Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny betalingstjenestelov vedtaget

Horten
14/06/2017
Ny betalingstjenestelov vedtaget


Folketinget har i dag den 2. juni vedtaget den længe ventede nye betalingstjenestelov (lov om betalinger), der træder i kraft den 1. januar 2018.
Formålet med den nye lov om betalinger er at implementere det andet europæiske betalingstjenestedirektiv (PSD II) i dansk ret.

De danske særregler om behandling af betalingsoplysninger og modtagelse af kontanter (kontantreglen) har været genstand for en del diskussion og høringer undervejs i Folketingets behandling. Den lempeligere behandling af betalingsoplysninger reguleres fremadrettet af § 125 i lov om betalinger. I henhold til § 125 må erhvervsdrivende, når den nye lov træder i kraft, behandle betalingsoplysninger i forbindelse med udbud af tjenester, der direkte henvender sig til (for)brugeren, såfremt de indhenter udtrykkeligt samtykke fra deres kunder før behandlingen. Dette åbner helt nye muligheder for anvendelsen af betalingsoplysninger og er sammen med den nye lovs bestemmelser om tredjeparter godt nyt for både forbrugere og de danske Fintech virksomheder. Vi vil dykke mere ned i den ændrede regulering af behandling af betalingsoplysninger i en senere nyhed.

Dertil ligger det nu endeligt fast, at udstedere af betalingsinstrumenter med begrænset anvendelse fremadrettet ikke skal have tilladelse som begrænsede udbydere af betalingstjenester. Dette har vi skrevet mere om i en tidligere nyhed af 17. marts 2017 her.

Ved spørgsmål til den nye lov om betalinger kan du kontakte Lars Lüneborg eller Kristian Kaltoft Nielsen.Se hele lovforslaget, som er vedtaget, her. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted