Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ingen ubetinget indsigtsret i whistleblowerordninger

Ingen ubetinget indsigtsret i whistleblowerordninger
IUNO logo
Indsigtsretten betyder, at medarbejdere og andre har ret til at se de oplysninger, der bliver behandlet om dem. Men når der eksempelvis sker indberetning til virksomhedens whistleblowerordning, kan det være et problem at imødekomme en indsigtsanmodning. Adgang til oplysningerne vil nemlig potentielt både kunne udsætte whistleblowerens beskyttelse og undersøgelserne af indberetningen.

Når en whistleblower foretager en indberetning, vil virksomhedens whistleblowerenhed normalt behandle forskellige typer personoplysninger om én eller flere personer, der måske har begået en lovovertrædelse, eller som måske har været involveret i et alvorligt forhold. Det kan eksempelvis være en indberetning om seksuel chikane, tyveri eller bedrageri på arbejdspladsen.


Fordi der alt andet lige derfor vil være tale om en alvorlig sag, opstår der samtidig et behov for at holde oplysningerne i indberetningen så fortrolige som muligt. Det kan dog sætte whistleblowerenheder i klemme, hvis de involverede pludselig beder om at se de oplysninger, der bliver behandlet om dem.


Årsagen er, at databeskyttelsesreglernes grundlæggende indsigtsret kort sagt indebærer, at de involverede som udgangspunkt har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der bliver behandlet om dem. Formålet med reglerne er at skabe gennemsigtighed – den gennemsigtighed kan imidlertid spænde ben for både den effektive beskyttelse af whistlebloweren samt whistleblowerens undersøgelser af indberetningen.


Whistleblowerenheder skal kende undtagelserne godt

Whistleblowerenheder skal selvfølgelig efterleve databeskyttelsesreglerne som led i behandlingen af indberetningerne, der kommer ind via whistleblowerordningen. Men ligesom flere af databeskyttelsesreglernes hovedregler gælder der også undtagelser til den grundlæggende ret til indsigt.


Whistleblowerenheder kan eksempelvis for det første afvise at efterkomme en anmodning om indsigt, hvis en enhed efter en konkret vurdering vurderer, at den involveredes interesse i at få adgang til oplysningerne burde vige for Danmarks eller EU's samfundsinteresser. Derudover kan whistleblowerenheder for det andet vælge at afvise at efterkomme en indsigtsanmodning, hvis den involveredes interesse i at få adgang til oplysningerne burde vige for beskyttelsen af andre, såsom whistlebloweren.


I begge tilfælde vil en hel eller delvis adgang til oplysningerne i en indberetning nemlig kunne give en involveret adgang til at kunne forhindre eller på anden måde vanskeliggøre whistleblowerenheders arbejde, såsom ved at ødelægge relevante beviser eller lignende.


IUNO mener

Whistleblowerenheder skal være opmærksomme på, at databeskyttelsesreglerne forudsætter, at vurderingen af om en anmodning om indsigt helt eller delvist bør afvises ultimativt kræver en konkret afvejning af hver oplysning for sig. Det kan være en svær vurdering, der vil afhænge af omstændighederne.


IUNO anbefaler, at virksomheder som led i træningen af den ansvarlige whistleblowerenhed indarbejder en grundig oplæring i databeskyttelsesreglerne – uanset om whistleblowerenheden delvist har outsourcet ansvaret til en ekstern tredjepart. Årsagen er, at der vil opstå mange forskellige spørgsmål og problemstillinger, som i sidste ende vil kunne medføre overtrædelse af databeskyttelsesreglerne, hvis whistleblowerenheden ikke har de rigtige rutiner indarbejdet fra start.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Artikler, der kunne være relevante for dig
At ophæve på egen bekostning
At ophæve på egen bekostning
04/04/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
Ekstra orlov til tvillingeforældre og lempeligere regler for udenlandsk arbejdskraft
Ekstra orlov til tvillingeforældre og lempeligere regler for udenlandsk arbejdskraft
12/04/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Flere ansatte indberetter om virksomhedens interne forhold til Den Nationale Whistleblowerordning
Flere ansatte indberetter om virksomhedens interne forhold til Den Nationale Whistleblowerordning
11/04/2024
Compliance, Ansættelses- og arbejdsret
PTSD-ramt politibetjent fik ret i Højesteret
PTSD-ramt politibetjent fik ret i Højesteret
16/04/2024
Ansættelses- og arbejdsret
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted