Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Et skub for langt

IUNO
28/08/2023
Et skub for langt
IUNO logo
En medarbejder havde arbejdet i en møbelforretning i fem år, før han blev bortvist for at lægge hånd på en kunde. Medarbejderen og kunden var kommet op at skændes om en pris, og han bad hende om at gå. Da hun var på vej ud, tog han fat i hende for at føre hende ud af butikken. Det var lovligt at bortvise ham, fordi hans adfærd ikke var rimelig eller forståelig og kunne skade virksomhedens omdømme.

En kvinde var inde i en møbelforretning for at tage mål på en sofa, som hun et par dage før havde fået et tilbud på. Denne gang var det en anden medarbejder, der hjalp hende. De forhandlede venligt og medarbejderen påstod, at han kunne give et bedre tilbud end sin kollega. Da medarbejderen spurgte kunden, hvad det første tilbud var, og hvem der havde givet det, svarede hun ”at det ikke var mælkemanden”.


Diskussionen om prisen udviklede sig, og medarbejderen blev fornærmet over kommentaren, hvilket fik ham til at bede kunden om at gå. Da hun havde vendt sig om for at gå, gik han efter hende og lagde armen bag hendes ryg og førte hende hen mod udgangen. Kunden bad ham om at stoppe, og at han ikke skulle røre hende, men uden held. På vej ud nævnte kunden hændelsen til en anden medarbejder. Til det sagde den oprørte medarbejder, at hun ikke skulle lyve, og hun ikke havde nogle beviser.


Kunden kontaktede virksomhedens kundeservice og blev inviteret til et møde med medarbejderen og virksomhedens HR-chef. Her undskyldte medarbejderen overfor kunden, men blev alligevel bortvist på et møde få dage efter hændelsen.

For sent at sige undskyld

Afskedigelsesnævnet kom frem til, at medarbejderens handlinger overtrådte, hvad han måtte som ansat, og derfor var bortvisningen lovlig.


Der blev også lagt vægt på, at hans adfærd hverken var rimelig eller forståelig i forhold til kundens adfærd. Det kunne også være skadende for virksomhedens omdømme. Det havde ingen betydning for nævnet, at medarbejderen havde undskyldt på mødet med kunden og virksomhedens HR-chef.

IUNO mener

Det er altid en konkret vurdering, om de kan bortvise medarbejdere, som ikke har opført sig passende i deres arbejde. Vi har tidligere skrevet om en sag, hvor det var lovligt at bortvise en medarbejder, der gik i vrede her.


IUNO anbefaler, at virksomheder reagerer hurtigt, når de bliver gjort opmærksom på et forhold, der kan være grund til bortvisning. Det er nødvendigt at undersøge forholdet grundigt, men passivitet kan også blive til en accept.


[Afskedigelsesnævnets kendelse af 28. juni 2023 i sag 20230061]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
International arbejdskraft - klare anbefalinger
International arbejdskraft - klare anbefalinger
01/07/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Tidsregistrering - er I klar?
Tidsregistrering - er I klar?
19/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Kommune var for langsom
Kommune var for langsom
21/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Forsikring og erstatning
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
21/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
20/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, EU-ret
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
24/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted