Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny forretningsorden for Konkurrencerådet og ny vejledning om mundtligt indlæg

JURA § info
15/09/2015
Ny forretningsorden for Konkurrencerådet og ny vejledning om mundtligt indlæg
JURA § info logo


Forretningsordenen for det nye Konkurrenceråd er nu udsendt som bekendtgørelse. Den nye forretningsorden fastlægger rammerne for Konkurrencerådets arbejde.

Konkurrencerådet, der er en del af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, har det overordnede ansvar for styrelsens administration af konkurrenceloven og træffer afgørelser i sager af principiel eller særlig stor betydning.  Det fremgår af forretningsordenen, at en virksomhed fremover får 20 minutter til på et møde i Konkurrencerådet at fremlægge sit syn på en sag.

Endvidere er der udarbejdet en ny vejledning om retten til et mundtligt indlæg for Konkurrencerådet. Vælger en virksomhed at afgive et mundtligt indlæg, sker det på et møde i Konkurrencerådet efter, at virksomheden har afgivet et skriftligt høringssvar. Som udgangspunkt træffer Konkurrencerådet først på et efterfølgende møde afgørelse i sagen.

Vejledningen giver derudover anvisninger til, hvad et mundtligt indlæg kan indeholde. Det fremgår også af vejledningen, at et ethvert af Konkurrencerådets medlemmer efter det mundtlige indlæg kan stille spørgsmål til den, der har afgivet indlægget. Endelig præciseres det, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter det mundtlige indlæg tilpasser sagen og foretager eventuelle yderligere undersøgelser.

Se den nye forretningsorden for Konkurrencerådet her.

Læs vejledningen om retten til et mundtligt indlæg for Konkurrencerådet her.


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted