Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Konkurrencerådet: Sectorspecifik lovgivning begrænser konkurrencen

JURA § info
21/10/2016
Konkurrencerådet: Sectorspecifik lovgivning begrænser konkurrencen
JURA § info logo


Ny rapport fra Konkurrencemyndigherne fastslår, at den sectorspecifikke lovgivning inden for salg og distribution af lægemidler begrænser konkurrencen.

Distribution af medicin til alle landets apoteker varetages næsten udelukkende to grossister. Begge grossister tilbyder apotekerne det fulde sortiment af medicin, og de tilbyder hver især en it-løsning, som betyder, at apotekeren ikke skal tænke på varebestilling og lagerstyring. Det styrer grossisten. Det tætte samarbejde og it-løsningen gør det vanskeligt for nye grossister at komme ind på markedet. Det skriver KFST på deres hjemmeside.

På baggrund af analysen opstiller Konkurrencerådet en række anbefalinger, som kan samles under tre hovedoverskrifter:

  • De væsentlige barrierer for nye medicingrossister skal reduceres.

  • Medicingrossister skal have bedre muligheder for at konkurrere på pris og større incitament til at konkurrere på leveringsevne.

  • Apotekerne skal have større incitament til at afsøge markedet og finde alternative grossister.Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, siger:  


”Konkurrencen om at levere medicin til danskerne via apoteker har det dårligt. Vi har et grossistled, hvor to virksomheder sidder på næsten alt. I praksis kan de ikke konkurrere på pris, og apotekerne er så gennemregulerede, at de ikke kan medvirke til at øge konkurrencen på pris.”
Begge grossister tilbyder apotekerne det fulde sortiment af medicin, og de tilbyder hver især en it-løsning, som betyder, at apotekeren ikke skal tænke på varebestilling og lagerstyring. Det styrer grossisten. Det tætte samarbejde og it-løsningen gør det vanskeligt for nye grossister at komme ind på markedet.

Meget af den sectorspecifikke lovgivning, som Konkurrencemyndighederne finder betænkelig, er netop blevet gennemgået rent politisk i forbindelse med ikræfttrædelsen af den nye Apotekerlov tilbage i jsommeren 2015. I fobindelse hermed har man politisk valgt at prioritere andre samfundsmæssige og sundhedspolitiske hensyn højere end hensynet til konkurrencen.

Du kan læse mere  på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside her

 


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted