Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen varsler hårdere straffe for overtrædelse af konkurrenceloven

Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen
19/02/2017
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen varsler hårdere straffe for overtrædelse af konkurrenceloven

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vicedirektør og chefjurist, Bitten Thorgaard Sørensen, har varslet hårdere straffe for overtrædelse af konkurrenceloven. I et interview i Jyllands-Posten lørdag den 14. januar 2017 varslede Bitten Thorgaard Sørensen, at det kan forventes i de kommende år, at bøderne for overtrædelse af konkurrenceloven vil stige markant. Dette sker i takt med, at der nu bliver truffet afgørelse i sager rejst efter den nye konkurrencelov, der trådte i kraft i maj 2013, og som hævede bødeniveauet betragteligt.

Bitten Thorgaard Sørensen udtalte, at hun ikke finder det usandsynligt, at der inden for nogle få år vil blive idømt fængselsstraf for karteldannelse. Fængselsstraf for overtrædelse af konkurrenceloven blev også indført i 2013, men bestemmelsen er endnu ikke anvendt i praksis.

Det forventes således, at straffen for overtrædelse af konkurrenceloven vil blive strammet markant de kommende år.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har endvidere offentliggjort en kort film på styrelsens Youtube-kanal, der illustrerer adfærd, der er forbudt i henhold til konkurrenceloven, blandt andet prisaftaler, budkoordinering og misbrug af dominerende stilling. Filmen illustrerer, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen generelt har et øget offentligt fokus på håndhævelse af konkurrenceloven.

Se filmen her 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted