Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Jakob Juul-Sandberg
Juridisk specialist

Jakob Juul-Sandberg

Videnadvokat
Focus Advokater
Odense
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Jakob er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Jakob har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Jakob er en af landets mest anerkendte eksperter inden for lejeretlige forhold. Han er tidligere professor ved Syddansk Universitet og været en del af flere ekspertpaneler inden for området. Læs mere om Jakobs baggrund og erfaring nedenfor.
Baggrund

Jakob Juul-Sandberg er uddannet cand.jur fra Århus Universitet i 2000 og er specialiseret inden for lejeret.


Erfaring

Jakob startede som advokatfuldmægtig hos Focus Advokater i sommeren 2000, og begyndte her hurtigt at beskæftige sig med fast ejendom og lejeret, da dette var et af kontorets specialer. I 2003 blev Jakob advokat og fik på dette tidspunkt også møderet for landsret.


I 2005 skiftede Jakob karriere-spor og begyndte på ph.d.-uddannelsen på Syddansk Universitet, hvilket i 2007 resulterede i ph.d. graden for en afhandling om ”det lejedes værdi”. Afhandlingen er publiceret som bog, der er en ofte anvendt værktøj for advokater og andre jurister, der beskæftiger sig med lejeret og særligt lejefastsættelse i beboelseslejemål. I 2018 udkom bogen i en 4. udgave.


Jakob har været ansat på Syddansk Universitet frem til foråret 2019 som adjunkt, herefter lektor og fra 2015 som professor MSO med speciale i lejeret.


Siden foråret 2019 har Jakob igen været ansat hos Focus Advokater – nu i en stilling som videnadvokat samtidig med, at Jakob medvirker som rådgiver på kontorets afdeling for fast ejendom i større som mindre lejeretlige sager indenfor både bolig- og erhvervslejeretten, hvor hans særlige ekspertise er relevant til løsningen af komplicerede problemstillinger. Jakob Juul-Sandberg har som videnadvokat også ansvaret for videndeling på kontoret, herunder ansvaret for opdateringer af kontorets kontraktparadigmaer mv.


CV

  • Videnadvokat – Focus Advokater (2019 – )
  • Suppleant – Disciplinærnævnet for ejendomsmæglere (2018 – 2019)
  • Professor MSO – Syddansk Universitet (2015 – 2019)
  • Formand – Huslejenævnet i Randers Kommune (2013 – )
  • Associate Professor – Syddansk Universitet (2007 – 2015)
  • Ph.D. – Syddansk Universitet (2005 – 2007)
  • Advokat – Focus Advokater (2000 – 2005)


Undervisning

Jakob er anerkendt som en af de ledende danske eksperter inden for lejeret. Jakob har undervist på Syddansk Universitet i lejeret (samt konkursret og omsætning af fast ejendom) siden 2005. Han er stadig ekstern lektor i lejeret på Syddansk Universitet, og underviser desuden på flere advokatefteruddannelseskurser hvert år.


Udgivelser

Udover sin ph.d. afhandling har Jakob publiceret flere bøger om lejeretlige emner og en længere række videnskabelige artikler.


Tillidshverv

Jakob har siden 2013 været formand for huslejenævnet i Randers kommune. Jakob er desuden censor ved det Erhvervsøkonomiske / erhvervsjuridiske censorkorps og suppleant i Disciplinærklagenævnet for Ejendomsformidling.


Byrets- og Voldgiftsdommer

I 2012 var Jakob i en periode konstitueret som byretsdommer ved retten i Odense. Han har medvirket som voldgiftsdommer i enkelte sager.


Møderet

Jakob har både møderet for Byretten og Landsretten.

Tidligere opgaver og referencer

Syddansk Universitet

Jakob har gennem sin tid på Syddansk Universitet beskæftiget sig indgående med erhvervslejeretten og boliglejeretten ud fra et mere videnskabeligt perspektiv. Jakob har dog gennem årene hele tiden haft fingeren på pulsen i forhold til det praktiske erhvervsliv og har samarbejdet med flere advokatkontorer gennem årene med rådgivning indenfor komplicerede lejeretlige forhold særligt i relation til lejefastsættelse og lejeregulering.


Formand for ekspertudvalg

Jakob har også siddet som formand for et ekspertudvalg under det daværende Trafik- Bolig- og Bygningsministerie angående digital kommunikation i lejeforhold. Ekspert-udvalgets anbefalinger dannede grundlag for en lovændring i 2018.


Huslejenævnet

I huslejenævnet arbejdes der ”hands on” med tvist-løsning af meget konkrete og praktiske lejeretlige problemer. Jakob er som formand i Randers huslejenævn gennem en længere årrække stødt på stort set alle tænkelige problemtyper indenfor boliglejeretten.


Focus Advokater

I sit daglige virke hos Focus Advokater medvirker Jakob nu på sager for alle typer af lejeretten fra husleje-inkasso til tilbudspligt og koncipering af erhvervslejekontrakter, samtidig med at han har ansvaret for udvikling af kontorets koncepter for videndeling.  Focus Advokater har de seneste medvirket på en længere række af transaktioner af porteføljer af udlejningsejendomme, og er i øvrigt blandt de førende rådgivere i landet indenfor fast ejendom, og Jakob kan trække på lang række af erfarne advokater som supplement til sin i forvejen store ekspert indsigt i lejeretlige forhold.


De kompetencer som kunder og kollegaer i sær nyder glæde af, er Jakobs evne til hurtigt at identificere det juridiske problem, finde grundlaget for en løsning og arbejde systematisk og effektivt.

Jakob kan bl.a. hjælpe dig med
Sager vedr. lejeretlige forhold
Transaktioner af porteføljer af udlejningsejendomme
Udarbejdelse eller gennemgang af lejekontrakter (både privat og erhverv)
Alle dele af bolig- og erhvervslejeretten
Praktiske info om Jakob
Fagområder
Lejeret
Geografi
Fyn
Sprog
Engelsk
Dansk
Møderet
Byretten
Landsretten
Uddannelse
Cand.jur, Aarhus Universitet, 2000
Kontakt Jakob
Kontakt Jakob gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon

Seneste artikler udgivet af Jakob

Retssag om principielle lejeretlige spørgsmål afgjort i Højesteret
Focus Advokater logo
Retssag om principielle lejeretlige spørgsmål afgjort i Højesteret
24/11/2020
Lejeret
Beskattes huslejeindtægter, som en udlejer har undladt at kræve hos lejer?
Focus Advokater logo
Beskattes huslejeindtægter, som en udlejer har undladt at kræve hos lejer?
04/11/2020
Lejeret, Skatte- og afgiftsret
Nye regler om tilstandsrapporter træder i kraft den 1.10.2020
Focus Advokater logo
Nye regler om tilstandsrapporter træder i kraft den 1.10.2020
22/09/2020
Fast ejendom og entreprise
Udlejers krav ved lejers fraflytning af boliglejemål – hvor skal en tvist behandles?
Focus Advokater logo
Udlejers krav ved lejers fraflytning af boliglejemål – hvor skal en tvist behandles?
16/09/2020
Lejeret
Ny ejerlejlighedslov træder i kraft den 1. juli 2020
Focus Advokater logo
Ny ejerlejlighedslov træder i kraft den 1. juli 2020
02/07/2020
Fast ejendom og entreprise
Ny lejelov på vej
Focus Advokater logo
Ny lejelov på vej
01/07/2020
Lejeret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted