Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvad betyder Vestens skærpede sanktioner mod Rusland for din virksomhed?

Kromann Reumert
24/02/2022
Hvad betyder Vestens skærpede sanktioner mod Rusland for din virksomhed?
Kromann Reumert logo
Med øjeblikkelig virkning har EU, USA, UK og Canada og flere "like-minded" nationer indført skærpede sanktioner mod Rusland. Sanktionerne er både en udvidelse og en skærpelse af de gældende sanktioner mod Rusland. Danske virksomheder, der har samhandel med Rusland, bør derfor være på vagt.

Det har næppe undgået nogens opmærksomhed, at Putins offensiv i Ukraine har affødt et massivt diplomatisk pres fra Vesten. En lang række lande, herunder EU, USA og Storbritannien, har således med øjeblikkelig virkning indført skærpede sanktioner mod Rusland.


Sanktionerne omfatter indefrysning af en række russiske og ukrainske personer og gruppers midler og dermed også et forbud mod at stille økonomiske midler til rådighed for dem. Det betyder, at samhandel og udveksling af betalinger med disse personer og grupper er forbudt for danske og europæiske virksomheder. De engelske sanktioner omfatter også fem russiske banker.


Herudover udvider sanktionerne det eksisterende embargo (dvs. forbud mod nye investeringer, import og eksport) mod Krim til områderne Luhansk og Donetsk som konsekvens af Putins anderkendelse af deres løsrivelse fra Ukraine. Både de engelske og amerikanske sanktioner kan ramme danske virksomheder med aktivitet i eller anden forbindelse til USA og Storbritannien. Fra alle sider planlægges en skærpelse af sanktionerne, hvis Rusland fortsætter offensiven.


De skærpede sanktioner kan have betydning for danske virksomheder med samhandel med Rusland eller de berørte områder i Ukraine. Det gælder også, selvom samhandlen foregår længere ude i værdikæden. Berørte virksomheder bør derfor gennemgå relevante kontrakter, leveringsbetingelser og bankforbindelser for at sikre, at de ikke overtræder de skærpede sanktioner. Virksomheder med interne compliance programmer på sanktionsområdet kan med fordel også genbesøge disse for at tjekke, om de relevante kontroller omfatter de nye sanktioner.


Kromann Reumerts specialister i international handel rådgiver danske virksomheder i alle aspekter af sanktioner og embargoer, herunder relevante overgangsbestemmelser. Vi kan hjælpe din virksomhed med at afdække jeres risikoeksponering og formulere løsninger, som er tilpasset jeres forretnings behov.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted