Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny dom om krænkelse af Software-giganten Intels velkendte varemærke

DLA Piper
28/11/2015
Ny dom om krænkelse af Software-giganten Intels velkendte varemærke
Virksomheden Intel Corporation kunne med henvisning til sit registrerede varemærke INTEL forbyde et dansk selskab at gøre brug af betegnelsen ”SeaIntel” som selskabsnavn, domænenavn og erhvervsmæssigt kendetegn. Sø- og Handelsretten fastslog endvidere, at INTEL har opnået status som et ”velkendt” varemærke, der nyder en udvidet varemærkeretlig beskyttelse.

Ifølge varemærkeloven kan man som indehaver af et varemærke forbyde andre at gøre erhvervsmæssig brug af tegn, hvis tegnet er identisk eller forveksleligt med varemærket og de varer eller tjenesteydelser, for hvilke tegnet er taget i brug, er af samme eller lignende art som de varer eller tjenesteydelser, som varemærket bruges for, når der er risiko for forveksling.

En varemærkeindehaver kan også forbyde brugen af forvekslelige tegn, der bruges for ikke-konkurrerende varer og tjenesteydelser, hvis varemærket er ”velkendt” her i landet, og hvis brugen vil medføre en utilbørlig eller skadelig udnyttelse af varemærkets særpræg eller renomme.

I denne sag fik Sø- og Handelsretten lejlighed til at vurdere, om varemærket ”INTEL” er velkendt, og om indehaveren Intel Corporation kunne forbyde en dansk ikke-konkurrerende virksomhed at gøre brug af navnet og domænet ”SeaIntel”.

Intel er i dag verdens største producent af computerchips og softwareløsninger. Intel har varemærkeregistreret INTEL for en række forskellige varer og tjenesteydelser over hele verden.

Det danske selskab SeaIntel beskæftiger sig med markedsanalyser om containershipping.

Denne sag blev anlagt, da det kom til Intels kendskab, at SeaIntel drev virksomhed under navnet, hvori ”intel” indgik, samt anvendte domænenavnet www.seaintel.com. Under sagen gjorde Intel gældende, at Intels varemærke INTEL er velkendt, både for professionelle og almindelige forbrugere samt generelt i offentligheden. SeaIntels anvendelse af SeaIntel som varemærke udgjorde derfor en utilbørlig udnyttelse af – og er skadelig for – INTEL-varemærket. Dette også på trods af, at parterne ikke umiddelbart var i noget konkurrenceforhold.

SeaIntel gjorde heroverfor gældende, at ordet ”intel” ikke har særpræg for de tjenesteydelser, som SeaIntel udbyder. SeaIntel anførte, at ordet ”intel” generelt bliver anvendt som en forkortelse for ”intelligence”, og indenfor SeaIntels branche er dette lig med ”informationsindsamling”. Som følge heraf måtte der gælde et generelt friholdelsesbehov, således at der er fri adgang til brugen af dette ord inden for SeaIntels branche.


SØ- OG HANDELSRETTENS AFGØRELSE


Sø- og Handelsretten gav Intel medhold. SeaIntel fandtes ikke at have godtgjort, at ordet ”intel” anvendes som en sædvanlig brancheforkortelse for ordet ”intelligence” og ”informationsindsamling”.

Sø- og Handelsretten udtalte, at Intels registrerede varemærke har opnået status som ”vel-kendt” her i landet og i EU og derfor nyder en udvidet varemærkebeskyttelse.

Sø- og Handelsretten fandt endvidere, at der var en sådan grad af lighed mellem SeaIntel og INTEL, at det efter en samlet vurdering - hvori indgik, at INTEL er særdeles velkendt - må antages, at den relevante omsætningskreds vil forbinde parternes mærker med hinanden og vil opfatte SeaIntel som en del af Intels virksomhed. SeaIntel havde herved krænket Intels varemærkeret.


LETT BEMÆRKER


Hos LETT forestår vi registrering af varemærker, ligesom vi bistår i håndhævelse af varemærkerettigheder.

Kontakt LETT for at høre mere om dine muligheder for at få beskyttet din virksomheds varemærker, eller hvis du er i tvivl, om du krænker andres varemærkerettigheder.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kulturministeren har nedsat ekspertgruppe om ophavsret og kunstig intelligens
Kulturministeren har nedsat ekspertgruppe om ophavsret og kunstig intelligens
01/07/2024
Immaterialret
Landsretten stadfæster: Bettingfirma krænkede kendte sportatleters rettigheder
Landsretten stadfæster: Bettingfirma krænkede kendte sportatleters rettigheder
08/07/2024
Immaterialret
Grænserne for loyal reference
Grænserne for loyal reference
14/08/2024
Immaterialret
GANNIs ballerinasko sikrer ophavsretlig beskyttelse: Amerikansk skogigant har fået forbud mod at sælge den populære ballerinasko
GANNIs ballerinasko sikrer ophavsretlig beskyttelse: Amerikansk skogigant har fået forbud mod at sælge den populære ballerinasko
19/08/2024
Immaterialret
Et skridt frem og to tilbage
Et skridt frem og to tilbage
14/11/2024
Immaterialret
Beskyttelse af forretningshemmeligheder og anvendelsen af NDA’er
Beskyttelse af forretningshemmeligheder og anvendelsen af NDA’er
18/11/2024
Kontraktret, Øvrige, Immaterialret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du at udgive materiale?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted