Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen reviderer konsortievejledningen

Bech Bruun
17/10/2018
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen reviderer konsortievejledningen
Konsortievejledningen ændres som følge af Sø- og Handelsrettens dom i Vejstribesagen. Ændringerne består bl.a. i nye retningslinjer for bud på delopgaver og kapacitetsberegninger, herunder muligheden for at hensætte kapacitet til fremtidige opgaver.

Den nye konsortievejledning er opdateret som følge af udfaldet af Vejstribesagen. Det gælder særligt i forhold til betydningen af bud på delopgaver samt virksomhedernes kapacitetsberegninger, herunder hensættelse af kapacitet til fremtidige opgaver.

Det følger af den tidligere konsortievejledning, at virksomheder anses for konkurrenter i forbindelse med et udbud, hvis virksomhederne hver for sig kan byde på en delopgave i udbuddet. Dette gælder uanset, at de pågældende virksomheder ikke individuelt har kapacitet til at byde på det samlede udbud. I den nye konsortievejledning fremgår det derimod – i overensstemmelse med Sø- og Handelsrettens dom i Vejstribesagen - at de enkelte virksomheder ikke er afskåret fra at deltage i et konsortium om et samlet bud på hele opgaven, selvom virksomhederne hver for sig har kapacitet til at byde på de enkelte delopgaver.

Ved udregning af de enkelte virksomheders kapacitet til at påtage sig en opgave fremhæves det i den nye konsortievejledning, at det er afgørende, at beregningerne ikke bygger på hypotetiske antagelser om muligheden for at antage yderligere mandskab og tilkøbe yderligere maskinel. Det skal derimod indgå i vurderingen af kapacitet, om det realistisk set kan lade sig gøre at anskaffe mere mandskab og maskinel, samt om det er forretningsmæssigt forsvarligt. Det er konkurrencemyndighederne, der skal bevise, at virksomhedernes egen kapacitetsberegninger ikke er retvisende.

Endeligt præciseres det i vejledningen, at en virksomhed i forbindelse med kapacitetsberegningerne gerne må hensætte kapacitet til kernekunder, som erfaringsmæssigt henvender sig til det tilbudsgivende firma. Dette gælder, selvom virksomheden endnu ikke har indgået en bindende aftale med sådanne kunder. Dette er ændret i forhold til den tidligere vejledning, hvor det som hovedregel kun var de kunder, som der var indgået skriftlig aftale med på tidspunktet for planlægning, som en virksomhed kunne hensætte kapacitet til i sine kapacitetsberegninger.

Læs den nye konsortievejledning her.

Læs Sø- og Handelsrettens dom i Vejstribesagen her.

 

 

 

 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted