Lovudkast til lempelse af generationsskiftebeskatningen af familieejede virksomheder er sendt til høring.
Lovudkastet er en udmøntning af de blå partiers finanslovsaftale fra november 2015. Udmøntningen har været længe undervejs, fordi den ønskede lempelse har affødt en række skattemæssige temaer, som har skullet belyses og løses både på det tekniske plan i Skatteministeriet og blandt forligspartierne.
Bech-Bruun har bidraget til en god balance
Bech-Bruun har i hele processen pro bono bistået Vækst i Generationer med analyser og forslag både i den tekniske proces hos Skatteministeriet og i drøftelserne med skatteministeren og forligspartierne.
Vi har derfor væsentligt bidraget til, at lovudkast samlet set har en god balance, som indebærer effektiv lempelse af generationsskiftebeskatningen og samtidig styrkelse af de familieejede virksomheders retssikkerhed i generationsskifteprocessen. Lovudkastet indeholder således følgende elementer:
- Målrettet nedtrapning af bo- og gaveafgiften på familieejede virksomheder fra de nuværende 15 procent til 5 procent fra 2020.
- Fastholdelse af de gældende regler for skattemæssig succession med få, afgrænsede stramninger.
- Styrket retssikkerhed ved værdiansættelsen af familieejede virksomheder.
Bech-Bruuns kommentarer
Det er meget tilfredsstillende at konstatere, at lovudkast i det væsentlige har en fornuftig balance mellem praktisk anvendelighed og værnshensyn, og at der samlet set er tale om en væsentlig forbedring af rammevilkårene for generationsskifte.
Bech-Bruun vil dog i høringsprocessen pege på, at det ikke er i overensstemmelse med EU-retten, at de danske regler afskærer skattemæssig succession til udenlandsk hjemmehørende personer.
Du kan læse om de nærmere detaljer i lovudkastet i Bech-Bruuns nyhedsbrev for Generationsskifte og Omstrukturering.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice
her →
Fandt du artiklen nyttig?
Bedøm artiklen på en skala fra 1 - 5