Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye regler om ladestandere til el-biler som følge af politisk ønske om flere el-biler i 2030

TVC Advokatfirma
28/10/2020
Nye regler om ladestandere til el-biler som følge af politisk ønske om flere el-biler i 2030
På Christiansborg drøftes fortsat antallet af el-biler i 2030 – mere aktuelt er de seneste regler for etablering af ladestandere i forbindelse med byggeri.

I ”Ladestanderbekendtgørelsen” (bekendtgørelse af 5. marts 2020) om forberedelse til og etablering af ladestandere i forbindelse med bygninger fastsættes en række regler for opstilling af ladestandere til elektriske biler på visse parkeringspladser.


Det fremgår af Klimarådets rapport af marts 2020 om ”Omstillingen i transportsektoren”, at et øget brug af eldrevne biler markant vil reducere udledningen af drivhusgasser. Det er i forlængelse af rapporten samt redegørelsen fra Kommission for grøn omstilling af personbiler behov for en øget bestand af ladestandere, såfremt flere el-biler skal finde vej frem til de danske landeveje.


Hvordan defineres en ladestander?

En ladestander defineres i bekendtgørelsen som ”en grænseflade, der er i stand til at oplade mindst ét elektrisk køretøj ad gangen eller udskifte et batteri til mindst ét elektrisk køretøj ad gangen”.


Bekendtgørelsen er gældende for følgende parkeringsområder:

  1. Bestående bygninger, der ikke anvendes som bygninger til beboelse, men indeholder flere end 20 parkeringspladser.
  2. Større ombygning af bygninger, hvortil der hører flere end 10 parkeringspladser.
  3. Nybyggeri, hvortil der anlægges flere end 10 parkeringspladser.

Bestående bygninger:

Bekendtgørelsen fastsætter, at der ved bestående bygninger, der ikke anvendes til beboelse, og samtidig indeholder flere end 20 parkeringspladser, senest den 1. januar 2025 skal være etableret minimum 1 ladestander ved parkeringsanlægget.


Større ombygning:

Bygninger til beboelse, der falder under 2. punkt ovenfor, hvilket vil sige at der fremadrettet foretages større (ikke nærmere defineret) ombygninger af eksisterende bebyggelse, og at der til bygningen samtidig tilhører flere end 10 parkeringspladser, gælder det, jf. bekendtgørelsen at alle ombyggede parkeringspladser nu skal forberedes til t ladestandere. Såfremt der ikke er tale om en beboelsesbygning, men kontor og andet erhverv skal der nu ved bygninger med flere end 10 parkeringspladser, og som får foretaget en større ombygning, etableres minimum 1 ladestander, og dertil skal minimum 1 ud af 5 af de ombyggede parkeringspladser forberedes til etablering af ladestandere.


Nybyggeri:

Ved nybyggeri af beboelsesbygninger, hvortil anlægges flere end 10 parkeringspladser, skal alle parkeringspladserne forberedes til at kunne få etableret ladestandere. I tilfælde hvor der ikke er tale om bygninger til beboelse (kontor og andet erhverv), men med anlæg af flere end 10 parkeringspladser, skal der etableres som minimum 1 ladestander på parkeringsarealet, hvortil også her minimum 1 ud af 5 af de nybyggede parkeringspladser skal forberedes til etablering af ladestandere.


Byggemyndighedernes rolle

Ansøgning om byggetilladelse eller dispensation sker i overensstemmelse med bygningsreglementet. Meddeles byggetilladelse eller dispensation er det værd at bemærke, at ovenstående antal af ladestandere er det minimum, der skal forberedes eller etableres. Det betyder, at byggemyndigheden vil kunne kræve af bygherre, at der i forbindelse med et konkret byggeprojekt etableres flere ladestandere, end foreskrevet i Ladestanderbekendtgørelsen.

Overtrædelse af de nye regler på området kan straffes med bøde.


For mere information om de nye regler, herunder teknikken bag ladestandere, med mere kan findes i bekendtgørelsen her.


Kontakt os for uforpligtende rådgivning

Har du i øvrigt spørgsmål indenfor fast ejendom, byggeri og entrepriseret skal du være velkommen til at kontakte TVC Advokatfirmas specialister på området entreprise og fast ejendom.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted