Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ny praksis for indberetning af ledende medarbejderes transaktioner

Gorrissen Federspiel
08/02/2017
383
Ny praksis for indberetning af ledende medarbejderes transaktioner
Gorrissen Federspiel logoOpdateret Q&A om markedsmisbrugsforordningen – Ny praksis for indberetning af ledende medarbejderes transaktioner ESMA har for nylig opdateret Q&A om markedsmisbrugsforordningen (MAR) med nye spørgsmål og svar om ledende medarbejderes transaktioner.
Tildeling af warrants og optioner underlagt betingelser skal ikke længere indberettes
Tildeling og udnyttelse af warrants og optioner til ledende medarbejdere skal indberettes efter reglerne i MAR art. 19 samt den delegerede forordning 2016/522, art. 10(2)(b) og (f), hvorefter indberetningspligtige transaktioner omfatter ”accept eller udnyttelse af en aktieoption, herunder en aktieoption tildelt til ledende medarbejdere eller ansatte som en del af deres lønpakke,” samt ”erhvervelse, overdragelse eller udøvelse af rettigheder, herunder put-/call-optioner og warrants.”Den opdaterede Q&A angiver, at der ikke skal ske indberetning, når en ledende medarbejder ”indgår aftale om en vederlagspakke”, der berettiger den ledende medarbejder til at modtage aktier ved opfyldelse af visse ”betingelser”. Indberetningspligten indtræder i sådanne situationer først ved opfyldelse af betingelserne og den faktiske gennemførelse af transaktionen.

Det må forstås således, at f.eks. optioner, warrants, betingede aktier og retten til at modtage matching shares er omfattet af ESMAs opdaterede Q&A, og at også de enkelte tildelinger under et incitamentsprogram vil være omfattet. Eksempelvis medfører dette, at en tildeling af optioner underlagt visse betingelser ikke skal indberettes, men at der skal ske indberetning, når betingelserne er opfyldt, og de tildelte instrumenter udnyttes eller ombyttes til aktier.

Bagatelgrænsen for ledende medarbejderes transaktioner
I den opdaterede Q&A præciserer ESMA derudover, at MARs bagatelgrænse for indberetning af transaktioner foretaget af ledende medarbejderes og disses nærtståendes efter MAR art. 19 skal beregnes separat for hver enkelt ledende medarbejder og for hver nærtstående. Eksempelvis vil en direktør og vedkommendes ægtefælle, der hver især har handlet for EUR 15.000, efter ESMAs opfattelse ikke blive omfattet af indberetningspligten, da ingen af dem har nået grænsen på EUR 20.000.

Dette afviger fra den hidtidige danske praksis, hvor man beregner bagatelgrænsen på EUR 20.000 samlet for den ledende medarbejder og dennes nærtstående.


Finanstilsynet har på deres hjemmeside oplyst, at Tilsynet endnu ikke har taget stilling til, om den hidtidige danske praksis skal tilpasses ESMAs opdaterede Q&A. Indtil da vil Finanstilsynet derfor fastholde den hidtidige praksis, hvorfor bagatelgrænsen ifølge Finanstilsynet fortsat skal beregnes samlet for den ledende medarbejder og dennes nærtstående.

En række udstedere indberetter i forvejen alle handler, og denne praksis kan således fortsætte.

Værdien af gaver, donationer og arv skal medregnes
Ved beregning af bagatelgrænsen skal værdien af eventuelle gaver, donationer og arv beregnes på baggrund af den senest offentliggjorte pris for det pågældende finansielle instrument på dagen, hvor den pågældende gave, donation eller arv blev accepteret. Ved indberetning af transaktionen angives prisen dog fortsat til kr. 0 (forudsat at den pågældende gave, donation eller arv modtages vederlagsfrit).

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Gorrissen Federspiel logo
København
Axel Towers
Axeltorv 2
1609 København V
33 41 41 41
contact@gorrissenfederspiel.com
Aarhus
Prismet
Silkeborgvej 2
8000 Aarhus C
86 20 75 00

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler er sendt i høring
Ny bekendtgørelse om anbringelse og bestyrelse af fondes midler er sendt i høring
08/09/2020
Selskabsret, Finansiering og bankret
Nye outsourcingregler for finansielle virksomheder
Nye outsourcingregler for finansielle virksomheder
04/09/2020
Finansiering og bankret
Lofter over omkostninger og ÅOP og markedsførings­begrænsninger på forbrugslån
Lofter over omkostninger og ÅOP og markedsførings­begrænsninger på forbrugslån
26/06/2020
Finansiering og bankret
Forbrugerombudsmanden vurderer 66 låneaftaler urimelige og ugyldige
Forbrugerombudsmanden vurderer 66 låneaftaler urimelige og ugyldige
24/06/2020
Finansiering og bankret
Nye regler om outsourcing for kreditinstitutter m.v.
Nye regler om outsourcing for kreditinstitutter m.v.
23/06/2020
Finansiering og bankret
Skærpede regler for indgåelse og markedsføring af kviklån
Skærpede regler for indgåelse og markedsføring af kviklån
18/06/2020
Finansiering og bankret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted