Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Konkurrence- og Forbrugerstyrel­sen afgiver vejledende udtalelse om faglige forbehold

Kromann Reumert
17/07/2015
Konkurrence- og Forbrugerstyrel­sen afgiver vejledende udtalelse om faglige forbehold
Dansk Byggeri ønskede at revidere sine faglige forbehold, og havde derfor bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om en udtalelse om ændringerne. Konkret ønskede Dansk Byggeri, at deres nuværende forbehold også skulle gælde for en AB-Forbruger. Det betyder, at forbeholdet udvides til også at gælde en- og tofamiliehuse. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte ændringen på det oplyste grundlag den 26. juni 2015.

Ændringen af standardvilkårene skulle skabe klarhed, da det i praksis havde vist sig svært at drage grænsen mellem henholdsvis om- og tilbygning og reparations- og vedligeholdelsesarbejde. En bygherre kunne derfor risikere at lide et økonomisk tab ved reparations- og vedligeholdelsesarbejde, hvis bygherren ikke havde tegnet forsikring, som dækker denne type arbejde.

HVAD BETYDER REVIDERINGEN?
Revideringen medfører, at entreprenøren kan anmode bygherren om at udvide sin forpligtelse i forsikringspolicen til at omfatte sædvanlig brand- og stormskadeforsikring for reparations- og vedligeholdelsesarbejde. Tidligere gjaldt forpligtelsen kun for om- og tilbygningsarbejder.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udtalte, at brancheforeninger lovligt kan lave generelle standardvilkår, så længe der er tale om overordnede rammebetingelser, der ikke påvirker de relevante konkurrenceparametre.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udtalte desuden, at ordningen på det foreliggende grundlag ikke gav anledning til betænkeligheder.

Læs den vejledende udtalelse her.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted