Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Reviderede voldgifts­regler skal gøre ICC-voldgift mere attraktivt

Kromann Reumert
10/02/2021
Reviderede voldgifts­regler skal gøre ICC-voldgift mere attraktivt
Kromann Reumert logo
The International Chamber of Commerce (ICC) har revideret sine voldgiftsregler. Formålet med revideringen er overordnet at øge effektiviteten, fleksibiliteten og gennemsigtigheden og derved gøre ICC-voldgift endnu mere attraktivt. Reglerne er allerede trådt i kraft og vil regulere voldgiftssager, der anlægges ved ICC's internationale voldgiftsdomstol efter 1. januar 2021.

De væsentligste ændringer af voldgiftsreglerne


Øget effektivitet og fleksibilitet

De reviderede regler indeholder en række ændringer i artikel 3-5, 12 (9), 22 (2), 24, 26 (1) og 36 (3), som har til formål at øge effektiviteten og fleksibiliteten. Blandt ændringerne er:


  • Adgang til at anvende elektroniske kommunikationsmidler, eksempelvis til at gennemføre høringer på videokonference eller telefon.
  • Bemyndigelse for ICC's internationale voldgiftsdomstol til ved ganske særlige omstændigheder at se bort fra parternes aftale om voldgiftsrettens sammensætning og på egen hånd udpege voldgiftsdommer(e). Dette i tilfælde, hvor der er betydelig risiko for, at parterne ikke behandles lige, og hvor det kan påvirke voldgiftskendelsens gyldighed.
  • Mulighed for at afsige tillægskendelse om krav, der har været fremsat under voldgiftssagen, men som voldgiftsretten ikke har taget stilling til i voldgiftskendelsen. Dette er muligt, hvis ICC's sekretariat modtager en anmodning herom inden 30 dage efter, at parten har modtaget voldgiftskendelsen. 


Øget gennemsigtighed og upartiskhed

For at sikre gennemsigtighed og voldgiftsdommeres uafhængighed og upartiskhed har ICC også indsat flere nye bestemmelser i artikel 11 (7), 13 (6) og 17 (2), hvorefter:


  • Parterne har pligt til straks at underrette ICC's sekretariat, voldgiftsretten og de andre parter om enhver aftale med tredjemand om procesfinansiering ("third party funding"), hvis den medfører, at tredjemanden får en økonomisk interesse i udfaldet af sagen.
  • En voldgiftsdommer ikke må have samme nationalitet som parterne i voldgiftssager, hvor voldgiftsaftalen udspringer af en traktat (medmindre parterne indgår aftale herom).
  • Voldgiftsretten bemyndiges til at træffe enhver foranstaltning, der er nødvendig for at undgå, at en voldgiftsdommer rammes af en interessekonflikt, der udspringer af et skifte i en parts repræsentationsforhold (herunder hel eller delvis udelukkelse af nye partsrepræsentanter).


Øget attraktivitet

For at gøre ICC-voldgift mere attraktivt i komplekse voldgiftssager, har voldgiftsretten derudover fået en ny beføjelse i artikel 7(5). Denne går ud på, at voldgiftsretten fremover må inddrage en part i voldgiftssagen, efter en voldgiftsdommer er blevet bekræftet eller udpeget. Bemyndigelsen forudsætter dog, at voldgiftsretten har taget alle relevante omstændigheder i betragtning.


Samtidig er ICC's internationale voldgiftsdomstol – ved en parts anmodning – nu også tillagt beføjelse i artikel 10, litra b til at træffe beslutning om, at verserende ICC-voldgiftssager mellem forskellige parter sammenlægges.


Andre nye bestemmelser

De nye bestemmelser indebærer også, at der i artikel 29 (6) er sket en kodificering af ICC's internationale voldgiftsdomstols praksis om, at adgangen til at søge om og benytte sig af en "Emergency Arbitrator" ikke er mulig i voldgiftssager, hvor voldgiftsaftalen udspringer af en traktat.


Endelig udvides anvendelsesområdet for den fremskyndede proces ("Expedited Procedure") (artikel 30 og Annex VI), så den fremskyndede proces nu som udgangspunkt (medmindre man vælger "opt out") finder anvendelse på sager med en sagsgenstand på op til 3 mio. USD, hvilket er en forhøjelse fra de tidligere 2 mio. USD.


Det er fortsat muligt at tilvælge den fremskyndede proces i sager med en sagsgenstand på over 3 mio. USD.


Læs de reviderede voldgiftsregler.


Vores rådgivning

Vores specialister i retssager og voldgift har mange års erfaring med at føre og rådgive om internationale voldgiftssager. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de nye bestemmelser, eller om en ICC-voldgift er den rette vej at gå i netop din tvist.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Bruger du Contract Management strategisk?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Bruger du Contract Management strategisk?
Hvordan bruger du contract management strategisk i din forretning? Hvorfor er det vigtigt, når vi oplever globale pandemier og den verserende krig i Europa?
Erhvervslejekontrakter - Her er de typiske fejl du skal være opmærksom på
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Erhvervslejekontrakter - Her er de typiske fejl du skal være opmærksom på
Hvad skal du være opmærksom på ved erhvervslejekontrakter. Det kommer advokat, Kristina Meier Risbjerg, ind på her.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Irmapigen sejrer i Sø- og Handelsretten
Irmapigen sejrer i Sø- og Handelsretten
13/12/2023
Konfliktløsning, Immaterialret, Retssager og voldgift
Svensk fødevarevirksomhed pålagt historisk bøde for urimelige handelsvilkår
Svensk fødevarevirksomhed pålagt historisk bøde for urimelige handelsvilkår
13/12/2023
Konkurrenceret, EU-ret, Kontraktret
Når syn og skøn går i tomgang
Når syn og skøn går i tomgang
02/01/2024
Fast ejendom og entreprise, Retssager og voldgift
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
En bæredygtig fremtid: producenter tager ansvar for emballageaffald
En bæredygtig fremtid: producenter tager ansvar for emballageaffald
19/03/2024
EU-ret, E-handel og markedsføring, Kontraktret
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted