Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny lejelov træder i kraft 1. juli 2022

Bech Bruun
11/03/2022
Ny lejelov træder i kraft 1. juli 2022
Bech Bruun logo
Folketinget har d. 1. marts vedtaget en ny lejelov, som træder i kraft 1. juli 2022.

Den nye lejelov er en sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven, som er anden fase i det forlig, som den daværende regering (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten indgik om forenkling og modernisering af lejelovgivningen m.v.


Formålet med sammenskrivningen er, ifølge bemærkningerne, alene at skabe et bedre overblik over lejelovgivningen. Der er dermed tale om en teknisk sammenskrivning af lejelovgivningens regelsæt, som de i dag findes i lejeloven og boligreguleringsloven.


En sammenskrivning af lejelovgivningen vil naturligt medføre, at ejendomsbranchen, herunder lejer- og udlejerorganisationer, huslejenævn og kommuner skal anvende væsentlige ressourcer på at omstille sig til den nye lejelov, herunder opdatere diverse paradigmesamlinger. Det forventes ligeledes, at der kommer en ny typeformular til anvendelse i lejeaftaler om beboelseslejligheder, herunder blandede lejemål og værelser i private udlejningsejendomme.


Der er foreslået enkelte indholdsmæssige ændringer, som ifølge bemærkningerne har til formål at samordne lovgivningen på områder, hvor der i dag er mindre betydende forskelle mellem lejeloven og boligreguleringsloven.


Derudover har der fra politisk side været et ønske om at sikre retssikkerheden for lejere i fremlejeforhold i højere grad end i dag, hvilket dele af lovforslaget er udtryk for. Se mere herom i vores artikel ”Kontroversiel beskyttelse af fremlejetagere på vej” fra den 29. juni 2021


Det følger af bemærkningerne en række steder, at disse er en kodificering af gældende ret. Flere af disse bemærkninger savner dog holdepunkter i både lovtekst og praksis på området.


Vi vil løbende holde jer opdateret på den nye lejelov. 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted