Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lyreco opgiver fusion med Lomax

Kromann Reumert
28/11/2023
Lyreco opgiver fusion med Lomax
Kromann Reumert logo

Om sagen

Lyreco SAS ("Lyreco") anmeldte den 24. august 2022 opkøbet af Lion Danmark I ApS ("Lomax"). Begge virksomheder driver virksomheder i form af one-stop-shop inden for kontorforsyning, herunder eksempelvis kontorartikler, elektronik og kontormøbler til erhvervslivet. Hvor Lyreco sælger til både små og store erhvervskunder, sælger Lomax primært til små erhvervskunder. Der var altså tale om en såkaldt horisontal fusion.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gennemførte i forbindelse med sin behandling en række økonomiske analyser og en omfattende markedsundersøgelse, hvor blandt andet 8.000 kunder fik tilsendt en spørgeundersøgelse. Som led heri undersøgte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvordan kunderne indkøbte kontorforsyning, og hvem kunderne foretrak at handle hos. Sidstnævnte må efterhånden anses som en ganske klassisk undersøgelse, hvor styrelsen - uagtet den samlede markedsandel - undersøger, om fusionsparterne er hinandens største konkurrenter. På baggrund af undersøgelserne udtrykte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen betænkeligheder ved transaktionen, da styrelsen var af den opfattelse, at transaktionen kunne skade konkurrencen.


Som opfølgning på disse betænkeligheder fremlagde parterne egne analyser og data som dokumentation for, at transaktionen ikke vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt, hvilket øjensynligt ikke har været tilstrækkeligt til at overbevise Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det er ikke offentliggjort, hvorvidt parterne tilbød at afgive tilsagn.


Parterne har imidlertid valgt at trække deres anmeldelse tilbage. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har derfor indstillet sin behandling af sagen halvanden måned før fristen for at skulle træffe afgørelse udløb.


Vores bemærkninger

Sagen er et godt eksempel på, at det i praksis er meget sjældent, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen træffer en afgørelse om at forbyde en fusion. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har kun forbudt én fusion gennem tiden - den påtænkte fusion mellem J-F. Lemvig-Müller Holding A/S og Brdr. A & O Johansen A/S i 2008. I praksis vælger parterne ofte i stedet at trække fusionsanmeldelsen tilbage som i denne sag, hvis parterne kan konstatere, at de ikke kan finde en løsning, som kan sikre en godkendelse. Som eksempler herpå, kan nævnes, - også fra i år - at NDI Group opgav opkøbet af Euromaster Danmark, og fra sidste år at Royal Unibrew A/S opgav opkøbet af Aqua d'Or Mineral Water A/S. I begge sager trak de anmeldende parter deres anmeldelse tilbage.


Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse fra den 1. november 2023.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ændring af konkurrenceloven i høring
Ændring af konkurrenceloven i høring
12/01/2024
Konkurrenceret
Priskoordinering i energisektoren
Priskoordinering i energisektoren
09/01/2024
Konkurrenceret
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
25/01/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
05/02/2024
Konkurrenceret, Fast ejendom og entreprise, Offentlig ret
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
08/02/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
20/02/2024
Konkurrenceret, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted