Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændring af navn i stævning var ikke berigtigelse i retsplejelovens forstand

Kromann Reumert
28/06/2018
Ændring af navn i stævning var ikke berigtigelse i retsplejelovens forstand
Der er ikke tale om en berigtigelse af partsangivelsen, hvis det i realiteten medfører, at et andet selskab end det i stævningen anførte bliver sagsøgt.

Seks personer havde anlagt sag mod "Lufthansa" med påstand om kompensation i medfør af EU-forordning 261/2004.

Lufthansa gjorde blandt andet gældende, at "Lufthansa" ikke var rette sagsøgte, idet det var "Lufthansa Cityline GmbH" som udførte den del af flyvningen, hvor forsinkelsen opstod, og at sagen burde have været rettet mod "Lufthansa Cityline GmbH.

Landsrettens resultat 

Byretten tillod sagsøgers berigtigelse af sagsøgtes navn til "Lufthansa Cityline GmbH".

Landsretten omgjorde imidlertid byrettens afgørelse med den begrundelse, at der ikke var tale om en berigtigelse/præcisering af angivelsen af sagsøgte i stævningen. Selvom de to luftfartsselskaber - "Lufthansa Cityline GmbH" og "Lufthansa AG" - var en del af Lufthansa-koncernen, fandt landsretten, at der var tale om to selvstændige juridiske enheder, og at der ikke kunne ske identifikation.

Landsretten vurderede på den baggrund, at en berigtigelse af partsangivelsen i realiteten ville medføre, at et andet selskab end det i stævningen anførte blev sagsøgt, og at der derfor ikke var tale om en berigtigelse.

Kromann Reumerts bemærkninger

Afgørelsen viser, hvor vigtigt det er at være omhyggelig og præcis i påstandsformuleringen. Særligt hvis sagsøgte er del af en koncern, skal man være grundig og sikre, at stævningen er rettet mod det rigtige datterselskab, fordi partsangivelsen ikke efterfølgende kan berigtiges.

Konsekvenserne ved at anlægge en sag mod et forkert koncernselskab kan derfor potentielt være store, f.eks. i relation til mulige forældelses-, reklamations- og passivitetsfrister. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted