Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kommissionen:støtte til opførelse af Kriegers Flak er lovlig

Horten
03/04/2017
Kommissionen:støtte til opførelse af Kriegers Flak er lovlig
Kommissionen har godkendt den danske statsstøtte til havvindmølleprojektet Kriegers Flak, idet projektet bidrager til øget anvendelse af vedvarende energi i Danmark. Kommissionen konkluderer, at dette hensyn vejer tungere end den mulige konkurrencefordrejning på markedet, som den offentlige støtte måtte medføre.
Formålet med statsstøttereglerne i EU er at sikre, at medlemsstaterne med deres støtte til virksomheder ikke fordrejer konkurrencen på det indre marked, og derfor er statsstøtte som udgangspunkt ulovligt.


MILJØ- OG KLIMAMÅL VEJEDE TUNGERE END KONKURRENCEHENSYN


Hvis statsstøtten bidrager til, at medlemsstaterne når deres energi- og klimamål, kan en sådan støtte dog tildeles til miljøbeskyttelse og energi. Det er imidlertid en betingelse, at støtten ikke fordrejer konkurrencen på markedet uforholdsmæssigt.

Det er denne vurdering, Kommissionen har foretaget i forhold til den danske statsstøtte til Kriegers Flak. Kommissionen har fundet, at uanset om støtten til Kriegers Flak vil kunne fordreje konkurrencen på el-markedet, er det Kommissionens vurdering, at formålet om at producere vedvarende energi og nedbringe CO2-emissionerne vejer tungere end hensynet til den potentielle konkurrencefordrejning, som andre el-producenter i det indre marked kan opleve.

EU's Konkurrencekommissær Margrethe Vestager udtaler i forbindelse med godkendelsen: "The Kriegers Flak offshore wind farm will help to cut carbon dioxide emissions while the support is carefully designed to avoid distorting competition in electricity markets. I'm glad to be able to approve state support for this project".


OM KRIEGERS FLAK


I 2015 afholdt Energistyrelsen et udbud om anlæg og drift af en kommende havvindmøllepark i den danske del af Østersøen - Kriegers Flak. Foruden havvindmølleparken skal der etableres en ny sammenkobling, så Sjælland forbindes med Tyskland via Havvindmølleparken Kriegers Flak og to andre tyske havvindmølleparker. Sammenkoblingen vil øge muligheden for at udveksle el mellem Danmark og Tyskland. Projektet blev i 2016 vundet af det svenske selskab Vattenfall og forventes at stå færdigt den 31. december 2021.

Havvindmølleprojektet indebærer statsstøtte, som Danmark har anmeldt til Kommissionen. Støtten består udover udformning, opførelse og drift af havvindmølleparken af et tillæg til elprisen på det europæiske el-handelsmarked Nord-Pool. Den samlede støtte til at opføre Krigers Flak forventes at udgøre 3,5 mia. kr. for hele perioden fra 2019-2032.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted