Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

JP/Politikens hus trækker fusions­anmeldelsen om opkøbet af Børsen tilbage

Kromann Reumert
12/02/2017
JP/Politikens hus trækker fusions­anmeldelsen om opkøbet af Børsen tilbage
Efter en langvarig undersøgelsesproces og markedskonsultation udtrykte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen alvorlige betænkeligheder ved fusionen. Fusionens konkurrencehæmmende virkninger kunne ikke afhjælpes tilstrækkeligt ved de tilsagn, som parterne havde foreslået. Derfor trak man fusionsanmeldelsen tilbage, inden styrelsen fik lejlighed til at træffe afgørelse i sagen. JP/Politikens Hus A/S overtager i stedet en ikke-kontrollerende minoritetsandel på 49,9 % af Dagbladet Børsen A/S.

BAGGRUND
Fusionen blev oprindeligt offentliggjort den 8. januar 2016 og er nærmere beskrevet i vores tidligere nyhedsbrev om fusionen.

Parterne havde fået styrelsens udkast til afgørelse i høring den 24. november 2016, og fremsatte på den baggrund en række forslag til tilsagn. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er dog efter grundige juridiske og økonomiske analyser samt en markedskonsultation kommet frem til, at en gennemførelse af fusionen ville hæmme konkurrencen betydeligt på otte markeder. Dette gjorde sig særligt gældende for de nationale markeder for dansksprogede, landsdækkende, betalte, daglige nyheder på print (inkl. e-avis/PDF-avis) samt for dansksprogede, landsdækkende, betalte, daglige nyheder online.

FUSIONSANMELDELSEN TRUKKET TILBAGE
De foreslåede tilsagn kunne ikke på tilstrækkelig vis afhjælpe de alvorlige konkurrencemæssige betænkeligheder, som fusionen altså gav anledning til. Som følge heraf trak parterne deres fusionsanmeldelse tilbage få dage inden den forlængede frists udløb, idet Konkurrencerådet sandsynligvis var klar til at træffe en forbudsafgørelse. Konkurrencerådet fik derfor aldrig lejlighed til at træffe en formel afgørelse i sagen.

EN USÆDVANLIG SAG
Behandlingen af fusionssagen har været kompleks, og sagsbehandlingstiden har følgeligt været meget langvarig. Dette skyldtes blandt andet undersøgelsen af det mulige konkurrencepres, som udenlandske, digitale aktører i form af blandt andet Facebook og Google skulle udøve på mediebranchen. Styrelsen lagde i sin vurdering vægt på, at Facebook og Google ikke producerer eget nyhedsindhold, men alene udstiller andres bearbejdede nyheder.

Efter anmeldelsen blev trukket tilbage, er det i stedet offentliggjort, at JP/Politikens Hus A/S erhverver en ikke-kontrollerende minoritetsandel på 49,9 % af Dagbladet Børsen A/S, hvilket ikke udløser anmeldelsespligt. Den svenske mediekoncern Bonnier forsætter derfor som enekontrollerende aktiemajoritetsejer i Dagbladet Børsen A/S.


 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ændring af konkurrenceloven i høring
Ændring af konkurrenceloven i høring
12/01/2024
Konkurrenceret
Priskoordinering i energisektoren
Priskoordinering i energisektoren
09/01/2024
Konkurrenceret
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
25/01/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
05/02/2024
Konkurrenceret, Fast ejendom og entreprise, Offentlig ret
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
08/02/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
20/02/2024
Konkurrenceret, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted