Er en del af ejendommen skyllet i havet?
Fritagelse for grundskyld har alene virkning i perioden, indtil der foreligger en ny ejendomsvurdering. Det forudsættes herefter, at der ved en ny ejendomsvurdering tages højde for den kystnedbrydning, der er sket. Men da ejendomsvurderingen baserer sig på grundlag af oplysninger fra offentlige registre, herunder matriklens areal hos Geodatastyrelsen, så er det nødvendigt at få foretaget en matrikulær ejendomsberigtigelse, hvis der er sket en fraskylning til havet af en del af grunden.
De nye ejendomsbeskatningsregler medfører nu også beskatning af grundejerforeningers fællesarealer. Hvor beskatningen af sådanne arealer tidligere typisk var 0 kr., da grundværdien var 0 kr., så var der tidligere intet incitament til at søge om fritagelse for sådanne fællesarealer eller sørge for en matrikulær ejendomsberigtigelse. Det er ikke længere tilfældet, og det kan derfor for fællesarealer tilhørende en grundejerforening være god grund til at få styr på, at de registrerede forhold svarer til de faktiske arealer.
Er et areal skyllet bort, så kan det også have betydning for bebyggelsesprocenten, og er der sket skader på bygninger eller broer mv., så er der en række forhold, man som grundejer skal være opmærksom på. Læs mere om dette i artiklen her; Når stormfloden raser, hvad skal du være opmærksom på før genopførelse.