Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EMIR REFIT - Nye rapporteringsregler skal anvendes fra den 29. april 2024

Kromann Reumert
28/02/2024
EMIR REFIT - Nye rapporteringsregler skal anvendes fra den 29. april 2024
Kromann Reumert logo
De nye rapporteringsregler under European Markets Infrastructure Regulation (EMIR) Regulatory Fitness and Performance Programme (REFIT) skal tilpasse EMIR's rapporteringsformat til globalt brugte standarder samt sikre bedre datakvalitet. Reglerne skal anvendes fra den 29. april 2024. Derudover gælder der et krav om, at for eksisterende transaktioner skal data i transaktionsregistrene være opdateret inden den 29. oktober 2024. Læs her, hvad modparter på OTC-derivater skal være opmærksomme på i relation til ændringerne.

Modparter, som indberetter på egne og andres vegne, er givetvis allerede langt med implementeringen af de nye rapporteringsregler. Derfor vil vi i denne nyhed fokusere på de modparter, som har delegeret indberetning til den anden modpart på transaktionen eller til en tredjemand.


Baggrund

Rapporteringsbestemmelsen i EMIR artikel 9 ændres ikke i denne REFIT-runde, men der ændres i de delegerede retsakter, som indeholder de uddybende regler for rapporteringskravet. De nye EMIR-rapporteringsregler er:


 • RTS 2022/1855 om præcisering af de oplysninger, der som minimum skal indberettes til transaktionsregistre, og den type indberetninger, der skal anvendes (denne RTS afløser den nugældende RTS 148/2013)
 • ITS 2022/1860 om standarder, formater, hyppighed og metoder og ordninger i forbindelse med indberetning (denne ITS afløser den nugældende ITS 1247/2012
 • den nye RTS 2022/1858 om præcisering af procedurerne for afstemning af data mellem transaktionsregistre og de procedurer, som transaktionsregistret skal anvende for at kontrollere, at den indberettende modpart eller den indberettende enhed opfylder indberetningskravene, og for at kontrollere, at de indberettede data er fuldstændige og korrekte.


Derudover opdaterede European Securities and Markets Authority (ESMA) sine guidelines om rapportering i henhold til EMIR REFIT den 14. december 2022. Læs guidelines her.


Blandt de nye elementer er:

 • Ændring i indhold og format i form af flere og ændrede datafelter
 • Nye krav til transaktionsregistres afstemning af indberettede data
 • Nyt krav om indberettende parters indførelse af ordninger for håndtering af afstemningsfejl, som transaktionsregistre giver feedback om
 • Nyt krav om meddelelse til tilsynsmyndighederne (i Danmark: Finanstilsynet) ved betydelige fejl og problemer i dataindberetningen
 • Indberetning på positionsniveau kræver enighed mellem transaktionsmodparterne, og at en række betingelser er opfyldt.


Tiltag som kan være relevante for modparter

De relevante tiltag afhænger blandt andet af, om man selv er ansvarlig for, at indberetningsforpligtelsen opfyldes i henhold til EMIR (det vil sige, når man er klassificeret som FC eller NFC+), og i så fald om man har aftalt at delegere rapporteringen til sin modpart eller til en tredjemand (særligt disse parter skal være opmærksomme på de nye krav), eller om man ikke selv er ansvarlig for indberetningsforpligtelsen, idet modparten i henhold til EMIR er ansvarlig for rapportering på begge parters vegne (det vil sige, når man er klassificeret som NFC-).


De relevante tiltag for modparter, som ikke selv indberetter, er:


 • ved nye transaktioner eller ændringer i eksisterende transaktioner rettidigt at levere relevant data til den indberettende enhed
 • for eksisterende transaktioner at levere relevant supplerende data inden fristen i oktober 2024, hvor data i transaktionsregistrene skal være opdateret, hvis transaktionsmodparten opdaterer, eller selv indrapporterer supplerende data inden for fristen
 • at meddele Finanstilsynet om betydelige fejl eller problemer, hvis man er ansvarlig for indberetning, og hvis transaktionsmodparten er ansvarlig, afklare hvornår og hvordan, man får besked (hvis det ønskes), hvis transaktionsmodparten meddeler Finanstilsynet om betydelige fejl eller problemer
 • at gennemgå og opdatere interne processer for at sikre, at der er taget højde for de nye krav
 • at indgå tillæg eller ny aftale om rapportering, hvis det er nødvendigt (det bemærkes, at ISDA mfl. har opdateret deres standardrapporteringsaftale)

 • at indgå aftale om indberetning på positionsniveau, hvis relevant.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kommende revidering af EU-reguleringen af betalingstjenester
Kommende revidering af EU-reguleringen af betalingstjenester
04/04/2024
E-handel og markedsføring, EU-ret, Finansiering og bankret
ESG-rapportering
ESG-rapportering
12/04/2024
Finansiering og bankret, Compliance, EU-ret
Den europæiske mediefrihedslov – en ny beskyttelse af pressefrihed og journalister i EU
Den europæiske mediefrihedslov – en ny beskyttelse af pressefrihed og journalister i EU
09/04/2024
EU-ret, Øvrige, Medieret
Retningslinjer for bæredygtige aftaler i landbrugssektoren vedtaget
Retningslinjer for bæredygtige aftaler i landbrugssektoren vedtaget
15/04/2024
Konkurrenceret, E-handel og markedsføring, EU-ret
Opsigtsvækkende dom fra EMD pålægger stater et menneskeretligt ansvar for klimaforandringer
Opsigtsvækkende dom fra EMD pålægger stater et menneskeretligt ansvar for klimaforandringer
12/04/2024
Miljøret, EU-ret
Krav til kreditværdighedsvurderinger lempes
Krav til kreditværdighedsvurderinger lempes
I går
Finansiering og bankret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted