Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Aktindsigt i den samlede tilbudspris

Kammeradvokaten
17/11/2014
278
Aktindsigt i den samlede tilbudspris
Kammeradvokaten logo


Klagenævnet for Udbud har i en afgørelse af 8. juli 2014 forholdt sig til, hvorvidt Statens It skulle imødekomme en anmodning om aktindsigt i de tilbudte priser, der var indkommet i forbindelse med afholdelsen af et miniudbud vedrørende drift og vedligeholdelse af »Statstidende.dk«. Anmodningen kom fra Computerworld, der ikke selv var tilbudsgiver under miniudbuddet.

Statens It var af den opfattelse, at de tilbudte priser kunne undtages fra aktindsigt med hjemmel i den dagældende offentlighedslovs § 13, stk. 1, nr. 5.

Efter denne bestemmelse, der er identisk med den nugældende offentlighedslovs § 33, nr. 3, kan retten til aktindsigt begrænses, i det omfang det er nødvendigt til beskyttelse af væsentlige hensyn til det offentliges økonomiske interesser, herunder udførelse af det offentliges forretningsvirksomhed.

Statens It anerkendte samtidig, at der på et senere tidspunkt, hvor omstændighederne for at anvende undtagelsesbestemmelsen i den dagældende offentlighedslovs § 13, stk. 1, nr. 5, ikke længere var til stede, ville kunne meddeles aktindsigt i prisoplysningerne.

Statens It gjorde ikke gældende, at de tilbudte priser udgjorde forretningshemmeligheder, som kunne undtages fra aktindsigt efter den dagældende offentlighedslovs § 12, stk. 1, nr. 2 (nugældende offentlighedslovs § 30, nr. 2).

Efter en gennemgang af betænkning nr. 1510/2009 om offentlighedsloven og ombudsmandspraksis fandt Klagenævnet for Udbud, at de omhandlende priser kunne undtages fra aktindsigt.

 

Klagenævnet udtalte:

"På baggrund af denne lighed mellem gennemførte og fremtidige miniudbud er der en konkret risiko for, at de 6 leverandører i henhold til rammeaftalen vil kunne tilrettelægge deres tilbud ved fremtidige miniudbud, hvis de får kendskab til hinandens tilbudspriser, på en sådan måde, at variationerne i tilbudspriserne mindskes, med det resultat, at Statens It vil lide et økonomisk tab. Betingelsen i den tidligere offentlighedslovs § 13, stk. 1, nr. 5, for at undtage aktindsigt i den samlede tilbudspris i alle de andre modtagne tilbud end det vindende tilbud i miniudbuddet vedrørende drift og vedligeholdelse af »Statstidende.dk« er derfor opfyldt."

Baggrunden for, at klagenævnets afgørelse blev truffet på baggrund af reglerne i den tidligere offentlighedslov, der var gældende frem til udgangen af 2013, var, at Computerworlds anmodning om aktindsigt blev indgivet til og behandlet af Statens It før den nye offentlighedslovs ikrafttræden den 1. januar 2014. Som nævnt, er den dagældende offentlighedslovs § 13, stk. 1, nr. 5 imidlertid identisk med den nugældende offentlighedslovs § 33, nr. 3.

Se afgørelsen fra Klagenævnet for Udbud her.


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kammeradvokaten logo
Aarhus
Åboulevarden 49
8000 Aarhus C
33 15 20 10
mail@poulschmith.dk
København
Vester Farimagsgade 23
1606 København V
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrakt med løbetid på 6 år var ikke en rammeaftale
Kontrakt med løbetid på 6 år var ikke en rammeaftale
22/10/2020
Udbud
Positiv opfyldelses­interesse og ordregivers sandsynlige annullation
Positiv opfyldelses­interesse og ordregivers sandsynlige annullation
19/10/2020
Udbud
Forbehold for mindstekrav eller "frivilligt alternativ" for ordregiver?
Forbehold for mindstekrav eller "frivilligt alternativ" for ordregiver?
07/10/2020
Udbud
Ny vejledning om fælles bud i offentlige og private udbud
Ny vejledning om fælles bud i offentlige og private udbud
29/09/2020
Konkurrenceret, Udbud
Manglende opfyldelse af krav til pointscore på kvalitet medførte afvisning af tilbud
Manglende opfyldelse af krav til pointscore på kvalitet medførte afvisning af tilbud
24/09/2020
Udbud
Ny guide om udfyldelse af ESPD
Ny guide om udfyldelse af ESPD
10/09/2020
Udbud
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted