Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Karteller gør ondt

JURA § info
05/02/2015
Karteller gør ondt
JURA § info logo
28 københavnske byggefirmaer har modtaget et bødeforlæg for at indgå i ulovlig kartelvirksomhed. Hidtil har 11 af dem valgt at erkende deres skyld og betale bøden frivilligt.

Flere af de virksomheder, der har erkendt sig skyldige, føler sig ramt på omdømmet ved at få ”kartelstemplet”. Virksomhederne har erkendt, at de har ”lånt” et tilbud fra en konkurrent. Det vil sige, at de ikke selv har afgivet et selvstændigt bud på opgaven, men i stedet koordineret prisen med deres konkurrent og foregivet at konkurrere om det byggeprojekt, som de er blevet bedt om at byde på. Dermed har de deltaget i et kartel, som det er defineret i konkurrenceloven.

Den ulovlige adfærd har i dette tilfælde ramt en række kommuner og private virksomheder. Karteller giver i gennemsnit overpriser på 10 til 50 procent, hvis overprisen ”blot” er 10 procent, løber det op i ganske store beløb på byggeprojekter i millionklassen. Hertil kommer alle de øvrige følgeskader, når konkurrencen sættes ud af kraft.

Som virksomhed må man ikke tale med sine konkurrenter om for eksempel priser, omkostninger, kunder eller salg. Der er rigtig mange penge at tjene på karteller, hvorfor de også er svære at komme helt til livs.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens artikel her.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted