Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Kommissionen forlænger airport slots-undtagelsen

Bech Bruun
19/11/2020
Kommissionen forlænger airport slots-undtagelsen
Bech Bruun logo
EU-Kommissionen forlænger ”spøgelsesflyvningsundtagelsen”, som sikrer flyselskabernes airport slots, på trods af store reduktioner i flyaktiviteten. Det fastslås i en vedtagelse fra Kommissionen. Med forlængelsen sikres det, at luftfartsselskaber ikke mister deres airport slots, pga. COVID-19-pandemiens betydelige indhug i lufttrafikken.

I marts rapporterede flere medier om såkaldte spøgelsesfly, der fløj over Europa uden nogle passagerer ombord.


Flyselskaberne er under normale omstændigheder forpligtet til at benytte 80 procent af deres start- og landingstilladelser – de såkaldte airport slots – over en periode på fem uger. Hvis ikke deres slots udnyttes, vil de blive overført til en fælles pulje, som selskaberne skal konkurrere om indbyrdes.  


For at imødekomme det betragtelige ressourcespild, herunder de store økonomiske konsekvenser for flyselskaberne, og de negative klimamæssige virkninger ved tomme flyvninger over Europa, har udnyttelseskravet været suspenderet til den 24. oktober 2020.


EU-Kommissionen forventer, at den omfattende tilbagegang i lufttrafikken vil fortsætte, så længe COVID-19-pandemien fortsat raser over Europa. På den baggrund forlænges suspensionen frem til den 27. marts 2021.


Brancheorganisationen ACI Europe meddeler, at der først ventes normale tilstande for flytrafikken i 2024, og behovet for yderligere forlængelser af airport slots-undtagelsen, og andre sektorspecifikke hjælpetiltag må derfor forventes, hvis denne prognose bliver en realitet


Forlængelsen af airport slots-undtagelsen kan læses i sin helhed her.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 31.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted