksis
Seneste nyt på markedsføringsfronten - nedslagspunkter fra Forbrugerombudsmandens praksis
08/04/2024
E-handel og markedsføring
Irmapigen sejrede i Sø- og Handelsretten
Irmapigen sejrede i Sø- og Handelsretten
09/04/2024
Immaterialret, E-handel og markedsføring
Kommende revidering af EU-reguleringen af betalingstjenester
Kommende revidering af EU-reguleringen af betalingstjenester
04/04/2024
E-handel og markedsføring, EU-ret, Finansiering og bankret
Retningslinjer for bæredygtige aftaler i landbrugssektoren vedtaget
Retningslinjer for bæredygtige aftaler i landbrugssektoren vedtaget
15/04/2024
Konkurrenceret, E-handel og markedsføring, EU-ret
Supplysejlads er omfattet af tonnageskatteloven
Supplysejlads er omfattet af tonnageskatteloven
19/04/2024
Transportret, Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted