Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

DropBucket får medhold i sag om produkt­efterligning

Horten
29/08/2018
DropBucket får medhold i sag om produkt­efterligning
Horten logo
DropBucket ApS fik den 14. august 2018 medhold i, at Bone's Restauranter A/S har krænket DropBuckets rettigheder efter markedsføringsloven ved at have fået designet og produceret en bordskraldespand til brug i sin egen virksomhed. Bordskraldespanden var ifølge Sø- og Handelsretten stort set en slavisk efterligning af DropBuckets produkt "DropBucket Mini". Horten førte sagen på vegne af DropBucket.

DropBucket ApS (DropBucket) er et dansk selskab stiftet i 2014 af Marie Stampe Berggren og Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe. Selskabet har opnået stor anerkendelse for sin sammenfoldelige engangsskraldespand i pap, der bl.a. blev tildelt Red Dot Design Award i 2015. DropBucket bliver lavet i forskellige størrelser, herunder "DropBucket Mini", som er en bordskraldespand, som bl.a. er tiltænkt restaurationsbranchen.


Tvisten i sagen


I slutningen af 2015 indledte DropBucket og Bone's Restauranter A/S (Bones) en dialog om eventuelt indkøb af engangsskraldespande af modellen "DropBucket Mini" til brug i Bone's restauranter. I den forbindelse modtog Bone's en vareprøve på "DropBucket Mini", men uden at det medførte en aftale om køb.

I september 2016 blev DropBucket bekendt med, at Bone's benyttede engangsskraldespande på deres restauranter, som var kopier af modellen "DropBucket Mini". DropBucket anlagde derfor retssag mod Bone's for krænkelse af DropBuckets rettigheder efter markedsføringsloven.


Sø- og Handelsrettens afgørelse


Sø- og Handelsretten fandt, at DropBuckets engangsskraldespande har været en nyskabelse og et unikt produkt på markedet, og at de forskellige størrelser af engangsskraldespanden udgør en samlet produktfamilie og fælles designlinje, hvorfor de enkelte størrelser ikke kan vurderes isoleret.

Sø- og Handelsretten gav derefter DropBucket medhold i, at der var tale om en stort set slavisk efterligning af DropBuckets engangsskraldespande, og fandt desuden, at DropBuckets produkt har et så særegent udtryk, at det er omfattet af beskyttelsen i markedsføringslovens § 3.

Bone's havdeallerede frivilligt betalt 87.000 kr. Efter en samlet vurdering blev DropBucket derudover tilkendt et vederlag for krænkelsen, der skønsmæssigt blev fastsat til 50.000 kr.

Læs hele Sø- og Handelsrettens dom her:

Dom V-67-17 afsagt den 14. august 2018

 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Juridisk konsulent
Legal Counsel for International Group
Fuldmægtige til Team Insolvens
Yngre advokat og/eller advokatfuldmægtig med interesse for insolvens
Annoncér dit stillingsopslag her
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted