I forbindelse med oprettelsen af Nævnenes Hus i Viborg har regeringen ved kongelig resolution besluttet at ressortomlægge Natur- og Miljøklagenævnet til Erhvervs- og Vækstministeriet.
Sagen kort
Natur- og Miljøklagenævnet kommer fremover til at være en del af Nævnenes Hus i Viborg og vil i den forbindelse blive ressortomlagt til at høre under Erhvervs- og Vækstministeriet.
Regeringen agter envidere at stille forslag om en ny nævnslov, der bl.a. vil indebære en opdeling af Natur- og Miljøklagenævnet i to nye nævn. Planområdet udskilles fra det nuværende Natur- og Miljøklagenævn til et særskilt plannævn, og den resterende del af Natur- og Miljøklagenævnet sammenlægges med Klagecenter for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Regeringen har besluttet, at ændringerne skal gennemføres med virkning fra den 1. januar 2017.
Nævnenes Hus
Nævnenes Hus i Viborg bliver en selvstændig styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet, der kommer til at omfatte 12 nuværende nævn, herunder foruden Natur- og Miljøklagenævnet også bl.a. Energiklagenævnet, Forbrugerklagenævnet og Konkurrenceankenævnet. Nævnene vil blive underlagt en fælles administrativ ledelse, ligesom de kommer til at benytte samme IT-systemer og øvrige faciliteter. De enkelte klagenævn vil dog fortsat fungere som selvstændige myndigheder.
Bech-Bruun kommentarer
Vi vil i den kommende tid følge udflytningens påvirkning af Natur- og Miljøklagenævnets sagsbehandlingstider, og ikke mindst hvad den kommende ressortflytning og opsplitning af nævnet kommer til at betyde for, hvordan sagerne behandles i nævnet.
Som udgangspunkt må længere sagsbehandlingstid forventes. Ifølge Natur- og Miljøklagenævnets resultatkontrakt for 2016 vil nævnet arbejde for en gennemsnitslig sagsbehandlingstid på 219 dage i 2016. Til sammenligning var den gennemsnitslige sagsbehandlingstid 190 dage i 2014 og 182 dage i 2015.
Følg jurainfo.dk på
LinkedIn og
Facebook
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice
her →