Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Er dine aftalevilkår opdateret?

Focus Advokater
21/08/2017
Er dine aftalevilkår opdateret?
Focus Advokater logo
Forbrugerombudsmanden slår fast, at forbrugere ikke har ret til at fortryde enkelte dele af et samlet internetkøb, dvs. fortryde delvist, medmindre det nærmere er aftalt med den erhvervsdrivende. Vil du alligevel give dine internetkunder adgang til at fortryde delvist, kan der være behov for, at du tilpasser dine generelle aftalevilkår.


Forbrugere kan ikke returnere et køb delvist


Ved handel i internetbutikker har forbrugere, som udgangspunkt, ret til at fortryde deres køb inden 14 dage. Beregningen af 14-dagsfristen afhænger af, hvad købet omhandler. Er der f.eks. tale om køb af varer – og ikke tjenesteydelser – løber fortrydelsesfristen fra forbrugerens modtagelse af varen.

Forbrugeraftaleloven, som regulerer området, tager dog ikke stilling til, om forbrugere, som handler i internetbutikker, kan fortryde deres køb delvist. Forbrugerombudsmanden har i en ny udtalelse belyst området.

Forbrugerombudsmanden har udtalt, at forbrugere ikke har adgang til at fortryde enkelte dele af et samlet internetkøb. En forbruger, som ønsker at udnytte sin fortrydelsesret, skal derfor som udgangspunkt tilbagelevere samtlige varer i det samlede køb.

Som erhvervsdrivende har du dog mulighed for at give dine kunder adgang til at fortryde delvist.


Hvad med leveringsomkostningerne ved delvis fortrydelse?


Du skal som erhvervsdrivende tilbagebetale det fulde beløb inklusiv leveringsomkostninger, når en forbruger fortryder et køb foretaget i din internetbutik. Dette gælder dog, såfremt forbrugeren tilbageleverer samtlige varer i det samlede køb, som forbrugeren har foretaget.

For så vidt angår delvis fortrydelse, har Forbrugerombudsmanden slået fast, at parterne kan aftale, at forbrugeren ikke kan få tilbagebetalt afholdte leveringsomkostninger, hvis forbrugeren fortryder delvist.


Focus Advokater anbefaler


Vi anbefaler, at du i dine generelle aftalevilkår tydeligt tager stilling til, om dine kunder kan fortryde deres køb delvist.

Såfremt du giver dine kunder adgang til at fortryde delvist, bør du i dine generelle aftalevilkår tage stilling til returneringen af leveringsomkostninger. Her kan du vælge, at dine kunder kan få dækket leveringsomkostningerne helt eller delvist. Du kan også vælge, at dine kunder ved delvis fortrydelse ikke får tilbagebetalt leveringsomkostningerne.

Du skal være opmærksom på, at en manglende aftale om tilbagebetaling af leveringsomkostninger ved delvis fortrydelse betyder, at forbrugeren har krav på at få tilbagebetalt samtlige leveringsomkostninger.

Det er vigtigt, at dine generelle aftalevilkår er synlige og let tilgængelige for dine kunder – også før aftaleindgåelsen.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Focus Advokater logo
Odense
Englandsgade 25
5000 Odense C
63 14 20 20
mail@focus-advokater
Kolding
Toldbodgade 10, 4
6000 Kolding
Svendborg
Havnepladsen 3 A
5700 Svendborg
København
Amaliegade 40 B, 2
1256 København K
Hamborg
Grimm 8
D-20457 Hamburg
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Juridisk konsulent
Jurist til dynamisk og nytænkende organisation
Yngre advokat og/eller advokatfuldmægtig med interesse for insolvens
Fuldmægtige til Team Insolvens
Annoncér dit stillingsopslag her
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted