Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lempelig beskatning af overskudsdeling

Kromann Reumert
25/03/2020
Lempelig beskatning af overskudsdeling
Kromann Reumert logo
Landsskatteretten har den 19. februar 2020 afsagt en afgørelse, sags-nr. 17-0990820, der kan medføre en lavere beskatning af udbetalinger fra selskaber med begrænset hæftelse og visse foreninger til deres deltagere.

 


Den konkrete afgørelse

I den konkrete afgørelse har TryghedsGruppen fået medhold i, at udbetalinger af såkaldte bonusser fra moderselskabet, TryghedsGruppen smba, til medlemmerne (kunderne) i selskaber skal beskattes hos kunderne efter aktieavancebeskatningslovens regler og ikke som personlig indkomst.

Det medfører konkret, at beskatningen overgår fra almindelig lønbeskatning (med en marginal skattesats på op til 56,5%) til en skattesats på 27 % for de første 55.300 kroner (2020) og 42 % på beløb over dette, hvilket må antages at være gunstigt for de fleste af TryghedsGruppens medlemmer.

Selvom sagen er konkret begrundet og præmisserne ikke er helt klare, kan selskaber med en struktur, der minder om TryghedsGruppen, med fordel overveje, om de efter afgørelsen kan stille deres medlemmer bedre skattemæssigt.


Skattemæssig rabat ‒ en anden form for tilbagebetaling


Ud over ovenstående afgørelse har Skattestyrelsen og Skatterådet i en række både offentliggjorte og ikke offentliggjorte afgørelser taget stilling til såkaldte "cash-back"-rabatmodeller, der har visse lighedspunkter med bonusserne i ovenstående afgørelse.

Sådanne "cash-back"-rabatmodeller er generelt kendetegnede ved, at der gives en kontant tilbagebetaling til kunder én eller flere gange i løbet af et år, eksempelvis i stedet for at yde et løbende prisnedslag.

Kortfattet kan den praksis, der er ved at danne sig, opsummeres således: Hvis tilbagebetalingerne (rabatterne) holder sig inden for de parametre, som Skatterådet og Skattestyrelsen i praksis har opstillet, vil disse tilbagebetalinger kunne ydes skattefrit til kunderne.

Sådanne rabatter vil altså ‒ såfremt de opfylder visse kriterier ‒ kunne anvendes til at tilbagebetale midler skattefrit til kunderne som supplement til en egentlig udlodning eller andet.

Selskaber, der ønsker en form for kontant tilbagebetaling til deres kunder, kan altså også med fordel overveje, om en rabatmodel kunne understøtte deres behov.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted