Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Incitamentsvederlag til medarbejdere

Horten
05/02/2018
Incitamentsvederlag til medarbejdere


Når du starter egen virksomhed, kan det være svært at tilbyde en løn, der tiltrækker de mest kvalificerede medarbejdere. En anden måde at tiltrække medarbejdere på kan være ved at tilbyde et incitamentsvederlag.


Vi har oplistet de forskellige former for incitamentsvederlag herunder.


Bonus


Bonusordninger kan være udformet på forskellige måder, men i de fleste tilfælde er de nedfældet i en kontrakt, og udbetalingerne sker i henhold til en fast beregningsformel, der fremgår af ansættelseskontrakten eller fastsættes fra år til år. Dog er det vigtigt at bemærke i forhold til medarbejdere, der er omfattet af funktionærloven, at hvis en medarbejder er fratrådt i løbet af regnskabsåret, er denne berettiget til en forholdsmæssig andel af den bonus, som han/hun ville have modtaget, såfremt ansættelsesforholdet ikke var ophørt.


Betaling i aktier


Betaling i aktier dækker over forskellige typer af incitamentsordninger, herunder medarbejderaktier, aktieoptioner og warrants.

I henhold til en aktieoptionsordning er medarbejderen berettiget til at købe eksisterende aktier på et givent tidspunkt til en på forhånd fastsat kurs, mens en warrant berettiger medarbejderen til at tegne nye aktier til en given kurs og på et givent tidspunkt. Karakteristisk for disse betalinger er, at specifikke kriterier skal opfyldes for at modtage en tildeling, f.eks. opnåelse af bestemte økonomiske eller personlige mål.

I mange aktieoptionsordninger er det en betingelse, at medarbejderen er ansat i selskabet på tidspunktet for udnyttelse. Dog følger det af aktieoptionsloven, at en medarbejder stadig er berettiget til alle aktieoptioner og warrants, som hvis medarbejderen stadig var ansat, hvis medarbejderen er en såkaldt ”good leaver”. Det er tilfældet, hvis medarbejderen har opsagt ansættelsesforholdet på grund af selskabets væsentlige misligholdelse, eller hvis selskabet opsiger ansættelsesforholdet, uden at medarbejderen har misligholdt sin kontrakt.


Medarbejdergoder


Ud over incitamentsvederlag kan selskabet overveje forskellige former for ikke-økonomiske goder. Den type goder anses som en del af medarbejderens vederlag og er derfor skattepligtige, hvis de har en økonomisk værdi. Det er derfor vigtigt, at du som arbejdsgiver kender de danske skatteregler i forbindelse med medarbejdergoder.

De mest almindelige medarbejdergoder er firmabil, fri mobiltelefon, privat internetforbindelse, aviser, arbejdsgiverbetalte helbredsudgifter og arbejdsgivers bidrag til frokostudgifter.

 

 Følg Jurainfo.dk på Facebook eller LinkedIn

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
International arbejdskraft - klare anbefalinger
International arbejdskraft - klare anbefalinger
01/07/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Tidsregistrering - er I klar?
Tidsregistrering - er I klar?
19/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Kommune var for langsom
Kommune var for langsom
21/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Forsikring og erstatning
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
21/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
20/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, EU-ret
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
24/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted