Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Midlertidig forlængelse af Nykredits tilsagn om bidragssats

DLA Piper
06/01/2017
Midlertidig forlængelse af Nykredits tilsagn om bidragssats

Konkurrencerådet har ved afgørelse af 21. december 2016 godkendt en midlertidig forlængelse af Nykredits tilsagn om bidragssats. Det betyder, at bidragssatsen fortsat kan fastsættes højere end 0,50 procent.


Konkurrencerådet godkendte i 2003 Nykredit overtagelse af Totalkredit. I forbindelse med Konkurrencerådets godkendelse afgav Nykredit en række tilsagn. Et af disse tilsagn var, at Nykredit skulle nedsætte administrationsbidraget til 0,50 procent for realkreditlån.

Ved afgørelse af 23. juni 2010 fastslog Konkurrencerådet, at tilsagnet var tidsubegrænset. Højesteret stadfæstede Konkurrencerådets afgørelse den 3. juni 2014.

Konkurrencerådet vurderede i november 2011, om der var grundlag for at ophæve tilsagnet. Konkurrencerådet fandt ikke grundlag for at ophæve tilsagnet, men accepterede et nyt midlertidigt tilsagn. I henhold til dette fik Nykredit mulighed for at hæve bidragssatsen til højest 0,55/0,6 procent ved fuld belåning afhængig af låneprodukt i perioden 1. april 2012 til 31. marts 2017. Tilsagnet trådte således midlertidigt i stedet for det tilsagn, som Nykredit afgav i forbindelse med fusionen i 2003.

Fra 1. april 2017 vil det oprindelige tilsagn igen finde anvendelse, medmindre Konkurrencerådet på foranledning af Nykredit forinden har truffet en anden afgørelse.

Nykredit har ved brev af 29. juni 2016 anmodet Konkurrencerådet om en revurdering af det oprindelige tilsagn, hvilket Konkurrencerådet for tiden vurderer om er muligt. Konkurrencerådets afgørelse om revurdering af tilsagnet vil imidlertid først foreligge efter 1. april 2017. Det skyldes blandt andet, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fundet det nødvendigt at gennemføre en række markedsundersøgelser.

Nykredit har på denne baggrund anmodet om, at det reviderede tilsagn forlænges indtil afgørelsen om revurdering af det oprindelige tilsagn foreligger.

Konkurrencerådet har ved afgørelse af 21. december 2016 vurderet, at det midlertidige tilsagn kan forlænges i en periode på maksimalt seks måneder eller indtil en senere dato, som inden for de seks måneder måtte være fastsat ved Konkurrencerådets afgørelse i hovedsagen om revurdering af det oprindelige tilsagn. Konkurrencerådet har blandt andet lagt vægt på, at udefrakommende omkostninger i form af for eksempel regulatoriske kapitalkrav ikke vurderes at være faldet siden 2011, hvor Konkurrencerådet senest tog stilling til tilsagnet.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
DLA Piper logo
København
Rådhuspladsen 4
1550 København V
33 34 00 00
denmark@dlapiper.com
Aarhus
DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2, 3
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted