Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nu kører ESG-toget

WTC advokaterne
24/11/2023
Nu kører ESG-toget
WTC advokaterne logo
Den 1. januar 2024 træder de første ESG-krav i kraft for de største børsnoterede virksomheder. Kravene vil dog påvirke langt flere virksomheder ned i værdikæderne – muligvis også din.

Med et stadigt stigende fokus på bæredygtighed og ansvarlighed, står ESG-kravene nu for døren. ESG (Environmental, Social, and Governance) indebærer en omfattende tilgang til, på gennemsigtig vis også for udenforstående, at håndtere miljømæssige udfordringer, styrke socialt ansvar og implementere effektive selskabsledelsesstrukturer.


Læs mere om betydningen af ESG i denne artikel: Bæredygtighed – er din virksomhed klar til ESG-måling?


Hvem bliver omfattet af ESG-krav?

  • Fra den 1. januar 2024 bliver store børsnoterede virksomheder, banker og forsikringsselskaber, med mere end 500 ansatte, omfattet af reglerne. Virksomhederne har rapporteringspligt fra 2025, hvor de skal offentliggøre oplysninger og data om virksomhedens ESG-forhold for det forgangne år 2024.
  • Fra den 1. januar 2025 bliver store selskaber i regnskabsklasse C omfattet af ESG-reglerne med rapporteringspligt fra 2026. Igen med tilbageblik på det forgangne 2025.

  • Fra den 1. januar 2026 bliver små og mellemstore børsnoterede virksomheder omfattet af kravene med rapporteringspligt fra 2027.


Selvom det i første omgang er de større virksomheder, der bliver omfattet af kravene, kan små og mellemstore virksomheder allerede nu blive mødt med krav fra deres kunder om at levere oplysninger og tal, som de større virksomheder skal bruge i deres ESG-rapportering.


ESG-kravene vil derfor uundgåeligt sprede sig ned gennem værdikæderne og berøre virksomheder på tværs af alle sektorer. Din virksomhed kan derfor også blive påvirket, og det er altafgørende at forstå, hvad der er på spil, og hvordan du forbereder dig.

Hop med på ESG-toget

ESG-toget kommer snart for alvor i bevægelse, og det er på tide at hoppe på vognen. Din virksomheds succes i den moderne verden og erhvervsliv vil i stigende grad afhænge af dens evne til at integrere bæredygtighed, social ansvarlighed og effektiv selskabsledelse i alle aspekter af driften.


En proaktiv tilgang til ESG vil ikke kun sikre overholdelse af lovgivningen, når din virksomhed en dag bliver omfattet af kravene, men også styrke din virksomheds position på markedet og sikre dens bæredygtige vækst.


For mange virksomheder kan det være en udfordring at komme i gang med ESG og tilpasse sig de nye krav. Investorer, kunder og samarbejdspartnere ser dog med større interesse på virksomheders ESG-præstationer som en afgørende faktor i deres beslutningstagning. Derfor er det afgørende, at din virksomhed forbereder sig på de kommende ESG-krav.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Udvidelse af FDI-forordningen på vej
Udvidelse af FDI-forordningen på vej
19/02/2024
Udbud, EU-ret, Compliance
EU's AI-lov: Et vigtigt skridt for musikindustrien og kampen mod ulovlig brug af musik
EU's AI-lov: Et vigtigt skridt for musikindustrien og kampen mod ulovlig brug af musik
14/02/2024
Immaterialret, EU-ret
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
20/02/2024
Konkurrenceret, EU-ret
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Nye aktieoptioner, gamle regler
Nye aktieoptioner, gamle regler
I går
Ansættelses- og arbejdsret, Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted