Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Investorfradrag: Iværksættere vil få lettere adgang til risikovillig kapital

NJORD Law Firm
07/12/2017
Investorfradrag: Iværksættere vil få lettere adgang til risikovillig kapital

Regeringen har i samarbejde med Radikale Venstre og Dansk Folkeparti indgået en aftale om at indføre investorfradrag for personer, der investerer i små og mellemstore unoterede virksomheder, for at give iværksættervirksomheder lettere adgang til risikovillig kapital.Regeringen har i samarbejde med de to partier indgået en aftale om en række initiativer på erhvervs- og iværksætterområdet.

Et af initiativerne går ud på at indføre et investorfradrag for personer, der investerer i visse små og mellemstore unoterede virksomheder − nærmere bestemt iværksættervirksomheder. Formålet med initiativet er, at iværksættervirksomhederne vil få lettere adgang til risikovillig kapital og dermed mulighed for at vækste.

Et andet nyt initiativ på erhvervs- og iværksætterområdet handler om indførelse af en aktiesparekonto, der skal øge privates interesse for aktieinvesteringer og et andet initiativ skal give bedre mulighed for at aflønne med medarbejderaktier .

Initiativerne forventes at udmønte sig i reelle lovforslag.


Fradrag til Business Angels


Investorfradraget retter sig mod investorer, der er villige til at investere i opstarts- og iværksættervirksomheder, også kendt som Business Angels. Disse personer får nu mulighed for at fradrage halvdelen af deres investeringer op til 400.000 kr. i 2019-2022, hvorefter halvdelen af investeringerne op til 800.000 kr. vil kunne fradrages.

Skatteværdien er på 30 %.


Investeringer gennem iværksætterfonde giver ret til fradrag


Udover fradrag for direkte investeringer i iværksættervirksomheder gives der fradrag til personer, der gennem en særlig type iværksætterfonde investerer i unoterede små og mellemstore virksomheder. Fradraget vil udgøre halvdelen af personens investeringer op til 125.000 kr. fra 2019 til 2022. Fra 2023 og frem bliver fradraget på halvdelen af investeringerne op til 250.000 kr.


Mere attraktivt for private at investere


Formålet med investorfradraget er, at det skal være mere attraktivt for private at investere i iværksættervirksomheder og dermed gøre det lettere for iværksættere at rejse kapital og vækste.

Det må forventes, at investorfradraget vil blive suppleret af en række værnsregler, der skal sikre, at ordningen anvendes efter hensigten.


Er investorfradraget relevant for dig?


Er du i tvivl om, hvorvidt det nye investorfradrag kan gavne din virksomhed, eller er du interesseret i at investere i en iværksættervirksomhed, er du velkommen til at kontakte advokat Niels Gade-Jacobsen, som er specialist i skatteret.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted