Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny dom fra Vestre Landsret: Konsekvenserne af et fejlbehæftet påkrav

Bech Bruun
03/05/2022
Ny dom fra Vestre Landsret: Konsekvenserne af et fejlbehæftet påkrav
Bech Bruun logo
Udlejers påkravsskrivelse var så fejlbehæftet, at påkravsskrivelsen ikke kunne danne grundlag for en ophævelse af lejemålet. Udlejer havde derfor ikke været berettiget til at ophæve lejemålet som gjort, hvilket gav lejer adgang til at ophæve lejemålet.

Lejer af et erhvervslejemål havde ikke betalt leje mv. rettidigt, og udlejer sendte derfor et påkrav til lejer med opgørelse af det skyldige beløb.


I opgørelsen af det skyldige beløb havde udlejer ikke fratrukket to indbetalinger fra lejer, der var foretaget forud for påkravsskrivelsen.


Da lejer efter udløb af den i påkravsskrivelsen fastsatte frist fortsat ikke havde betalt det af udlejer opgjorte skyldige beløb, ophævede udlejer lejekontrakten.


Indsigelse fra lejer

Dagen efter ophævelsen gjorde lejer gældende, at påkravsskrivelsen var mangelfuld, idet påkravsskrivelsen ikke tog hensyn til lejers indbetalinger, og at påkravsskrivelsen derfor ikke kunne danne grundlag for en ophævelse. Lejers advokat ophævede herefter lejekontrakten som følge af udlejers uberettigede ophævelse.


Boligrettens afgørelse

I boligretten blev lejer og lejers ægtefælle, der begge kautionerede som selvskyldnerkautionister, dømt til at betale cirka 245.000 kroner, idet boligretten fandt, at påkravet var gyldigt og kunne dannegrundlag for ophævelsen af lejekontrakten.


Landsrettens afgørelse

Landsretten fandt, at påkravet var behæftet med så betydelige fejl i opgørelsen af det skyldige beløb, at påkravet ikke kunne danne grundlag for den efterfølgende ophævelse af lejekontrakten.


Som følge heraf fandt landsretten videre, at udlejers uberettigede ophævelse udgjorde en væsentlig misligholdelse fra udlejers side, der havde gjort lejer berettiget til at ophæve lejekontrakten med den virkning, at udlejer – uanset lejers uopsigelighedsperiode – ikke kunne kræve betaling af leje mv. efter lejers ophævelse af lejekontrakten.


Dommen er optrykt i T:BB 2022.294 V.   

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted