Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Landsretten: Udlejer kunne kræve regulering af lejen i et erhvervslejeforhold

Bech Bruun
25/07/2016
Landsretten: Udlejer kunne kræve regulering af lejen i et erhvervslejeforhold
I en dom af den 10. februar 2016 besluttede Landsretten, at det var urimeligt at afskære udlejer fra et forhøje lejen til markedslejen. Også selvom lejer påpegede, at udlejer ikke kunne forhøje lejen i et erhvervslejemål efter erhvervslejelovens regler om markedsleje, da det efter parternes lejekontrakt fremgik, at lejen var omkostningsbestemt.


Kort om sagen


Et selskab havde ved fire separate kontrakter lejet lokaler til brug for et supermarked af udlejer. I alle kontrakterne varslede udlejer en forhøjelse af lejen til markedslejen i henhold til erhvervslejelovens § 13. Det fremgik imidlertid af én af lejekontrakterne, at lejen var ”omkostningsbestemt”, hvorefter lejer påpegede, at lejen for dette lejemål ikke kunne reguleres efter erhvervslejelovens regler.

Sagen blev herefter indbragt for domstolene. Under sagen blev det ikke med sikkerhed fastlagt, hvad en omkostningsbestemt leje kunne beregnes til, og at markedslejen derfor heller ikke kunne fastsættes nøjagtigt. På baggrund af bevisførelsen lagde Landsretten dog til grund, at den omkostningsbestemte leje var mindst 53,76 pct. lavere end markedslejen.

Lejer havde ikke tidligere haft indvendinger imod, at lejen for lejemålet blev fastsat til markedslejen. Ifølge erhvervslejelovens § 7, som henviser til aftalelovens § 36, var det derfor urimeligt at afskære udlejer fra at forhøje lejen til markedslejen.

Lejer blev herefter dømt til at anerkende, at lejeaftalen blev ændret, så udlejer fremover kunne kræve lejen reguleret efter erhvervslejelovens regler.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted